Šta je novo?

Šta je unutra, u Transcend-u eksternom?

MagicMaster

Čuven
Učlanjen(a)
12.05.2007
Poena
510
Ovako ...

Planiram da menjam HDD interni na PS3 konzoli.

Imam 320, pa bih pikirao bar 500GB, jer su oni debeli do 9.5 mm, koliko može "da stane" u konzolu.

E, sad, gledajući cene, vidim ovo:

HDD External 2.5" 500GB Transcend TS500GSJ25M2,8MB USB 2.0 Black/Orange b1133188.jpg

i ovo

HDD SATA3 500GB WD Scorpio Blue 2.5" WD5000LPVT, 8MB, 2 godine b1150527.jpg

I ovo eksterno čudo je samo 100 dinara skuplje.

Sda mene interesuje, koji je HDD u njemu, i da li ja mogu lepo da kupim to, izvadim HDD iz njega, ubacim u PS3, a onaj iz PS3 od 320 ubacim u ovo, i bar da ga koristim kao eksterni?

Kad je već tako mizerna razlika u ceni, koja se otplati već sa tim USB kablom koji se dobija uz njega?

Ne mora da znači.
Kada sam otvorio WD Passport u nameri da 500GB hard disk zamenim većim, čekalo me je neprijatno iznenađenje, pošto je USB konektor bio zalemljen za hard disk. Dakle, nije bilo mogućnosti zamene, s obzirom da uopšte nije bilo SATA to USB kontrolera.
Ne kažem da je to i ovde, verovatno i nije, ali ne možeš biti 100% siguran.

U, ovo već menja stvari .. ne bih da pazarim nešto što mi ne treba :) :)

I na drugom forumu mi neko rekao da sada ti eksterni nemaju sve što treba, zbog niže cene proizvodnje, što ovde lako može da bude slučaj, zbog cene ...

Tj, eksterni nisu više interni + rack ...

A nigde na netu ne mogu da nadjem neki snimak da neko "rastura" baš takve Transcend ....

Pre par godina sam kupio zetu od 320 na poklon, baš takav, ali opet, to je bilo pre 2 godine, možda tada bilo, a u medjuvremenu menjali ....

Mora da znaci, ne pricam napamet. Rasturio sam taj narandzasti (traka narandzasta) transcend (usb 2.0) i zeleni koji ja imam (usb 3.0). Unutra je klasican 2,5" HDD od 500 GB sa klasicnim konektorima i ima plocica sa koja se kaci na konektor HDD a sa druge strane USB. To dugme za backup je upravo zalemljeno na toj stampanoj plocici.

KAda si to radio, koliko su stari?

I ako ti nije teško, koji HDD je unutra? WD, Samsung, Seagate?

Da li se teško otvara i ima li neki warrranty seal ?

Mora da znaci, ne pricam napamet. Rasturio sam taj narandzasti (traka narandzasta) transcend (usb 2.0) i zeleni koji ja imam (usb 3.0). Unutra je klasican 2,5" HDD od 500 GB sa klasicnim konektorima i ima plocica sa koja se kaci na konektor HDD a sa druge strane USB. To dugme za backup je upravo zalemljeno na toj stampanoj plocici.

I ja sam rasturio jedan narandzasti u njemu se nalazio Samsungov hdd i kontektor je klasican sto znaci da mozes da ubacis bilo koji drugi hdd

Nije mi bilo tesko pa sam casak rasturio moj Transcend zeleni (USB 3.0). Imas slicice. Samsung je unutra i ima nalepnicu. Razmontirati je jako jednostavno. Skines gumeni omot, posle toga imas 4 srafica da odvijes i to je to. Prosto ko pasulj. Narandzasti transcend mi je u firmi jer ga koristim kao externi HDD ali i ako mi zatreba da neki lap-top backup-ujem, razvalim fioku zakacim hdd i kopiraj brate :)

Zeleni Transcend je star nekih 6 meseci, narandzasti 7-8 meseci.

Ako mozes uzmi kao moj zeleni to je USB 3.0 ako imas USB 3.0 na nekom racunaru, zaista radi brze. Cena je bila nekih 6-7 eur razlike.

https://docs.google.com/folder/d/0BzvrEFM1jx9MdW0xWnFFSXBacU0/edit

OK, Džoni, hvala puno na trudu.

Znači, ipak ulazi u trku i spoljni.

Pa nemam baš nigde USB3, ali vidim da su one pločice što se bockaju na matičnu nekih 500-800 dinara, i da dobiješ USB3.

Ne znam koliko to stvarno podržava kao ploča koja ima ugradjen fabrički USB3 ?

Onda bih i mogao da razmislim, ali koliko vidim, ona ima u spoljno napajanje?

Nije kao narandžasta?

Ima spoljno u slucaju da koristis neki USB port koji ne moze da isporuci dovoljno struje. Dobijes kablic koji ima taj strujni konektor a sa druge strane klasican USB. Tako da zakacis u dva USB porta (jedan za data transfer drugi za power). Licno taj kablic za struju nikada nisam upotrebio. Nisam naisao na slucaj da mi zatreba, sve moze preko jednog kablica za datatransfer. E da kod ovog modela vidis da je USB konektor na samoj fioci malo cudan. Specifican je bas zbog USB 3.0
Narandzasti usb 2.0 model ima lasican mini USB na fioci i standardni USB kablic.

Poslednja izmena:
E, to .... to me zbunjivalo na klipovima na Youtube. Jer znam da zet na narandžastom ima tzv "Y" USB kabl, sve ide u jedno, i u 2 USBa u komp po potrebi.

A ovaj znači 2 USB kabla, jedan za dodatno napon, a jedan sa tim USB3 konektorom?

Da. Ali ti ponavljam taj drugi za struju stoji neraspakovan. HDD radi lepo i preko USB HUB-ova. Jedina je nezgodacija ako ostetis ovaj data USB kablic ili izgubis....malo teze se nalazi.

OK ... da, malo je spec, nema ga baš svuda ...

OK, onda ću verovatno još malo da uporedjujem cene, pa se odlučim. Hvala na ovim informacijama.

Pazi sad ovo:

WD običan HDD 500 GB 7300
narandžasti 500 GB 7400
zeleni 500 GB N E M A
narandžasti 750 GB 9100
zeleni 750 GB 9300

I naravno da zdrav razum nalaže da se "ispružim" još 2 crvene, jer dobijam + 50 % u prostoru, tj. još 250 GB, i plus USB3 kućište ....

Samo se nadam da je u njemu HDD od 9.5 mm ....

Sada moram to da istražujem i jurim.

U ovom StoreJetu je TOSHIBA MK5065GSX, po AIDI 64 ...

Poslednja izmena:
Hvala.

Konkretno me interesuje šta je u

HDD 5400 2.5" 750GB Transcend TS750GSJ25M3, 8MB USB 3.0 Gray/Green

Da li je sa 2 ili 3 ploče, tj. da li je 9.5 mm ili 12 mm debljine...

E hvala na informaciji, za narandzasti sam znao da je obican sata konrktor ali nisam znao za zeleni. Imam njega ali je jos uvek pod garancijom, dobro je znati za ubuduce :)

Poslednja izmena:
E, to si sada slagao, da ne bi otvarao :) :) :) :) Pošto Džoni već otvorio od 500 .... :) :)

He, he, provalio si me :) Od sada svima pricam da imam 300gb dok neko ne otvori svoj od 750gb :) Logicno je da ne menjaju koncept ako su svi do sada bili obicni sata. Na zalost, mislim da se verzija od 750gb slabije prodavala tako da ces tesko naci nekog ko je voljan da se lisi garancije zbog toga

Ma igleda da je ipak deblji HDD, kad pogledam specifikacije samih spoljnih, od 500 su oko 12-13 mm, a 750 je preko 20 mm debljine .... tako da je garant HDD od 12mm, što meni ne igra ulogu ....

I onda se vraćamo na 500, a od 500 nemaju zelenih, samo narandžastih .... i više nisam pametan ...

Nazad
Vrh Dno