Šta je novo?

Čudan problem posle menjanja gpu

Imam neku repliku 1050ti nju sam ubacio i posle kad sam skontao da nije original izvadio je iz kompa i od tad komp nije hteo da se upali.Tako da je moguće da je i ona nešto zbunila sistem.Pa nije hteo da se upali.Možda je i do toga ali sada radi (bez jednog stika rama).Mislim da utičnica ima uzemljenje ali nisam 100% siguran.
Šporet može da povuče dosta struje i izazove pad napona ali ali svako relativbo dobro napajanje može da kompenzuje. Ipak so pravljena da rade od 100/110v do nekih 250v ako je ispravno. (to su ona koja nemaju 110/220V prekidač , ona sa prekidačem su sada prilično retki).
Uzimjući u obzir kada je sve počelo i šta si mu sve radio, pre bih rekao da je nešto unutra. ,možda je nešto izgubilp klpntakt Čak i ventilator na CPU hladnjaku ako zbog kontakta ne daje BIOS-u obaveštenje da radi bi sprečilo BIOS da butuje. Trebalo bi da sve lepo pretreseš, izvučeš kontakte i lepo vratiš. Memorije takođe. Ako ploča nema biper trbalo bi da ga zakačiš beep kodovi su tu da obaveste ako neštoi šta ne valja,
Ako se svi ventilatori vrte, valjalo bi probati i druge izlaze, uvek imaju jedan koji je glavni tj default. To je obično HDMI ili DP na novijim grafičkim.
Ako ništa od toga ne upali onda možda probati sa nekom drugom grafičkom kad proxessor već nema IGPU.
Što se kućne struje ti i uszemljenja toče, ako je do sada radio PC onda verovatno nije do toga ali to je već drugi problem. Ako si u kući može lako da se dovede uzemljenje gde treaba, Samo se zabije jedno metar ipo pocinkovana gvozdena cev u zemlju i dovuče jedna žica gde treba a u stanu od radiatora ili vodovodne mreže. Naj opsnije je ba bojleru, ako probije grejač može bukvalno da te ubije struja dok se tuširaš.
Probel 99% nije do uticnice već nešto unutra nije dalo računaru da bootuje.Izvadio sam sve iz kućišta i nije hteo i samo je neko napisao probaj da promenis uticnicu i ja uradih to i upali ali radi i na ovoj na kojoj nije hteo da upali.Uzecu beeper ako ne bude opet radio ali za sada radi (hvala na savetu).
 
Izvadi CMOS bateriju sa ploče, sačekaj malo pa vrati i vidi kako rade stvari sa starim setupom koji si imao...
Izvadio sam CMOS i ubacio oba rama i nisu radila kada ubacim prvi radi čim dodam drugi odmah nema slike isto tako kada ubacim drugi radi čim dodam prvi neće.Iz nekog razloga neće a pre onoga dva meseca radilo perfektno.
 
Uradi memtest86, mozda je memorija neispravna.
Memorija je ispravna ali izgleda da sam zeznuo jedan ram slot.U prvom slotu rade oba rama ali ako ubacim u drugi odmah nema slike.Imam samo dva slota za memoriju pa mi je malo 8gb.Da li postoji neka šansa da se popravi?
 
Mada opet više sumnjam na procesor jer sam njega vadio pa probacu da ga još jedno izvadim pa ubacim
 
Pa što sumjnaš kada si sam rekao gde je problem...;)....
 
Ова тема је суво злато - куће без уземљења, кунг-фу напајања, фејк графичке картице. Воимјеоца...
 
Nazad
Vrh Dno