Šta je novo?

Šta uzeti? ASUS ili...

^ Yo !

plus i to sto je Dolbi licenca skuplja nego dts ...
bas me zanima da li ce kx ili daniel_k da pocnu da rade alternativne drajvere za xonare.

obzirom da su "tzv" AV100 i AV200 potpuno isti chip , moglo bi svasta da se izcupa iz ovih kartica .

sta ste se uhvatili za cip, kao da je on najvaznija stvar, a ionako sve ide softverski kod svih ovih karti (cmi, via, creative...) :)

Izvinjavamo se na upadanju na cas, ali mi se nekako cini da ne moze da se odvoji hardverska obrada zvucnog signala, bio on audio (slusanje muzike) ili iz igara (EAX efekti) i dr., od softverske obrade, to ide zajedno. Ako po tvom misljenju malecki integrisani audio cipovi na maticnoj ploci mogu da sa podjednakim ili cak boljim kvalitetom obrade zvuk, proslede ga na zvucnike, nego bilo koja PCI ili PCI-EX zvucna kartica, to je u redu, stvar dobrih ili losih usiju, zelje da to zvuci bolje nego kod komsije.

Ne verujem da su veliki proizvodjaci zvucnih kartica imali nameru da sa ogromnim gubicima prave proizvode koji nece zadovoljiti masu kupaca, profit je ipak osnova za to. Siguran sam da kolege sa foruma i oni koji ti nisu, a u audio vodama su poduze (snimanje u studijima, radio stanice, TV studiji, ...) ne koriste najjeftinije varijante integrisanih zvucnih cipova sa maticnih ploca, to jednostavno se ne moze uporediti.:wave:

kao i uvek tema je prerasla u nesto deseto od svog pocetka.

da li je neko dosao do nekih informacija o xonar dg karti? prednosti, mane u odnosu na druge karte tipa ds ili d1?

Nazad
Vrh Dno