Šta je novo?

Xiaomi Mi Note 10 Lite

A cena je jos veca ludost, od 9$ koliko realno kosta prodaju za 24$
Alavost i Srbiji nema granice
 
Da, 20 € je cena. Ali je zaista kvalitetno zaštitno staklo.

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока
 
Necu da ruzim telefon tim staklima i maskama. Valjda mu nece sta biti, a i da bude nije skup.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
 
Nisam ni ja zeleo niti sam imao ista na njemu dok nije zaradio prvu stetu u vidu ogrebotine po sred ekrana. :D

GG5 je blagi ocaj, ekran nakon kojeg meseca ima da ti bude isaran mikro ogrebotinama nicim izazvan, ako ti to ne smeta.
 
a baš bi gg5 trebalo da najbolje štiti od ogrebotina.

kako su ono pisale neke recenzije, gg3 najbolji za padove, gg5 za ogrebotine.
 
Tako je.

Mislim da stvarno mozes da se pouzdas u GG5 da ce ti sacuvati ekran od pada, ali zato sto kupi ogrebotine... Meni je malo piljevine tada palo na ekran, i ja umesto da je stresem uzmem i obrisem je, i kako sam je povukao sa ekrana tako je ostavila trag po sred telefona, jos leto bilo pa kad sunce udari na ekran a ono ogrebotina kopa oci, a telefon nov.
Srecom pa je ovo staklo preko sakrilo skroz.

A na prethodnom telefonu isto sa GG5, spustio sam telefon ekranom na sto, a sto drveni, nije skroz glatka obrada, jedva da ima teksturu. I povukao sam telefon ka sebi, onako je proklizao po stolu, uzmem u ruku a ono dve štrafte ostale. Užas.
 
Procitao sam temu od prve strane, kako sam shvatio pase staklo/folija od mi note 10 pro?

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
 
a baš bi gg5 trebalo da najbolje štiti od ogrebotina.

kako su ono pisale neke recenzije, gg3 najbolji za padove, gg5 za ogrebotine.

U tom misljenju sam se i ja zeznuo pa su me ispravili kao tebe i u pravu su.

Na starom Redmi 7 telefonu sam bio svedok da sam ga brisao sa drugom magicnom krpom koju inace ne koristim za te svrhe i verovatno da je bilo nesto u njoj kada mi je ogrebalo ekran, isto GG5 na ekranu ali dzaba. I sto je najgore nije to ni neka sila primenjivana ali eto na banalnu glupost sam bio ogrebao ekran, ono sto je dobro bilo je da si se bas trebao zagledati da je vidis ali neko ko ne zna nece je ni skontati jer se vidi pod odredjenim uglom.

Dok neki stariji telefoni sa GG3 su noseni sa kljucevima i sitnim kovanicama, ekran nista ali zato plasticna ledja izgrebana.
 
U tom slucaju dovoljna vam je folija, otporan na padove, a folija stiti od ogrebotina ;)
Ja koristim hydrogel neki sa p30pro, ali je los ostavlja previse nekih linija na foliji.
Napravljenja je tako da je mekana i upija kad je pritisnete noktom
Mozda kad stavim neku drugu bice bolja.
 
Da li je neko presao sa mi A3 na ovaj model?
Da li je bolja autonomija i prednja kamera (gcam) ? Ovim stvarima sam prezadovoljan na mi A3, nisam nasao konkurenta do 250e, ako ne i vise.
 
Ja sam imao A3 pre RN8 Pro i pre ovoga...

Pisao sam u vise navrata, selfie kamera je mozda najslabiji adut ovog telefona. A3 ima 32MP Samsungovu kameru i s razlogom je onomad reklamiran kao telefon sa najboljom selfie kamerom u rangu, meni najboljom licno koju sam imao.
Nije mi bila losa ni na RN8 Pro, a na ovom je osetno losija.
Dobre fotke mozes da izvuces jedino danju bukvalno, a i tada fotke nisu za prici onima sa A3. U uslovima slabijeg osvetljenja kvalitet opada bas.

Mislim to je moja jedina zamerka za ovaj telefon, nije mi nesto presudno ali s obzirom da sam imao A3 i video koliko dobre fotke mogu da budu sa prednjom kamerom, ipak se primeti.

Sto se tice autonomije, apsolutno moze da mu parira.
 
Hvala. Ipak ostajem na a3 zbog prednje kamere. Ona mi je najbitniji faktor uz autonomiju.
 
oni izgleda uporno forsiraju taj slabašni 16mp f2.5 senzor u većinu midrangera. eno i najnoviji mi 10t lite ista selfie kamera.

jedini noviji xiaomi midranger sa solidnom selfie kamerom ostaje izgleda poco x3 nfc.
 
Ma da, kamera sa Redmi Note linije... Tačno se vidi da tu štede.

Mislim evo baš jutros gledam nešto u stanu sam, i kao hoću da opalim sellfie i bukvalno moram da se primaknem skroz do prozora da bi iole ličilo na nešto. Jedino napolju daje ok rezultate.
No dobro, nije dealbreaker osim ako nekome nije baš baš bitno da ima dobru selfie kameru, ali ova je stvarno ispodprosečna.
 
ali znaš šta je čudno, kod onog tech tablets taj isti senzor kod mi 10 lite 5g bolje slike daje.
 
Hehe zanimljiva muka vas koji lupate selfije :)
Lično nikad nisam voleo prednju kameru koliko god bila dobra, nekako izoblicava glavu
 
Meni je selfi kamera, za retke prilike kada je koristim,sasvim okej. Gora mi je nego na Poco-u koji sam koristio pre ovoga ali baš je retko koristim, inače sve ostalo na fonu mi je odlično.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
 
Ma ok je, da...

Nikada ja nisam obracao posebno paznju na selfie kameru ili njen kvalitet, ali onda kada sam kupio Mi A3 video sam prvi put koliko i ta prednja moze da bude dobra, skoro pa u rangu glavne i to mi je bilo wow bas...

Onda kada sam uzeo RN8 Pro prvi put sam osetio razliku slabije selfie kamere u odnosu na prethodni telefon, a ovaj ima jos slabiju u odnosu na RN8 Pro.

Ne fotkam ja uopste toliko selfije, nego prosto poredjenje... Bas recimo kao sto je malopre kolega forumas rekao da mu je selfie kamera bas bitna, sigurno bi se razocarao ovom u odnosu na onu sa A3.

Samsung tu jedino ima jaku prednost, njihove selfie kamere u srednjoj klasi su bas dobre.
 
Pozdrav, jel se desilo nekome sa ovim modelom da touch neradi posle 2-3 dana od kupovine? Kupljen je nov, u NS-u mislim da se zove iHouse servis/prodavnica. Nije moj telefon vec drugar ima problem. Prvo smo mislili da je problem do facebook aplikacije, onda sam mu rekao da testira touch preko svog *#*#6484#*#* koda. Kaze da ne radi... a telefon je kupljen nov, sa njihovom garancijom.
 
Poslednja izmena:
Ako je prava garancija dobice drugi telefon, zato je i dobro da imas garanciju. Sigurno mu je zapao los primerak, j8g desava se.

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока
 
Ako je prava garancija dobice drugi telefon, zato je i dobro da imas garanciju. Sigurno mu je zapao los primerak, j8g desava se.

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока

A videcemo, kupljen je sa klasicnom garancijom 12 meseci bez fiskala kao sto svi prodaju od komsija jelte...
Ono sto nisam pitao u prvom postu, odmah po ukljucivanju ekrana sam primetio krajeve gde je izkrivljen touch po ivicama kao neki bleed svetla - po celoj ivici ekrana. Pomislio sam WTF ali ajde mozda je to normalno?
 
Prelivanje boja, na to mislis?

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока
 
Prelivanje boja, na to mislis?

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока

Ne, kad gledas frontalno na ekran bukvalno kao da je pojacano osvetljenje na ivicama... Delovalo mi je kao skart, ali ajde samo na beloj pozadini se videlo i drugar je otisao kuci brzo... eto posle 2 dana javlja ne radi ekran. :/

edit: Da nije dobio neotvaranu kutiju, pomislio bi covek da je definitivno falican. Ovako, nov na prvu ruku nisam znao sta ocekivati...
 
Poslednja izmena:
Mhm, znam na sta mislis.
Jel probao tel kod njega? Najgore sto moze da se desi je da prodavac kaze da je tel nagnjecen i da zbog toga tac ne radi.
P.s. te neotvorene kutije mogu lako da budu i otvorene, ali nakon koriscenja ponovo uradjene da budu kao nove (vec video).

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока
 
Poslednja izmena:
Pa ne znam, kutija je došla sa najlonom upakovana kao iz fabrike. Ne govorim ja da je prepakovana, ali eto desilo se da je njemu zapao jedan od tih par procenata faličnih. Eventualno ako su neki refurbished telefoni, ali ne znam kako to ide kod xiaomija. Nije otvaran telefon kod njih, tek kod mene kad je došao.

@Kidence hvala na poruci, odgovorio sam ali nisam siguran da ovaj tapatalk šalje reply, drogira se uvek.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Kao sto sam rekao, j8g, desava se. Srecno sa zamenom.

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока
 
Шта мислите, у односу на овај телефон, да ли је оправдана разлика за ми10 ?
 
Naravno da je opravdana jer telefoni ne pripadaju istoj klasi.
 
Resio sam problem, sutradan je drugar bio da mu stave naknadno staklo a ja to nisam znao. Odmah sam video da mu crne ivice na zastitnom staklu prekrivaju deo ekrana i tu je touch bug-ovao. Skinuli smo staklo i sad radi sve kako treba. Ne mogu da verujem da su mu stavili takvo krs staklo, koje je bukvalno kao za manji telefon napravljeno...?
Nego, koje staklo da mu preporucim? Imao je zakrivljeno (naravno) sa crnim nekim okvirom, ali deluje bas krsh...
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno