Šta je novo?

Gejming konfa do 700 evra

Gizmo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
05.02.2008
Poruke
7,326
Poena
570
Uskoro će doći vreme da se pazari nov računar, a od stare konfe iz potpisa da se izvuče šta može od novca. Nisam siguran samo da li da ostavljam Antec 900 kućište, ili da uzimam nešto novije, pod uslovom da nije previše skupo... Dopada mi se recimo Zalman Z3 Plus. Odavno već nisam u desktop vodama, ne znam više šta je aktuelno, popularno, bestbuy, itd, tako da mi treba vaša pomoć. Sve od komponenti, minus tastatura, miš i monitor. Uklopite ipak i kućište, pa ću da vidim šta da radim. Zahvaljujem na predlozima.

edit:

Zaboravih da pomenem, ne uključujte SSD ili zvučnike, to imam :)
 
Poslednja izmena:
Idem sa ovim, poslednja šansa za dodavanje predloga pre nego što zapalim u radnju :)

konfa.jpg
 
Paaaa nažalost haski je kao AMD što se tiče hlađenja, odnosno treba baš dobar kuler za malo veći klok.
Ali naravno ako možeš uzmi 4670k, možda kasnije ulete pare za neku mašinu od kulera :d
 
Skup ovaj posao, a nisu mi obezbedili potrebnu opremu :d

Barem da uposlim malo ortaka koji dolazi za nedelju dana:

order.jpg


Zapravo sam uzeo ukupno tri ova NZXT venta, platih druga dva drugom karticom. Moraće da posluži i malo ohladi za prvu pomoć, dok ne dođe kinta za nešto ozbiljnije.
 
Stiglo :) Sad se preračunavam, originalni budžet mi je bio 700 evra, ono što sam prethodno planirao bi me izašlo 760 evra, a sa ovim drugim procesorom, kulerom i ventovima - na kraju me je sve izašlo 830 evra.

Brate mili koja mamipara ovaj hardver :d Anyway, idem da sklapam ovo, javljam se posle kad bude gotovo. Malo smor što ću za nedelju dana morati sve to vadim kako bih stavio Hyper 212 EVO kad bude stigao, ali šta da se radi...


dscn1368.jpg
 
Čestitam!
Mislim da nećeš morati da vadiš sve, ima dosta mesta u tom kućištu da se sve odrati bez rasklapanja :)
 
Ekstra je sve, prosto mi ide voda na usta gledajući :D jedino što bih ja stavio neku drugu memoriju, taj patriot viper deluje malo socijalno u poređenju sa ostalim komponentama, mislim onako vizuelno :)
 
Pa ne znam, meni se sviđaju...
I ako ti možda ne izgleda tako, veoma su masivni hladnjaci.
 
Ups, ja zaboravih da se javim :)


1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg



Trenutno furam samo SSD koji sam pričvrstio šrafovima iza kod druge stranice, a baš je ekstra fora što su ostavili mesto tu - sakriješ ga i ne brineš o kablovima. Kad smo već kod kablova, odradio sam takozvani "rudimentarni" menadžment za sad, može još urednije ali treba se cimati, a ja vremena trenutno nemam :)

Ja mislio da neću primetiti preteranu razliku u Windowsu u odnosu na moj stari Core2Duo iz potpisa, ali baš sam se prijatno iznenadio koliko je odziv svega sveukupno bolji, čak iako furam isti SSD - sad baš leti. Čekam Hyper 212 EVO da bacim proc na OC muke, mada možda ću ovih dana probati da se igram i sa stock kulerom, čisto iz dosade.

Šta znam, meni se dopada kako se sve uklopilo.
 
Imam jednu molbu - ako ima neko da mi pozajmi Arctic MX-4 pastu, treba mi jako mala količina, stiže mi sutra Hyper 212 EVO, pa da ne kupujem ceo špric. Kontaktirajte me na PM ako vam je nešto ostalo, thanks.
 
E da si iz NS-a, ja bi ti pozajmio Noctua NT-H1 koja je malo bolja od MX-4 :)
 
Poz drugari. Namestio Hyper 212 EVO i uglavih još tri NZXT venta. Zahvaljujem rev-u na MX4 pasti :) Ovih dana ću da se igram sa OC, sutra stavljam temperature stock vs aftermarket, spava mi se :)


dscn1526.jpg


dscn1534.jpg


dscn1538.jpg


dscn1541.jpg


dscn1544.jpg


dscn1549.jpg


dscn1557.jpg


dscn1558.jpg
 
E sad već liči na pravu makinu, a ne sa onim stock kulerom :)
Mada mogao si da staviš push-pull, ali nema veze :p
 
Obećao sam i temperature. U idle je spušteno oko 6 do 7 °C, pod petominutnim FPU stresom u AIDA64 skresano čitavih 30 °C, što barem meni ne baš preterano upućenom deluje super. Naravno, dva vs pet venta čini komponente unutra hladnijim, a držim ih na 5V zbog buke. Ja sam sveukupno zadovoljan temperaturama, ali voleo bih i mišljenje iskusnijih :)


ambijentalnatemps.jpg


temperaturestockvsafterm.jpg


aidastresstemperature.jpg


aidatemperature.jpg
 
Drz' to na default i uzivaj :) Odlicna masina.
 
Nazad
Vrh Dno