Šta je novo?

Čudan problem posle menjanja gpu

sad_man

Poštovan
Učlanjen(a)
22.05.2022
Poena
60
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dobar dan.Menjao sam grafičku juče i kada sam zamenio sve je radilo super kada sam isti dan vratio staru izvadio sam napajanje iz stuje(prvi put) dok sam ostalih puta samo na dugme na napajanju ga gasio.I kada sam to uradio krecu problemi.Komp neće da se upali.Pa sam pomislio da je do kabla jer se jako teško vadi iz napajanja.Kada sam mrdao stari kabal na trenutak se upalila lampica za lan sto mi je povećalo sumnje da je kabal loš.Uzeo sam drugi kabal i lampica za lan je na njemu radila non stop ali komp opet nije hteo da se upali.Pomislio sam da možda nije došlo do nekog spoja pa matična odbija da upali komp.Pa sam ga izvadio iz kućišta ali opet ništa.A kada sam pre 4 dana čistio komp na kompresoru svaki deo posebno sam otvorio i očistio.I kada sam hteo tad da ga upalim nije se opet palio.Tu sam ga pomerao malo izvadio ubacio procesor i proradio je ali sada neće.Jel imao neko slican problem?Maticna ploča je asus prime h310mr r2.0 ,procesor i5 9400f, grafička rx 580 pulse, napajanje cooler master 700w bronze 80+.

Pozajmi od nekog drugo napajanje (i kabl) i probaj kako rade stvari.

Pozajmi od nekog drugo napajanje (i kabl) i probaj kako rade stvari.
Imao sam svoje neko staro htedoh da probam i srećom ga nisam ubacio odmah nego prespoih zelenu i crnu živu i eksplodira ispred mene.A ovo sam kupio na KP nešto jeftino oko 30€ pa verovatno da je ono.Probacu pa javljam šta se desilo

Proveri i instalacije/utičnice tu gde ti je komp, nešto ti je mnogo opasna radna sredina, heh.

Proveri i instalacije/utičnice tu gde ti je komp, nešto ti je mnogo opasna radna sredina, heh.
Hocu.
Eksplodira zaslepe me niti smem da pridjem da isključim niti išta.Pa krene da zuji pa se malo vratih sebi da otakcim produzni.Taman sam imao plan o nekom novom kućištu ali vidim da će to da ode u novo napajanje.

Da nije možda Zito napajanje, meni je tako jedno potpuno nova baš iz radnje napravilo vatromet.

Da nije taj produžni...?
Probaj prvo drugi produžni pa onda drugo napajanje.
Auuuuuu.Hvala ti puno.Izgleda da je cela utičnica otišla .Promenio na skroz drugi utikač i upali se.
Nije pao osigurac i struje ima čim je svetlela lampa ali neznam.Sto li nije hteo da upali pre nego sto sam prespoio.Možda me je ukakilo da upali.Više ne znam.
Produzni je iz lidla tako da me nebo čudilo da je i on.A gledao sam pre desetak dana mu se i lampica ugasila na kojoj piše surge protection.

sa strujom nema zezanja, ne moze na tim uredjajima da se stedi

nekome izgori kuca zbog jeftinih produznih i napajanja

Povezao sam GPU ali mi ne baca sliku moguće da nisam nešto lepo stavio jer sam zurio ali kad dodjem kući videću šta se dešava.Ali ja ipak nebih rekao da je do same struje moguće i da je do napajanja mada sad sto sam stigao da vidim radi sve na drugoj uticnici.Ne znam šta da radim sa ovim štekerom ali sam primetio da je u celoj kući instalacija upitna.Jer kada u drugoj sobi upali se neki jači potrošač kao na primer bušilica čim se upali i optereti(trzne cela struja u kući) tako se računar iz sleep moda sam upali.

Povezao sam GPU ali mi ne baca sliku moguće da nisam nešto lepo stavio jer sam zurio ali kad dodjem kući videću šta se dešava.Ali ja ipak nebih rekao da je do same struje moguće i da je do napajanja mada sad sto sam stigao da vidim radi sve na drugoj uticnici.Ne znam šta da radim sa ovim štekerom ali sam primetio da je u celoj kući instalacija upitna.Jer kada u drugoj sobi upali se neki jači potrošač kao na primer bušilica čim se upali i optereti(trzne cela struja u kući) tako se računar iz sleep moda sam upali.
Ne vadi, ne stavljaj i ne menjaj ništa ako napajanje nije sasvim isključeno ili iz struje ili na prekodač Ako je samo ugašen na start dugme struje ima na raznim delovima ploče i nikad neznaš gde može kuršlus, Lepo ugasiš napajanje pa saćekaš koji mimut da se isprazne kondenzatori ili stisneš Start dugme da to uradi brže.
To se lepo vidi racimo kod mene, ugasim napajanje na prekidač na njemu a RGB na ploči svetli još 30ak sekundi.

Poslednja izmena od urednika:
Ne vadi, ne stavljaj i ne menjaj ništa ako napajanje nije sasvim isključeno ili iz struje ili na prekodač Ako je samo ugašen na start dugme struje ima na raznim delovima ploče i nikad neznaš gde može kuršlus, Lepo ugasiš napajanje pa saćekaš koji mimut da se isprazne kondenzatori ili stisneš Start dugme da to uradi brže.
To se lepo vidi racimo kod mene, ugasim napajanje na prekidač na njemu a RGB na ploči svetli još 30ak sekundi.
Sada imam problem kada ga upalim prvo krenu ventilatori zavrte se 2sekunde pa stanu pa krenu opet i onda radi sve ali nema slike.

Ako možeš probaj i druge video iszlaze sa grafičke, uglavnom imaju jedan primarni.

najbolje odnesi ceo racunar u serivs da dobro pregledaju sta mu je, ko zna sta je sve moglo da crkne

Jel zamenjen taj psu/napajanje?
Nisam zamenio.Nisam imao drugo.Imam kući neku fake 1050ti kada sam nju ubacio u komp radilo (očistio sam stare drivere od rx580)je ali kada sam je izvadio i vratio rx 580 krenuli su ovi problemi.Na fake 1050ti nisam uspeo da skinem drivere jer je fake(tada to nisam znao tek kada sam skinuo gpuz i vido da je fake i onda odlucio da vratim rx580)

E gledao sam po google i vidim kak da ram može da zeza da nema slike izvadih jedan ram i dobih sliku.Imam 2x8gb 2666mhz cl19 inače oba su adata ali je jedan kupljen kasnije.I taj sto je kupljen kasnije radi sam ali čim se doda novi odmah nema slike.Do sad je radilo sve perfektno sa ta dva stila tako da ne znam.

Zabrljaveo.Igraj se sa ramovima,vadi,rotiraj ih,cmos itd...Proradice..
ps:Zameni napajanje ako je ovo ms.

Zabrljaveo.Igraj se sa ramovima,vadi,rotiraj ih,cmos itd...Proradice..
ps:Zameni napajanje ako je ovo ms.
Ms napajanje mi je eksplodiralo u ruci.A u kompu imam cooler master 700w bronze.Kupio sam ga polovnog i vrsi posao nije mnogo optereceno a i ako budem stavio neku jaču grafičku moći će da izdrži.Ima 4x8pin za GPU i 80+ bronze sertifikat.
B8394B21-F222-4533-84D7-953D7FA77B54.jpeg

E gledao sam po google i vidim kak da ram može da zeza da nema slike izvadih jedan ram i dobih sliku.Imam 2x8gb 2666mhz cl19 inače oba su adata ali je jedan kupljen kasnije.I taj sto je kupljen kasnije radi sam ali čim se doda novi odmah nema slike.Do sad je radilo sve perfektno sa ta dva stila tako da ne znam.
Izvadi CMOS bateriju sa ploče, sačekaj malo pa vrati i vidi kako rade stvari sa starim setupom koji si imao...

Jel imaш трофазну струју? Можда ти је једна фаза преоптерећена нечим?

Nema to veze sa tim računari koriste samo jednu fazu + neutral, radi se samo o opterećenosti faze drugim potrošačima toliko da izazove pad napona. Sa trofaznom može da se podeli sve u kući na tri dela/faze a na jednofaznoj cela kuća je na jednoj i svejedno je u kojoj je utičnici. Izmeri napon.

Poslednja izmena od urednika:
Nema to veze sa tim računari koriste samo jednu fazu + neutral, radi se samo o opterećenosti faze drugim potrošačima toliko da izazove pad napona. Sa trofaznom može da se podeli sve u kući na tri dela/faze a na jednofaznoj cela kuća je na jednoj i svejedno je u kojoj je utičnici. Izmeri napon.

Kod mene je problem sto struja nije trofazna plus nema uzemljenje ili kako se to zove. Sta god da pipnes problampom svetli kao novogodisnja rasveta.
Samo jedan utikac ima uzemljenje i na njega ukljucujem racunar,ali na njega je isto povezan i elektricni sporet.

Šporet može da povuče dosta struje i izazove pad napona ali ali svako relativbo dobro napajanje može da kompenzuje. Ipak so pravljena da rade od 100/110v do nekih 250v ako je ispravno. (to su ona koja nemaju 110/220V prekidač , ona sa prekidačem su sada prilično retki).
Uzimjući u obzir kada je sve počelo i šta si mu sve radio, pre bih rekao da je nešto unutra. ,možda je nešto izgubilp klpntakt Čak i ventilator na CPU hladnjaku ako zbog kontakta ne daje BIOS-u obaveštenje da radi bi sprečilo BIOS da butuje. Trebalo bi da sve lepo pretreseš, izvučeš kontakte i lepo vratiš. Memorije takođe. Ako ploča nema biper trbalo bi da ga zakačiš beep kodovi su tu da obaveste ako neštoi šta ne valja,
Ako se svi ventilatori vrte, valjalo bi probati i druge izlaze, uvek imaju jedan koji je glavni tj default. To je obično HDMI ili DP na novijim grafičkim.
Ako ništa od toga ne upali onda možda probati sa nekom drugom grafičkom kad proxessor već nema IGPU.
Što se kućne struje ti i uszemljenja toče, ako je do sada radio PC onda verovatno nije do toga ali to je već drugi problem. Ako si u kući može lako da se dovede uzemljenje gde treaba, Samo se zabije jedno metar ipo pocinkovana gvozdena cev u zemlju i dovuče jedna žica gde treba a u stanu od radiatora ili vodovodne mreže. Naj opsnije je ba bojleru, ako probije grejač može bukvalno da te ubije struja dok se tuširaš.

Kod mene kad radi sporet ne radi racunar, ali zato ukljucujemo ves masinu na istom utikacu.
Struja je slaba ali do sad ja nisam imao problem sa racunarom.
Nadam se da nece da eksplodira nista kao kod kolege.

Veš mašina može da prvai smetnje jer ima elektro motor i kada se on upali povuče 2-3 puta više struje. Nije ni kod njega ništa eksplodiralo zbog slabe struje.

Nazad
Vrh Dno