zezam krizu
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 19.02.2016
- Poena
- 95
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD Ryzen 9 5900X + LC Power CC-120
- Matična ploča
- Asus PRIME X370-PRO
- RAM
- 2x 8GB G.Skill Ripjaws V F4-3200C16D-8GVKB
- GPU
- Gigabyte GeForce GTX 1060 6GB WINDFORCE OC 6G
- Storage
- SSD: ADATA SX8200PNP 512GB HDD: 5x razni (4TB, 2x2TB, 2x1TB)
- PSU
- Seasonic Focus GX-1000 W 80+
- Kućište
- Antec Sonata III
- Monitor
- LG 32UD59-B
- Miš & tastatura
- Redragon K557 + Logitech B120
- Laptop
- HP Elitebook 820 G3
- Mobilni telefon
- Xiaomi Pocophone F1 w/ Pixel Experience ROM 12.1
- Pristup internetu
- Kablovski internet
- Mobilni internet
Situacija je sledeća: Pocophone F1 sa Pixel Experience 12.1 Custom ROM-om mi i dalje radi savršeno za moje potrebe, ponekad ima nekih problema sa prebacivanjem između Instagrama i početnog ekrana, ali mi veći problem stvara što ne mogu da koristim Banca Intesa aplikaciju (verzija od novembra prošle godine) jer su od skoro izgleda uspeli da onemoguće korišćenje iste rutovanim telefonima, pa me nervira što sada ne mogu da koristim elektronsko bankarstvo kada hoću da proverim stanje na računu/platim račune/izvršim uplate/menjačnica itd.
Ukoliko bih planirao nabavku sledećeg telefona:
Planirao sam nabavku sledećeg telefona sledeće godine koji bi neki rang bio S23+/S23U, ali skoro sam uložio dosta novca u računar, tako da mi je sada bez veze da dajem jači novac na navedeni rang, a Pocophone F1 sam platio 300€ kada je izašao, i zaista se ne žalim na njegove performanse.
Hajde nešto otprilike ako bih gledao, to bi možda bila neka klasa kao A52s/A54 ili možda Pixel 7/7a? Kod Pixel linije je što su ovo modeli sa 128GB prostora, i značajno cena skače za 256GB Pixel 7 model.
Nešto nisam za Xiaomi/Poco varijantu, jedinu zamerku koju imam na trenutni Pocophone F1 je "proximity sensor" za koji sam se uverio da je problem i kod drugarice koja je relativno skoro pazarila Redmi Note 11S, pa mi daje utisak da cela Xiaomi/Poco linija nije prebolela ovu "dečiju" bolest.
Ako ima neko neki predlog što se tiče banke tj. elektronskog bankarstva, neka mi navede nešto. Intesa zahteva preko aplikacije da imaš pristup mobilnom bankarstvu i dodatna autentifikacija preko web portala.
Naravno sledeći telefon ne bi bio rutovan, ali šta je tu je. Gubim onda mogućnosti za module za ViperAndroid FX za zvuk, Vanced aplikacije, rad u palikacijama bez reklama, itd.
Ukoliko bih planirao nabavku sledećeg telefona:
- morao bi da bude Android,
- mora da bude jači od Snapdragon 845,
- da poseduje AMOLED ekran,
- barem 6/8GB RAM-a,
- dobar sistem kamera kako zadnja tako i prednja (npr. da mogu da ubacim neki GCAM),
- mora na obe kamere da podrži 4K video zapis sa OIS,
- bilo bi dobro da ima neki IP6X standard zaštite,
- poželjno je da ima 256GB memorije za skladištenje,
- poželjan NFC ako budem koristio plaćanje preko istog
- poželjno Stock Android/Samsung okruženje
- brzo punjenje nije problem, noću telefon stavim da se puni, punjač u automobilu ili prikačim na poslu na spori punjač da se polako puni
Planirao sam nabavku sledećeg telefona sledeće godine koji bi neki rang bio S23+/S23U, ali skoro sam uložio dosta novca u računar, tako da mi je sada bez veze da dajem jači novac na navedeni rang, a Pocophone F1 sam platio 300€ kada je izašao, i zaista se ne žalim na njegove performanse.
Hajde nešto otprilike ako bih gledao, to bi možda bila neka klasa kao A52s/A54 ili možda Pixel 7/7a? Kod Pixel linije je što su ovo modeli sa 128GB prostora, i značajno cena skače za 256GB Pixel 7 model.
Nešto nisam za Xiaomi/Poco varijantu, jedinu zamerku koju imam na trenutni Pocophone F1 je "proximity sensor" za koji sam se uverio da je problem i kod drugarice koja je relativno skoro pazarila Redmi Note 11S, pa mi daje utisak da cela Xiaomi/Poco linija nije prebolela ovu "dečiju" bolest.
Ako ima neko neki predlog što se tiče banke tj. elektronskog bankarstva, neka mi navede nešto. Intesa zahteva preko aplikacije da imaš pristup mobilnom bankarstvu i dodatna autentifikacija preko web portala.
Naravno sledeći telefon ne bi bio rutovan, ali šta je tu je. Gubim onda mogućnosti za module za ViperAndroid FX za zvuk, Vanced aplikacije, rad u palikacijama bez reklama, itd.