Šta je novo?

Najbolje slusalice za malo novca

Starfield su vrlo fine sluške. Odličan balans, ništa ne iskače i izdvaja se... Zvuče ispeglanije i prostornije od Tin T2, Senfer DT6 i Sennheiser Momentum. Izrada samih slušalica je super i meni odlično stoje u ušima. Kabal je jedino malo tanak i deluje jeftino ali nema mikrofonije uopšte pa mi je i to OK. Nisu ni teške za pogon.

Ovo je moj full opis ako nekoga zanima: https://iiwireviews.com/moondrop-starfield-a-new-star-is-born
 
Kad si pomenuo DT6 i T2...nedavno mi je stigao Senfer (nakon 2 i kusur meseca čekanja, Wooeasy never again) i utisci su mi podeljeni. Nakon T2 koje obično koristim, DT6 ima poprilično više basa i više energije, što mi prija.

Ne prija mi što su srednji tonovi u drugom planu (baš primetno na vokalima) i visoki jesu detaljni ali sve zvuči kao da slušam kroz jastuk. Koliko god slušao, što na telefonu (Redmi Note 7) što na plejeru (xDuoo X3II), sve zvuči mutno.

Ne znam da li imam faličan primerak ili sam prosto navikao na bright sluške...ovo potonje je verovatno u pitanju jer, kad premotam film, sve slušalice koje sam imao su važile za vrlo bright. Izgleda da sam navikao na taj zvuk, ne znam...uglavnom, vratio sam se na T2 a vraćaću se i na Senfer, da pokušam da se priviknem na "tamniji" zvuk...
 
Poslednja izmena:
Te Senfer su slusalice ciji zvuk najvise zavisi od nastavaka koji se koriste kao i od ''lezanja'' u usima. Cuo sam sta Aibo kaze o njima, procitao i tvoje utiske, preko pp sam se cuo i sa Vylotom (koji ih od nedavno koristi).. ispada da skoro svi imaju bar malo razlicite utiske o DT6, a na poznatijim review sajtovima cak ima i totalno suprotnih utisaka, od onih koji kazu da im zvuce bass light i svetlo kao T2 do onih koji tvrde da im zvuce dosta ''masnije'' i tamnije od T2. Jedino se svi slazu da zvuce sjajno u odnosu na cenu.

Ja sam odusevljen kako DT6 zvuce ali tek sa crnim (gumenim/silikonskim) nastavcima srednje velicine i u tom slucaju bih DT6 zvuk okarakterisao kao (za tu cenu) mozda i nenormalno transparentan, definitivno na svetlijoj strani ali istovremeno topao i uz dosta ''mesa'' kroz ceo raspon, uz srednje koji su brutalno dobri, detaljni a puni (sto nikada nisam cuo na in-ear, zato mi je veoma cudno ovo sto je jurodivi napisao, da su srednji povuceni i da se sve cuje kao kroz jastuk, upravo su srednji najbolja karakteristika ovih slusalica, uz pomenutu transparentnost kroz ceo raspon). Nemam utisak da su srednji vestacki ''napumpani'' iako jasno cujem manju mid-high bass grbu ali zato mislim da su visoki mogli da budu za nijansu povuceniji. Soundstage i imaging su brutalni, ne samo za 20$ vec bih rekao i za 2-3x vise novca, uopste tvrdim da bi DT6 po zvuku i izradi opusteno mogle da kostaju 100$, jedino mikrofon primerno odudara od opsteg kvaliteta zvuka i izrade, on je u skladu sa niskom cenom, kabl je samo prosecan.

Vylota nije bio bas odusevljen sa DT6 kada ih je kupio mada je i on rekao da mu zvuce odlicno u odnosu na nisku cenu. Predlozio sam mu da zameni nastavke sto je mu je znatno popravilo utisak.

U sustini, DT6 su najcudnije in-ear koje sam probao, sto sam zakljucio odmah po kupovini. I to na vise polja, od izrade i tezine samih slusalica preko zahtevnosti i 2x3 drajver sistema, do zvucne signature koja se prilicno menja, u zavisnosti od nastavaka koji se koriste/lezanja u usnom kanalu. A zvuk sa stock crvenim nastavcima je nesto najcudnije sto sam ikada cuo, tu izgleda piezo drajveri dolaze do izrazaja pa je zvuk bukvalno prezasicen detaljima i nerealno brz, skoro sva muzika mi je zvucala blago ubrzano sa njima i tek kada sam nasao odgovarajuce pocele su da zvuce prirodno (toplo, puno), uz samo za nijansu manje detalja.
 
Poslednja izmena:
Samson Sr850 za 29e (sa sipingom) na Aliju
 
Sto je najbolje, ponekad budu i samo 21-22$.. Mozda cu ih naruciti pa da probam ove duboke, debele jastucice i sundjer mod i na Samson.

Inace, ovaj drugi ''mod'' (sa plavim sundjerima debljine 1cm) se pokazao pretezno sjajno u kombinaciji sa FiiO E10k, mnogi zanrovi i albumi zvuce bas mocno, cisto, dinamicno, ''engaging''.
Veoma cudno, ne samo da sam dobio bolji zvuk (koji je u sustini blago izmenjena ali unapredjena verzija stock HD7 zvuka) nego je i E10k pokazao da moze da zvuci jos bolje (detaljnije, fluidnije, otvorenije, za vise vazduha i prostora, sa vecom pozornicom, ''novi'' low/mids detalji se odmah cuju). Tako da sam izuzetno zadovoljan sa ovom kombinacijom i sada mi je jasniji pocetni hajp vezan za ovaj DAC/AMP, do sada sam se uvek cudio zasto mnogi vlasnici odlicnih slusalica srednje/vise klase (200-400$) uopste kupuju dobar ali jeftin uredjaj za tako dobre i visestruko skuplje sluske. Naravno, i dalje mislim da takve slusalice zasluzuju DAC/AMP iz cenovne klase kojoj i same pripadaju ali ocigledno i mali FiiO moze solidno da ih ''potera'' i da sve to zvuci dosta dobro.
 
Poslednja izmena:
pošto meni ljudi samo uzimaju slušalice (uključujući one acme od pre) rekoh da vidim ima li šta jeftino po oglasima da kupim za poklon i tako dobijem one acme nazad pošto su mi baš odgovarale za trening i trčanje i naletim na tau tronic tt-bh038 - aptX,anc i konstrukcijom skoro 1:1 kopija sony xm3 (ko je probao zna koliko su udobne baš zbog konstrukcije i veličine earcup-ova).još mogu da se probaju i sve to za 25-e,te rekoh bar da se prošetam.

jeftine su jer je to neka klot varijanta,samo u celofanu,ali mi kablovi ne trebaju pa mi nije bio minus.punjača imam puna kuća,a ovakve slušalice koristiti žično nema neke poente (onaj samson sa ove strane je no brainer kome trebaju žične za stan,iz prve ruke,kupovali ih za neki studio davno za mnogo veće pare i nisu imale konkurenciju,skoro 1:1 kopija k240/ mislim k141).koriste sa 2,5 na 3,5 standardan kabal do kojeg je prelako doći kome baš treba.

ravan,dosta širok zvuk baš zbog aptx-a tj nema onog rolofa i spajka zbog sbc-a ali prilično ravne i kliničke sa značajnim rolofom u basovima (oko 100nak hz kreće).meni je to veliki plus jer nisam basshead,ali kapiram da bi velikoj većini to bila direktna diskvalifikacija.ima TT druge modele više za to (imao je prodavac i mislim bh026,baš skoro beats fazon),meni je ovo čak i plus jer su neuporedivo šire i sa boljom separacijom od tipičnih bluetooth slušalica (npr dobro snimljena bass gitara je san na njima,još ovedrajvovana...).zvuči da ih hvalim,i imaju vrlina zvukom ali ovde je najvidljivije da su kineske sluške masovne produkcije.

najbitnija stvar - anc nije gimmick i radi jako lepo s obzirom na cenu.krcata 50tica i samo se probiju u najtišim pasažima visoki,nema telefonskih razgovora oko tebe,ne moraš da panjiš sluške do kraja i taj osećaj da si sam sa muzikom...za 25e je skoro surealno.naravno,ne mogu da se porede sa pomenutim sonijem,ali su 10 puta jeftinije,dovoljno govori što uopšte mogu da se stave u istu rečenicu.anc je na nivou nekog n60nc-a i te klase,dakle solidan,ali opet za 25e...

druga najbitnija stvar je da su baš zbog toga što su skoro indentična kopija sonija skoro indentično i udobne.taj skaj na headbandu i drajverima naravno daleko je gori (ali nije potpuni krš,par klasa iznad npr acme-a tj manje više nivo svih sem premium klase) i nešto su kruće (opet plus za mene,može da se džogira sa njima,ali neki intezivniji trening ipak ne).lake su i zaista mogu satima i satima da budu na glavi.

aptx je ogroman plus,u filmu - videu lag je neprimetan,igra zavisi od tempa ali se lako navikneš.sad ću jurim neki teleskopski kontroler i nabacam emulatore,ja lično bi mogao i npr neki metroid da igram ovako.

baterija je odlična,sad sam na nekom 8-9tom satu upotrebe (skoro sve sa upaljenim anc-om) i tek sam na 40tak posto.

da podvučem crtu - za 25e su nobrainer pa da se koriste kao antifoni u prevozu,ili kao odličan par ko ima bt na tv-u ili boksu (ali ako ima aptx,nisu šampioni u sbc modu,konekcija je njanjava,aptx je daleko bolji dometom i stabilnošću).čak mislim da bi i ispod 50e bile više nego dobra kupovina,za 25e su pa da i dva meseca no brainer.ne sumnjam da će sve više i više biti ovakvih slušalica pa i boljih,čak verujem da ovogodišnji njihov tt-bh060 model je bolji (unapređenje ovog) tako da treba obratiti pažnju.
 
Jel imao neko iskustva sa Philips SHL5005WT/00?
 
Trebaju mi neke slusalice koje bukvalno stoje na usima bez ikakvog pritiska..kao nekada one sto su isle uz sony walkman serije iz 80ih :D ako znate na sta mislim..ima li takvih kvalitetnih? Kakve su ove Grado 60e, 80e?
 
Ne izgledaju lose ,)
 
ove su im pandan po kvalitetu zvuka (blago iznad), malo skuplje ali malo manje i old school

Sennheiser PX 100-IIi

i jedne i druge sklopive i vrlo prenosive

Koss Porta PRO - 70gr
Sennheiser PX 100-IIi - 75gr
 
Trebaju mi neke slusalice koje bukvalno stoje na usima bez ikakvog pritiska..kao nekada one sto su isle uz sony walkman serije iz 80ih :D ako znate na sta mislim..ima li takvih kvalitetnih? Kakve su ove Grado 60e, 80e?

Trazis on-ear. Grado vaze za odlicne ali je izolacija slaba i zvuk dosta ''curi'', imas primere na YT.
Ove retro Koss ako budes narucivao onda samo sa sajta proizvodjaca ili neke proverene prodavnice, ima mnogo kopija (koje verovatno zavrse i na nasem KP). Mozda neka od domacih prodavnica ima jos uvek Sennheiser PX 100 II ali sumnjam. I PX 100 II su kopirali Kinezi, tako da treba paziti gde se kupuju.

https://www.reddit.com/r/Vive/comments/4ib8km/vive_headphones_review_sennheiser_px_100ii_vs/

Imas i BT AKG Y500, inace nisu bas jeftine ali ih ima na desetine po domacim oglasima (za 50-70 evra), jer su isle kao poklon uz Samsung flagship telefone.
 
Poslednja izmena:
Izem ti Kineze bre :D Pa nema nista od toga kod nas regularno...ove Koss sam video samo na KP, sad odakle ih lik uzima ne znam :d
Grado sam nasao u prodavnici kod nas :) nije mi frka za curenje zvuka, koristio bih ih kod kuce :)
 
Potvrdio bih izreceno vezano za kopije. Ta dva modela su precesto kopirana i treba otvoriti cetvoro ociju.
Ne uzimati to na KP.
 
E *mjau**mjau**mjau*a sad :( aj videcu sa tim likom odakle ih nabavlja
 
Pa to jedino ako poznajes prodavca, sta mislis sta ce bilo koji drugi sa KP da ti kaze? Naravno da ce tvrditi da su 100% original, sveze stigle iz Koss magacina :d a zapravo su velike sanse da (pre)prodavac nema pojma da li su original, da ih je narucio za 20$ na amazonu/ebay i da mu je jedini cilj da ih preproda za par desetina evra vise. Mislim, nemam pojma ko ih prodaje uopste na KP ni da li su original ali najcesce je tako.

Y500 deluju kao bolja i sigurnija kupovina, redovna cena na AKG sajtu je 150$ a na KP ih ima cak i za 50-60 evra, iz navedenih razloga. Mozes da ih koristis i kao klasicne, sa zicom: Finally, there's a 2.5mm socket to connect the included 2.5mm-to-3.5mm cable, letting you use the headphones with a non-Bluetooth source device or after its battery runs out.
 
Da li neko koristi slusalice za plivanje? Jel ima neki model za plivanje koji moze da se nabavi kod nas ili u radnjama ili na kpu?

Послато са LM-G710 помоћу Тапатока
 
hsv.stoned:

y500 ne stoje samo na glavi,i poprilicno su teske.ne verujem da bi kinezi kopirali toliko niche slusalice kao porta pro,i mislim da je najbolje d akontaktira prodavca ako ikako moze da ih testira pre kupovine (sto je neko zlatno pravilo za bilo sta sto svira,na slepo samo jeftine sampione poput superluksa,y500,samsona itd).

edit:

i ja sam izmenjao par sundjera na raznim sluskama,uglavnom sa koverti i pakovanja,nasao sam kao neki dosta proziran od pakovanja sa nekog parfema,i to je okvirno kao i na originalu.ostalo je bilo mnogo,mnogo gore,i potpuno je nasumicno kao i birani materijali...na kraju je gde je moglo vracen original a za par (uglavnom stari akg) naruceno sa thomann-a original zamenski 10 komada,valjda potraju koju godinu bar.
 
Poslednja izmena:
Imao Porta Pro. Lep zvuk i samo za one sa bas kratkom kosom. Cupkaju dlake ubi boze.:)
 
To je odličan podsetnik na to da ne postoji ništa idealno. Praksa uvek dokaže.

Džaba priprema, džaba proračuni ... :D

kod kosijanera model poznatiji kao

Kosse Depil PRO a.k.a. Kosse Deport PRO
 
Poslednja izmena:
porta pro = ksc75 . Uzmi jeVtinije.
 
Trebaju mi neke slusalice koje bukvalno stoje na usima bez ikakvog pritiska..kao nekada one sto su isle uz sony walkman serije iz 80ih :D ako znate na sta mislim..ima li takvih kvalitetnih? Kakve su ove Grado 60e, 80e?

Imam ja grado sr80 ali su sa stock sundjerima neudobni posle 1-2h. Imam G cush i one sundjere od sr60 koji su mnogo udobniji. Za retro kucnu varijantu su ekstra. Imao sam i sr60 al sam njih unistio kad sam probao da transplatiram drivere u bolje kuciste sa boljim rajfom , bedak... slican je sound sig samo sr60 vise rezu sa visokim dok su sr80 prijatnije za duze slusanje + vise bass-a. Svakako su oba modela odlican izbor sto se zvuka tice, al zato je izrada veoma upitna... mada to sto im je prost dizajn znaci i da su popravke manje vise lakse ako je za utehu a nije :)
 
Zrači to brte.
 
mislim da je vreme da se promeni naziv teme

Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk
 
U sta bi ti menjao naziv teme?
 
Zašto bi upotrebljavali strane reči? Šta bi Nušić na to rekao-odnosno već je rekao/napisao davno...

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока
 
Брале Нуле би рекао: људи освестимо се напокон већ једном, нема другог пута него да правимо петицију да се Benchmark преименује у упоредник.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno