Šta je novo?

Štampači: reciklaža tonera

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Diskusija se vodi od reciklazi tonera laserskih stampaca.

Jel moze neko da mi baci na pp broj nekog ko lepo radi reciklazu. P.S. Dvoumim se izmedju HP 1005 i 1006...

Poslednja izmena:
Svi mi radimo "lepo" heheheh
Nego ako se neko dokopa materijala za reciklazu hp mfc 2320 nek mi pusti pm treba mi par cipova i toner.

Treba da napunim toner za ML-1710. Ko se bavi reciklazom neka mi posalje poruku kolika je cena, koliko strana se moze odstampati i gde se nalazi radnja.

pitanje

xerox phaser 7760 dali je moguce puniti i ako da ko to radi? cena?

hvala

Xerox phaser 7760

Ima li čipova za Xerox phaser 7760?

Kakav je Samsung ML-2240 i kakva je situacija sa reciklazom njegovog tonera?

HP 1005. Jeftina reciklaza. Za SAMSUNG se ne radi jos uvek reciklaza.

Pozdrav svima!
Da li je za Hp 1020 mozda jos jeftinija reciklaza? Moze li se jos uvek naci Hp1020,ili uzeti Canon LBP2009(lakse ga je naci ali je cena malo veca:zgran:)? Ili pak uzeti nov Hp 1006 po skoro istoj ceni(mada cu toner morati da nosim u Bg,sto mi je na 250 km:S:)

Pozdrav svima!
Da li je za Hp 1020 mozda jos jeftinija reciklaza? Moze li se jos uvek naci Hp1020,ili uzeti Canon LBP2009(lakse ga je naci ali je cena malo veca:zgran:)? Ili pak uzeti nov Hp 1006 po skoro istoj ceni(mada cu toner morati da nosim u Bg,sto mi je na 250 km:S:)

Naravno.
Hp 1020 je gotovo nemoguće naći.
Bolje ti je da uzmeš Canon LBP 2900 jer je ekonomičniji od Hp1006

Pozdrav svima!

Probaj da nadjes LBP 2900

Potrebni saveti.
Imam InkJet Canon Pixma 2000. Novi kertridži za njega ( ne original ) su 1000 din. oba. Po kapacitetu su mali i do sada sam, kada se isprazne, kupovao boju i sam dopunjavao. Izdrže oko 3-4 punjenja i moram ponovo nove da uzimam.
Pitanje je...ako bih prešao na monohromatski laser, da li mi se to više isplati?
Nekad imam potrebu da odštampam po 100 kopija nekih skripti i dokumenata, ali opet ne toliko često.
Sad sam odštampao nekih 13 listova, po dve .pdf stranice na jednom listu, pa obostrano...pokazuje mi da je crni već do pola potrošen.
Naravno, koji laser preporučujete za male pare, za ovakvu upotrebu :). Da nije skupo održavanje.

Hvala

Poslednja izmena:
Poslednji put kada sam zabaležio broj listova (prema risevima), na LBP2900 me je štampa koštala ispod 0.7 dinara po strani. Bilo je dosta stranica sa popunjenošću ispod 1% (tipa nalog za uplatu/prenos, predpostavljam da ne odvuče više od 1%), ali meni je glavno da nemam cimanje oko čestog dopunjavanja. Ovako, imam rezervni toner, kada počne da bledi, probam jedno "mućkanje", ako ne ide, zamenim za nekoliko sekundi i vozi dalje.

HP5150 držim sa strane za povremenu kolor štampu. Nikako da se iscimam i da ih oba zamenim jednim color laserom.

najbolje rješenja za kolor je K5400 sa CISS-om. Brzina mu je nevjerovatna, otisak super a cijena, računao sam za 90% pokrivenosti 0.02€, dakle 2 centa i to sa cijenom papira, svakako bez uračunate cijene printera i CISS-a.

Izdrže oko 3-4 punjenja i moram ponovo nove da uzimam.
mi kertridže 24 punimo bez problema sigurno 20 puta.
Pitanje je...ako bih prešao na monohromatski laser, da li mi se to više isplati?
sigurniji ti je laserski i toner mnogo duže traje, a što se tiče cijene otiska, ink je jeftiniji.

mi kertridže 24 punimo bez problema sigurno 20 puta.
Znam da bi trebalo da može više od 3-4 puta, ali ovo nisu originali i posle nekoliko dopuna sunđer izgubi moć upijanja boje.

sigurniji ti je laserski i toner mnogo duže traje, a što se tiče cijene otiska, ink je jeftiniji.
U kom smislu sigurniji? Kolika je, otprilike, razlika između inka i lasera. Mislio sam da su laseri već tu negde sa inkovima po isplativosti...

Ili da preimenujemo naziv teme ili da tvaramo drugu za punjenje kertridza.

DuleC, zdravom logikom bi trebalo zakljuciti da i kopije kertridza mozes puniti vise puta. Ako ne, sumnjam da je do sundjera koji je unutra. Ne sipas valjda kiselinu koja nagriza sundjere.

Ok, neću više postovati ovde...

Nije mi prvi put da dopunjavam kertridže...naravno da bi trebalo da mogu više, ali tako je kako je. Lepo sam napisao...sunđer je zasićen i ne upija boju, veoma sporo ili nikako ne upija. Nema tu šta da se zaključuje.

Poz

Fanatic
jedna molba za odgovor:
Dali HP4L stvarno stampa 6000 stranica dali se radi refil i orijentaciono cena
[ima sanse da dobijem polovan ispravan na poklon!!!]
Hvala unapred i pozdrav
Larryson

Fanatic
jedna molba za odgovor:
Dali HP4L stvarno stampa 6000 stranica dali se radi refil i orijentaciono cena
[ima sanse da dobijem polovan ispravan na poklon!!!]
Hvala unapred i pozdrav
Larryson

HP 4L radi 3500 strana sa 5% popunjenosti. HP 4 radi 6000 strana. Reciklaža je oko 1.200,00. Ako je poklon, uzmi ga, malo je spor ali kvalitetan štampač.

Pozdrav

Fanatic
Stvarno si ekspeditivan, svaka cast!!!
Mnogo hvala jos jednom i puno pozdrava
Larryson

Fanatic, stvarno sam dosadan, nemogu nigde da nadjem podatke za HP4,4L dali je on rezolucija
300puta300 dot-a ili 600puta600????
ako imas jos nesto o njemu hvala mnogo!!!
pozdrav Larryson

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno