Šta je novo?

Najbolje slusalice za malo novca

Accuphase

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
08.01.2002
Poruke
945
Poena
630
Moja oprema  
Laptop
Dell Inspirion 15 Model 3505 (AMD Ryzen 5 3450U, 4C/8T, 512 GB SSD)
Pristup internetu
  1. ADSL
Pre izvesnog vremena sam poželeo da nabavim solidne slušalice srednje klase, i naravno, kao što sledi, bacio sam se na čitanje testova, foruma i utisaka korisnika.
Onda sam shvatio da što više čitam, sve više postajem zbunjen, ciljao sam na klasu od nekih 150 evra, i planirao sam nabavku Beyerdynamic DT990.

Tu je počela dilema prosečnog korisnika, jedni ih hvale, drugi ih kude, uzmi ove, uzmi one, neee, te nisu dobre, ove su još bolje, ma šta ti znaš, model XY je bolji od XYC...

Tokom čitanja naletim više puta na firmu Superlux, i njihove modele, koji su veoma jeftini, a pružaju puno za uloženi novac, tako da me to zainteresovalo, i bacim se malo na detaljniju pretragu o njima.

Nakon čitanja shvatim da su za mene Superlux 668B dobar izbor, pošto nemam iskustva sa boljim modelima, tako da mi ove dođu kao solidan ulaz u Hi-Fi svet.

Naručio sam ih, i ovo su moji utisci o njima.

Optički utisak, kvalitet izrade

Tip: poluotvorene, impedansa 56 Ω.

Slušalice su iznenađujuće dobrog kvaliteta u odnosu na cenu, solidnog izgleda, meni se sviđaju, nisu možda pojam lepote, ali su (po mom ukusu) daleko od ružnih.

Kombinacija AKG K-240 (školjke i noseća konstrukcija), i Audio Technica ATH-A500
(jastučići - krilca koji naležu sa gornje strane na glavu) daju zanimljiv izgled.

Možda je u ovome tajna dobrog zvuka Superlux slušalica, oprobane konstrukcije poznatih proizvođača, ukomponovane sa jeftinom proizvodnjom u Kini, daju rezultat: “puno muzike za malo para”.

Nameće se logično pitanje da li se radi o drskim kopijama AKG, Audio Technica i Beyerdynamic produkata, ili je ipak u pitanju nešto drugo?

Mislim da nisu u pitanju plagijati, pošto su zakoni u Nemačkoj prilično strogi po tom pitanju, i njihovi prozvodi ne bi ni stigli da pređu granicu, otišli bi na zaplenu i uništenje.

Izgleda da je Superlux OEM proizvođač za AKG, možda i za još neke firme, i meni je verovatnija teorija da je Superlux razvio ove produkte, a AKG prodavao pod svojim imenom, ili su patenti istekli.

Uz slušalice stiže tašna za transport, dva kabla za prilkjučak dužine 1 i 3 metra, i adapter 3.5mm na 6.3mm.

ZNgQK.jpg


Udobnost

Slušalice su prilično udobne, vrše prijatan pritisak na okolinu ušiju, koji bi po mom ukusu mogao biti za nijansu manji.
Ovo se da rešiti razapinjanjem slušalica preko paketa knjiga, ili nekog sličnog predmeta, tako da pritisak vremenom popusti.

Jastučići (ear pads) su od veštačke kože, i za nijansu su malo tvrđi nego što bih želeo, njih ću zameniti sa velurskim jastučićima od AKG K240 koji su puno udobniji po opisu korisnika.

Zvuk

Ovde moram napomenuti da nisam audiofil, tj. da nemam iskustva sa boljim modelima slušalica, mislio sam da ih upoređujem sa ovima koje sam imao do sada (SONY MDR-XD100), ali sam brzo shvatio da je to besmisleno.

Superlux 668B su se takvom silinom obrušile na SONY, da poređenja jednostavno nema, totalno su ih pregazile u svim segmentima (bass, srednji, visoki), i ne daju im nikakvu šansu.

Približan opis: kada slušam istu muziku, Superlux 668B mi zvuče kao neka dobra muzička linija, SONY kao omanji kasetofon prosečnog kvaliteta.

Ovde moram da ubacim u igru moju zbunjenost, do sada sam doživljavao SONY kao prosečne slušalice solidnog zvuka, ništa izuzetno, ali ne i loše.
Da sam nekom poklonio SONY pre nego što su stigle Superlux, ostale bi mi u mnogo boljem sećanju po pitanju reprodukcije.

Najčudnije mi je što sam na njima čuo razliku između integrisane zvučne, moje prethodne karte Audigy 2ZS i sadašnje Auzentech X-fi Forte, sada se pitam kako je to moguće.

Mislim da se radi o adaptaciji sluha na izvor zvuka, ja nemam neko drugo objašnjenje, ako neko ima, samo napred.

Kraće rečeno, SONY mi sada, kada sam radio poređenja zvuka, zvuče kao konzerva, kojima fali sve, bass, srednji, visoki tonovi, detalji, a pogotovo kolorit zvuka.

Setio sam se da sam u jednom od testova pročitao nešto o binauralnim snimcima, tj. onima koji su specijalno rađeni za slušalice. Na zvučnicima zvuče loše, ali na dobrim slušalicama odlično.

Kratka pretraga me brzo odvodi na youtube i snimak “Virtual Barber Shop”, pa koga ne mrzi, neka pogleda i posluša.

[YOUTUBE]IUDTlvagjJA[/YOUTUBE]

Zatvorio sam oči i pokrenuo snimak, ali sam ih ubrzo na samom početku otvorio i okrenuo se na desnu stranu, toliko je nestvarno dobro zvučalo. Tokom čitavog snimka je prostor “opipljiv” i razdaljina se oseća.
Promena slušalica i prebacivanje na SONY, isti snimak. Prostor se rapidno smanjio, efekti su mnogo lošiji, utisak skoro nikakav.

Bacam se na preslušavanje muzike raznih žanrova, i prikupljanju utisaka.

Bass je odličan, velike dubine, čvrst i precizan, srednji topli i prijatni za slušanje, u početku kao da su malo distancirani, tj. kao da ne čine skladan prelaz između bass područja i visokih.
Radim malu korekciju u ekvilajzeru zvučne karte na 500 Hz, 1, 2 i 4 KHz, na ovim frekvencijama dodajem po +2 dB, tako mi zvuči najbolje.

Visoki su dobri, nisu napadni, i ima ih dovoljno.

Kada nisam kući, ostavim slušalice da rade, radi usviravanja (burn-in).
Mada ovo smatram pomalo za “vudu-magiju” (pogotovo za burn-in kablova), u slučaju slušalica (i zvučnika) ostavljam mogućnost da ipak ima nekog smisla sa tehničke strane, tj. da se vešanje membrane “uhoda” i postigne svoje radne parametre.

Vudu magija ili ne, uglavnom imaju nekih tridesetak sati rada iza sebe, i sada ih slušam bez ekvilajzera, tj. one frekvencije koje sam podigao za +2 dB, više nisu podignute, zvuk mi se sviđa više sa isključenim ekvilajzerom.

Slušalicama odlično leže ženski i muški glasovi, akustični i žičani instrumenti (violina, kontrabas, gitara, itd.), kvalitetni snimci uživo (nekako lepo prenose atmosferu), klasika, horska, džez.

Naravno da i ostala muzika zvuči dobro, može se reći da su zbog svog neutralnog karaktera pogodne za sve vrste muzike, gore navedena se nekako posebno ističe.

Postavlja se i pitanje gde se mogu zvučno svrstati, tj. u kom rangu, na ovo pitanje ne mogu odgovoriti, tu se moram osloniti na iskusne korisnike koji imaju dobre slušalice, i njihovu procenu.

Na više mesta sam naleteo na procenu da zvučno liče na Beyerdynamic DT880, što je veoma impresivno (DT880 = oko 270 evra, Superlux 668B = 29 evra).

Subjektivna ocena kvaliteta zvuka na skali od 1-10:

onboard zvučna + kung-fu zvučnici za PC 2x 500W p.m.po = 1
onboard Realtek ALC 892 + SONY MDR-XD100 = 2
SONY MDR-XD100 + Auzentech X-Fi Forte line out = 3
SONY MDR-XD100 + Auzentech X-Fi Forte headphone out = 4
Superlux 668B + Realtek ALC 892 = 5
Superlux 668B + Auzentech X-Fi Forte line out = 7
Superlux 668B + Auzentech X-Fi Forte headphone out = 8

9 i 10 ostavljam za neko bolje slušalice. :smoke:

I možda najbolja vest na kraju: Superlux pravi za kompaniju Samson model Samson SR850, koji možda može da se kupi i kod nas po povoljnoj ceni. SR850 i 668B su po izgledu i zvuku veoma slične, tj. skoro iste.
Ima ih ovde u listi, zainteresovani kupci mogu nazvati prodavnicu i pitati da li ih ima, ili kada će ih biti.

Druga mogućnost je naručivanje Superlux 668B preko firme Thomann iz Nemačke (tu sam i ja kupio), šalju i za Srbiju (bar tako stoji kod njih u listi), samo što je poštarina malo velika (40 evra), pa kvari povoljnu cenu.
Ali ako se udruže nekoliko kupaca, i podele trošak poštarine između sebe, možda i nije loša opcija. Ne znam jedino kako bi u tom slučaju bilo po pitanju carine.

Nekoliko testova sa stranih sajtova:

Superlux HD 668B: A Giant Killer?

A Needlessly Long Superlux 668B Review

The New Superluxes Are Good! The HD330, HD440, and the HD660

Superlux HD668B

Review: Superlux HD-668 B - cheap & good?
 
Poslednja izmena od urednika:
Ne znam gde kod nas kupiti SR850, zvao sam par radni i nemaju, ako neko zna nek baci na pm
 
Pa ne mora na PM, neka podeli sa (svima) nama ovde...
 
To bi vec licilo na reklamiranje, bolje na pp koga zanima. Moze i za 668B
 
@Accuphase
Jel si još uvek zadovoljan sluškama? Da li su po tebi, ako si probao, udobnije sa akg-ovim earpad-ovima? Pošto ne znam da li i njih da naručujem. :wave:
 
Da, još uvek sam zadovoljan slušalicama, jedini problem je što otvaraju apetit za nešto bolje, tj. navode me na razmišljanje kako zvuče neki skuplji modeli.

Razmišljam kasnije o nabavci nekog modela iz takozvane "velike trojke", tj. Sennheiser HD650, Beyerdynamic DT880, AKG K701, ali to ćе sačekati neko vreme, pošto se radi o ozbiljnijoj kupovini. Naći ću neku radnju koja po mogućstvu ima sva tri modela, i gde se mogu na miru preslušati.

Jastučiće nisam još nabavio (tokom februara ću ih poručiti), ali po opisu korisnika svakako ih vredi nabaviti, pošto su udobniji (naravno, ako ti doplata za njih nije preskupa).
 
jel neko zna koja je razlika izmedju hifi i dj sluski. jel mogu u ovoj radnji da nabave denon slusalice i da li daju garanciju posto je player.rs ne daje na sluske.
 
jel neko zna koja je razlika izmedju hifi i dj sluski.

Hi-Fi slušalice su pretežno udobnije, i prioritet im je kvalitet zvuka, kod dj je prioritet robusnost i izolacija (većinom su zatvorenog tipa, zbog izolacije zvuka), tako da su obično neudobnije.

Ovo su naravno samo grube crte, može se naleteti na neudobne Hi-Fi, i udobne Dj slušalice.

jel mogu u ovoj radnji da nabave denon slusalice i da li daju garanciju posto je player.rs ne daje na sluske.

Najbolje je da nazoveš radnju i pitaš, nisam kupovao kod njih, tako da ne mogu ništa reći po tom pitanju.
 
dj sluške uglavnom imaju pokretnu bazu jedne slušalice, tako da mogu da naležu samo preko jednog uva .
dinamika je takodje smanjena, kako bi bile čujne u okruženjima sa puno buke .
 
Hvala na detaljnom opisu, stvarno deluju kao odlicna kupovina. Posto su poluotvorene, pretpostavljam da i oni oko tebe cuju sta slusas; koliko su u stvari glasne za okolinu? Npr kada bi u tihoj sobi odvrnuo muziku na slusalicama, koliko daleko bi se otprilike culo? Tipa samo oko tebe, ili dve sobe dalje?
 
Pa recimo ovako: kada ih odvrnem prilično jako, može se prepoznati koja je pesma u pitanju (u istoj sobi), bez drugih izvora zvuka. Pod "prilično jako" podrazumevam glasnoću koja je dosta visoko, za slušanje na duže staze (sat-dva) nije baš preporučljiva. Malo iznad toga mogu odslušati par pesama, ako me ponese ritam, ali je to već nezdrava jačina po sluh.

Kada ima nekog drugog izvora zvuka u sobi, na primer TV, sa veoma umerenom glasnoćom, on pokriva zvuk slušalica.

Kraće rečeno, iako su poluotvorene, ne propuštaju puno zvuka napolje, što je iznenađujuće. I što je najbolje, prolazi samo nešto srednjih tonova, visoki su skroz prigušeni, nema ksss, šššš, tss, koji najviše iritiraju okolinu - ovo sam čuo par puta u javnom prevozu, valjda su imali takve sluške koje propuštaju dosta visokih tonova, i onda se putnici mršte (ili dok nekom ne prekipi, i kaže gasi taj krš). :D

Prikačio sam i stare SONY za poređenje, isto se čuju u sobi, iako su zatvorene.
 
Poslednja izmena:
Ima li ovih slusalica trenutno u nekoj radnji u Beogradu? Zvao par njih, ali nigde nema.
 
Superlux 668B ne verujem da ima (mada ništa nije nemoguće), ako misliš na njih.

Možda se mogu naći Samson SR850, pošto ih je bilo na par mesta u listi, tj. ovde i ovde.

Jedan korisnik je dobio informaciju da će se pojaviti ponovo u audiopro.rs, ali koliko je to tačno, ne znam.

Ako si zvao tamo, da li možda pitao da li će ih imati opet, i kada?
 
kako samson mogu da budu iste membrane kad imaju impedansu od 32oma , a superlux 668b 56oma ?

pre bi reko da se radi o klonu nekog drugog sl modela .
 
Tu ima dve mogućnosti:

koriste membrane iz modela Superlux 681 (meni verovatnija varijanta), ili je Superlux za Samson napravio verziju od 32 Ω.
 
@max9998
Thomann jedino ostaje kao opcija za nabavku, ja sam pretresao sve prodavnice koje znam iz te branse...

Accuphase, ti nisi uzeo ono pojacalo sa eBay-a na kraju?
 
Mislim da su mi u Audiopro rekli da ce verovatno dobiti tokom sledece nedelje...
 
A da... Sorry. :D
 
Pozdrav. Drago mi je da si narucio Superlux 668b i da su ti se svidele. Ja sam hteo da uzmem Samson SR850 ovde kod nas ali ih jos nema. Zvao x puta obe radnje, slao 10tak mail-ova i ostavio podatke da me nazovu kad budu imali. Uzecu ih drugom prilikom kad budu imali na lageru.

Porucio sam Cmoy sa ebay-a. Ovaj: http://www.ebay.com/itm/260928356655?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649 sa potenciometrom. Odlicna mala spravica. :guitar:

Btw ja sam otkrio druge jeftine slusalice koje su "otkrovenje" i koje ce idealno ici uz 668b/SR850, a to su Panasonic HTF600. Mislim da i jedne i druge vredi imati u svojoj kolekciji jer su pristupacne za sve "smrtnike". Njih nazalost takodje nema kod nas. Jedino gde sam ih uopste i video su na tehnomanija.rs ali ih nemaju i ne mogu da naruce od uvoznika. Kazu da ih nece skoro biti.
Tako da sam ih ja narucio iz Nemacke preko burazera.
http://www.computeruniverse.net/products/90352206/panasonic-rp-htf600-e-s-silber.asp?agent=288

Evo veoma zanimljiv thread o njima pa koga ne mrzi da cita. ;)
http://www.head-fi.org/t/571005/the-panasonic-rp-htf600-s-headphones-more-fun-than-the-hd650


One su potpuno drugacije sluske od Superlux 668/Samson SR850. Superlux 668b /SR850 su vise neutralne i analiticke + su odlicne za gaming , a Panasonic HTF600 su "napadne" i "zabavne" sa mnogo jacim bassom. Pa ko kako voli nek' izvoli ;)

P.S. Napravicu review posle par nedelja kad mi stignu Panasonic HTF600, a i SAMSON SR850 kad uzmem pa cu ih i uporediti. Valjda ce ih obe kasnije biti kod nas. Nadam se. :wave:
 
Poslednja izmena:
Btw ja sam otkrio druge jeftine slusalice koje su "otkrovenje" i koje ce idealno ici uz 668b/SR850, a to su Panasonic HTF600.

Prelistao sam tu temu, doduše ne sve, pošto je ogromna, ali jedno zadnjih tridesetak stranica. :)

Iskreno rečeno, malo sam zbunjen tvojom odlukom da prvo nabaviš Panasonic HTF600, moj prvi pik bi bio nakon čitanja i sabiranja utisaka Superlux 668B ili Samson SR850, a Panasonic tek možda kao alternativa.

Izgleda da su dosta dobre za svoju cenu, dosta bolje od ostalih u toj cenovnoj klasi, ali nisam stekao utisak da su izuzetne. Izgleda da im je jedina jača strana jačina (ili količina) basova, po ostalim parametrima...hmmm, šta znam.

Ne sviđa mi se što daju mutniji zvuk, neki korisnici su izgleda pomešali toplu reprodukciju sa mutnom (dešava se često), manja im je širina zvučne kulise i separacija instrumenata u odnosu na Superlux. Voleo bih da grešim, i da te pozitivno iznenade, ali sam takav utisak stekao nakon čitanja.

Inače, bass na Superlux 668B je odličan, i čini mi se da je savršeno odmeren po količini, ekvilajzer nije uključen, niti bilo kakav postprocesing koji menja zvuk.

Tako mi se sviđa najviše kada slušam muziku, jedino što je još po mom ukusu maksimalno moguće, je dodavanje +2db u ekvilajzeru zvučne karte na frekvencijama od 62 i 125 Hz, ovo već daje dosta dominantnije bass područje, iako se radi o veoma malom zahvatu u ekvilajzeru.

Čisto radi testa sam podigao ove iste frekvencije na +6db, rezultat je seizmički bass, koji je meni previše jak, ali ok, možda se nekom i tako sviđa. :smoke:

Dakle, ako ima potrebe, Superlux može brutalno da gruva bass područje, nema bojazni da će im nedostajati, ili da ga ima malo.

Slušalice inače izuzetno reaguju na veoma mala pomeranja ekvilajzera, rezultat je odmah čujan, tako da si možda i sa njima mogao dobiti tu zvučnu kulisu koju pružaju Panasonic (bass malo gore, visoki malo dole).

Ne znam na kom plejeru slušaš muziku, sa moje strane preporuka za AIMP3 sa ASIO output, WASAPI radi već odlično, ali ASIO je u svemu za nijansu još bolji, naravno, kvalitetan izvor zvuka se podrazumeva (CD, flac ili dobro kodirani mp3).

Veoma me zanimaju tvoji utisci nakon nabavke slušalica. :guitar:
 

Prilozi

  • aimp3 asio.jpg
    aimp3 asio.jpg
    84.8 KB · Pregleda: 361
Na HTF600 sam naleteo slucajno kao i na Superlux 668b/Samson SR850 dok sam listao o drugim slusalicama. Sto se tice mog izbora zvuka i zanra prvi izbor su svakako Superlux 668/ Samson SR850 ali me mrzelo da cekam, a posto su obe relativno jeftine odlucio sam da ih nabavim obe.

Upravo zato sto su sa jedne strane slicne, ali opet drugacije pa se dopunjuju. Superlux 668b su navodno slicne Beyerdynamic DT990
http://www.superlux.com.tw/productI...-48b2-af35-202a1d1730b2&pdkid=4&level=1&lv0=1

http://www.headphone.com/headphones/beyerdynamic-dt-990.php#tabs

Mnogima su visoki kod DT990 "presvetli". Da li si premetio slicno kod 668b - isto sam procitao i za 668b ali da se nakon 200-300h znatno popravi situacija. Kontam da bi meni bas smetalo. :trust:

Panasonic HTF600 su navodno slicne Sennheiser HD650 [ni priblizno koliko su 668b i dt990]
http://www.headphone.com/headphones/sennheiser-hd-650.php

http://www.headphoneinfo.com/conten...Review-878/Beyerdynamic-DT-990-Comparison.htm

Panasonic sam narucio iz Nemacke, a Samson cu naruciti kod nas za nekih mesec dana taman da ih opet dobiju na lageru, a da ja "usviram" i naviknem se malo na HTF600.

Verovatno cu Samson SR850 koristiti vise jer su verovatno prijatnije za gledanje filmova/serija i slusanje vecine zanrova + gaming [igram CS 1.6 redovno] u kojima su odlicne [bolje i od AT AD700].

Panasonic HTF600 kad pozelim da slusam "jaci" rock, hip-hop, dubstep itd i mozda kao portabilne za putovanja busom itd

Dosta pricanja u prazno i nagadjanja :D javljam utiske kad stignu sluske. Pozdrav :wave:

btw koristim foobar2000 i wasapi [navika verovatno] i 90% muzike na kompu su mi FLAC ili mp3 320 kbps CBR/ 245 kbps VBR. Jedino ono sto nisam nigde mogao da nadjem boljeg kvaliteta su 192 kbps
[Upravo jedan meni drag album nema nigde boljeg kvaliteta [veceras sam opet trazio , a muzika i produkcija su vrhunski - velika steta :S: ]
 
Poslednja izmena:
Procitah par tema i zainreresovan sam za sluske, da li Superlux HD-668b ili Samson SR850, po vasim komentarima vidim da su super u odnosu cena - kvalitet !
E sad, da li je neko saznao gde (ili kad ce biti) da se kupe u Srbiji ?
Pozeljno bi bilo sa garancijom...
 
Da li su se mozda ponovo pojavile kod nas ove Samson SR850?
 
Ja sam zvao pre par nedelja audiopro, pošto ima par zainteresovanih kupaca za slušalice Samson SR850, odgovorili su mi "evo upravo nam je stigla roba, Samson su naručene, ali nisu u ovoj pošiljci, očekujemo ih za tri nedelje".

Sad, da li je to zaista tako, nadam se da jeste, mada sa našim prodavnicama ništa nije sigurno.

Pretpostavljam da su ih zvali i drugi kupci, ne znam zašto ne mogu tako dugo da ih nabave.
 
Ja sam uvjek bio skeptičan prema jeftinim stvarima.
Imam denon slušalice polu profesionalne dj, koštaju 8600.
Neki dan sam bio u isto jednoj radnji audio opreme i probao grado sr80i i ostao oduševljen, pun spektar, kompletnije za nijansu od ovih denon koje imam.
To je pretpostavljam iduca kupovina.
Zvao sam radnju tu audio pro i pitao šta mogu da preporuče, interesovao sam se za audio technika, a dobio preporuku za ultrasone.

Niko mi nikake samson slušalice nije spominjao.
Ovo me podsjeća na oduševljenje koje je izazvalo pojava cx150 bubica.

Prosto mislim da se kvalitet ne može postići za malo para, to prosto nikad nije išlo.
Druga je stvar što za 20% bolji zvuk treba dati skoro 100% vise novca.
Isto pratim intenzivno hifi sajtove u zadnje vrijeme i uglavnom se spominju tu akg, sennheiser, grado, denon itd itd
 
Ja sam zvao pre par nedelja audiopro, pošto ima par zainteresovanih kupaca za slušalice Samson SR850, odgovorili su mi "evo upravo nam je stigla roba, Samson su naručene, ali nisu u ovoj pošiljci, očekujemo ih za tri nedelje".

Sad, da li je to zaista tako, nadam se da jeste, mada sa našim prodavnicama ništa nije sigurno.

Pretpostavljam da su ih zvali i drugi kupci, ne znam zašto ne mogu tako dugo da ih nabave.

Zvao sam valjda proslog ponedeljka i receno mi je da ce za nekih 10tak dana stici nova posiljka i da nazovem tada. Trazio sam posebno da narucim,rezervisem i platim al je lik rekao da ne moze i da nema potrebe. Nije mi garantovao da ce ih biti ali da kad dodje tura od Samsona da ce ih biti dovoljno. Zvacu u ponedeljak da vidim sta se desava pa javljam.

Btw Ja sam nabavio Superlux HD 661 Black iz Nemacke za iPod i trenutno ih koristim i kao glavne na kompu. Panasonic HTF-600E-S je recepcionarka u burazerovoj zgradi u Nemackoj zagubila pa su valjda u petak narucili nove. U svakom slucaju kad stignu uporedicu ih sa Samson SR850 i Superlux HD 661. btw postarina obicnom postom me je izasla 9e [tj mog burazera], a da sam narucio direktno preko Thomann.de izaslo bi 36e slusalice i 40e postarina. :-devil-:
 
Prosto mislim da se kvalitet ne može postići za malo para, to prosto nikad nije išlo.
Druga je stvar što za 20% bolji zvuk treba dati skoro 100% vise novca.
Isto pratim intenzivno hifi sajtove u zadnje vrijeme i uglavnom se spominju tu akg, sennheiser, grado, denon itd itd

I ja sam tako mislio, planirao sam neke slušalice u klasi od 150 evra, konkretno Beyerdynamic DT990, međutim, više puta sam naleteo na utiske oduševljenih korisnika Superlux slušalica, i to me je zainteresovalo, i rešio sam da ih nabavim, i da se sam uverim u to.

Nakon kupovine mogu samo reći da potpuno razumem pohvale o njima, pružaju odličan, tj. neverovatan zvuk u odnosu na cenu. :guitar:

Apsolutno gledano, nevezano u odnosu na cenu, zvuče dobro, dakle ne može im se naći neka velika zamerka.

Zato sam odlučio da će neka sledeća kupovina biti u višoj klasi od 150 evra, verovatno neke iz takozvane "velike trojke": Beyerdynamic DT880, Sennheiser HD 600, AKG K 701, pošto sa nekima do 150 evra neću dobiti puno u odnosu na ove Superlux.

Btw Ja sam nabavio Superlux HD 661 Black iz Nemacke za iPod i trenutno ih koristim i kao glavne na kompu.

Super, kakvi su ti utisci o njima? :smoke:

Ti beše imaš neke AKG slušalice ako se dobro sećam, kakve su u odnosu na njih?

Panasonic HTF-600E-S je recepcionarka u burazerovoj zgradi u Nemackoj zagubila pa su valjda u petak narucili nove.

Šteta što su zagubili te Panasonic, imao bi još jedne za poređenje. :)

Dobra vest je što stižu nove. :wave:
 
Više me stvari podsjeća u toj klasi koja je best buy for the buck , i redovno sam kupovao iste.
Sve su imale manjkavosti, ali su i zaista bile dobre za uložen novac. Tako imam alcatel ot990, sennheiser cx150, transcendn mp860, i još neke stvari ali sve imaju neke manjkavosti sa kojim se može živjeti, ali opet nije to to, i ne stoji poredjenje sa stvarima koje su duplo skuplje. Tj mogu se porediti ali zaostaju.
Medjutim, kad čovjek predje neku granicu sa kriterijumima kvaliteta, kada proba dobre stvari, teško se odlučuje za neki best buy.
Tako da ne mislim da ću ispasti nepromišljen ako umjesto ovih 25 evra izdvojim 100 evra za Grado sr80i.

Ima tu razlike itekako.
 
Dakle da sumiramo, na nasem forumu se provlace kao preporuka u budzet varijanti HiFi sluski Panasonic HTF-600E-S, Superlux 668B, Superlux 661B i njima skoro identicne tj, 668B modelu Samson SR850? I vidim da je kokan nekome preporucio Philips SHP 2500? Po onome sto sam prociato isto opravdano da tako kazem... Mozete vas dvojica neki review da iskombinujete tih budzet modela? I sta je sa 681 i 662, 669? Sta uopste im dodju oznake B i F na kraju ??? =S

Btw, da li neko moze da mi objasni kako to da na Thomann-u AKG K701 kosta oko 190 eura, a vidim da je na AKG-ovom sajtu preporucena cena od nekih 400 eura, koliko sam i ocekivao da vidim i na Thomann-u. Je li tu sve u redu, sa tim sluskama? Ne vidim da su B stock ili sl. Isto je i sa nekoliko drugih, prvenstveno AKG-ovih modela...
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno