Šta je novo?

Mobilni telefon Šta posle Pocophone F1?

Koji mobilni telefon kupiti

zezam krizu

Poštovan
Učlanjen(a)
19.02.2016
Poena
95
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X + LC Power CC-120
Matična ploča
Asus PRIME X370-PRO
RAM
2x 8GB G.Skill Ripjaws V F4-3200C16D-8GVKB
GPU
Gigabyte GeForce GTX 1060 6GB WINDFORCE OC 6G
Storage
SSD: ADATA SX8200PNP 512GB HDD: 5x razni (4TB, 2x2TB, 2x1TB)
PSU
Seasonic Focus GX-1000 W 80+
Kućište
Antec Sonata III
Monitor
LG 32UD59-B
Miš & tastatura
Redragon K557 + Logitech B120
Laptop
HP Elitebook 820 G3
Mobilni telefon
Xiaomi Pocophone F1 w/ Pixel Experience ROM 12.1
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198082854441
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Situacija je sledeća: Pocophone F1 sa Pixel Experience 12.1 Custom ROM-om mi i dalje radi savršeno za moje potrebe, ponekad ima nekih problema sa prebacivanjem između Instagrama i početnog ekrana, ali mi veći problem stvara što ne mogu da koristim Banca Intesa aplikaciju (verzija od novembra prošle godine) jer su od skoro izgleda uspeli da onemoguće korišćenje iste rutovanim telefonima, pa me nervira što sada ne mogu da koristim elektronsko bankarstvo kada hoću da proverim stanje na računu/platim račune/izvršim uplate/menjačnica itd.

Ukoliko bih planirao nabavku sledećeg telefona:
  • morao bi da bude Android,
  • mora da bude jači od Snapdragon 845,
  • da poseduje AMOLED ekran,
  • barem 6/8GB RAM-a,
  • dobar sistem kamera kako zadnja tako i prednja (npr. da mogu da ubacim neki GCAM),
  • mora na obe kamere da podrži 4K video zapis sa OIS,
  • bilo bi dobro da ima neki IP6X standard zaštite,
  • poželjno je da ima 256GB memorije za skladištenje,
  • poželjan NFC ako budem koristio plaćanje preko istog
  • poželjno Stock Android/Samsung okruženje
  • brzo punjenje nije problem, noću telefon stavim da se puni, punjač u automobilu ili prikačim na poslu na spori punjač da se polako puni

Planirao sam nabavku sledećeg telefona sledeće godine koji bi neki rang bio S23+/S23U, ali skoro sam uložio dosta novca u računar, tako da mi je sada bez veze da dajem jači novac na navedeni rang, a Pocophone F1 sam platio 300€ kada je izašao, i zaista se ne žalim na njegove performanse.

Hajde nešto otprilike ako bih gledao, to bi možda bila neka klasa kao A52s/A54 ili možda Pixel 7/7a? Kod Pixel linije je što su ovo modeli sa 128GB prostora, i značajno cena skače za 256GB Pixel 7 model.

Nešto nisam za Xiaomi/Poco varijantu, jedinu zamerku koju imam na trenutni Pocophone F1 je "proximity sensor" za koji sam se uverio da je problem i kod drugarice koja je relativno skoro pazarila Redmi Note 11S, pa mi daje utisak da cela Xiaomi/Poco linija nije prebolela ovu "dečiju" bolest.

Ako ima neko neki predlog što se tiče banke tj. elektronskog bankarstva, neka mi navede nešto. Intesa zahteva preko aplikacije da imaš pristup mobilnom bankarstvu i dodatna autentifikacija preko web portala.

Naravno sledeći telefon ne bi bio rutovan, ali šta je tu je. Gubim onda mogućnosti za module za ViperAndroid FX za zvuk, Vanced aplikacije, rad u palikacijama bez reklama, itd.

12X ako ostaješ na Xiaomi. Mene u potpunosti zadovoljava posle F1, a u međuvremenu sam imao i preglomazni 10T, kao iznuđeno rešenje. F1 i dalje šljaka kao singerica kod seniora. Posle njega kad uzmeš neke od ovih cigletina, kakvi su sad skoro svi telefoni, shvatiš koliko je dobar F1 bio po mnogo čemu, a nije samo to bio 845.

Ja kao hardcore Apple korisnik mogu da kažem da je Pocophone F1 najbolji telefon ikada, s obzirom na to koliko je koštao. Koristio sam ga neko vreme (iznuđeno), fenomenalan phone, meni je samo bio minus što sam navikao na iOS, pa me je nervirao Android. Inače, kapa dole, masterpiece.

Skoro sam uzeo Poco F2 8/256 i za sad zadovoljava moje potrebe i očekivanja. Međutim, 4K na prednjoj sa OIS je nešto što eventualno ima samo iPhone 14, tako da ćeš se u startu od toga oprostiti, s obzirom na to da su ti što niži budžeti preduslov, budući da si se već poprilično otrošio. Suma sumarum, bolje da juriš Realme GT2 na KP i barem znaš na čemu si.

Promeni banku ;) 🤣
Rado, ako mi se neka dopadne sa uslugama i da dopušta da imam funkcionalnu aplikaciju banke na telefonu ili pristup preko web portala :) .
pa flešuj safetynet fix zip ako ti je samo banka problem.. i u "DenyList" markiraj google play usluge..
Sve je funkcionisalo do pre par dana, sve to koristim, i Magisk, i SafetyNet modul najaktuelniji, Zygisk, DenyList i sakriven Magisk i ne vredi, sada aplikacija izbacuje grešku 1002 itd. Ako ažuriram aplikaciju na najnoviju, sigurno ću imati obaveštenje da mi je telefon rutovan tj. nebezbedan i tu se priča završava, zato sam imao verziju aplikacije iz novembra prošle godine. Možeš da ispratiš na temi Banca Intesa.

RingeRaja i offline71, apsolutno se slažem sa vama. Meni se telefon isto dobro drži osim za Google servise koji mi malo jedu bateriju, ali verujem da ću upeglati to u nekom momentu ako se baš budem posvetio. Zamenio bateriju prošle godine, AccuBattery javlja da je baterija na 82% kapaciteta. Skoro pa nemam reklame, Vanced aplikacije mi i dalje rade, Viper4 FX za audio ekvalizaciju, ARCore/Playground Patcher, GCam portovi, EON funkcionalan na rutovanom telefonu i opet nemam potrebu da menjam telefon, sve radi, ali evo banka me uskraćuje za usluge koje plaćam zarad njihove poslovne politike koju ne pratim :p.

Pixel mi je ok priča za Stock Android okruženje koje preferiram sada, prvo sam imao Xiaomi Mi A1, pa potom Pocophone F1 sa MIUI i kada sam video Linus Tech Tips video o modovanju Pixel 3 ubice, upustio sam se u to i nisam zažalio. Samo mi se ne dopada što bi morao baš jače da platim za 256GB Pixel 7 model. Voleo bih da je baterija od barem 5.000mAh, ali hajde, možda bih i pristao na taj kompromis, imam okruženje gde sam blizu punjača :).

Ja sam već par godina na MiRoom-u,sve odlično radi,baterija traje dva dana,koristim ga kao službeni što bi značilo da u toku dana imam poprilično poziva.Možda da probaš ovaj MiRoom ili xeu rom?Meni na xeu rom-u,doduše na Mi 11 lite 5g ne,aplikacija poštanske radi bez problema.

Evo otvorio sam Raifeissen iRačun bankarstvo i njihovu moja mBanka aplikaciju, izgleda da će da padne transfer bomba (kako click bait tabloidni mediji najavljuju kod transfera večitih rivala) kod njih u međuvremenu :), ne žali se na root.

Rado, ako mi se neka dopadne sa uslugama i da dopušta da imam funkcionalnu aplikaciju banke na telefonu ili pristup preko web portala :) .

Sve je funkcionisalo do pre par dana, sve to koristim, i Magisk, i SafetyNet modul najaktuelniji, Zygisk, DenyList i sakriven Magisk i ne vredi, sada aplikacija izbacuje grešku 1002 itd. Ako ažuriram aplikaciju na najnoviju, sigurno ću imati obaveštenje da mi je telefon rutovan tj. nebezbedan i tu se priča završava, zato sam imao verziju aplikacije iz novembra prošle godine. Možeš da ispratiš na temi Banca Intesa.

RingeRaja i offline71, apsolutno se slažem sa vama. Meni se telefon isto dobro drži osim za Google servise koji mi malo jedu bateriju, ali verujem da ću upeglati to u nekom momentu ako se baš budem posvetio. Zamenio bateriju prošle godine, AccuBattery javlja da je baterija na 82% kapaciteta. Skoro pa nemam reklame, Vanced aplikacije mi i dalje rade, Viper4 FX za audio ekvalizaciju, ARCore/Playground Patcher, GCam portovi, EON funkcionalan na rutovanom telefonu i opet nemam potrebu da menjam telefon, sve radi, ali evo banka me uskraćuje za usluge koje plaćam zarad njihove poslovne politike koju ne pratim :p.
Safety net fix je sada postao nebitan od kako je uveden Google Play integrity, svi appovi sada preko toga proveravaju da li je telefon rootovan, postoji fix i za to u vidu Magisk modula na xda "Play integrity fix" pa baci pogled, možda budeš imao više sreće nego ja, u zavisnosti od uređaja, za sada nisam uspeo da oporavim Intesin app, ali vidim da mnogima jeste to moglo za banking appove izvan Srbije.

Nazad
Vrh Dno