Šta je novo?

Zašto nije dobro držati PC računar na podu i kako to utiče na performanse

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
PC-racunar-na-podu.webp

Zašto nije dobro držati PC računar na podu i kako to utiče na performanse​

PC računar na podu skuplja više prašine i dlaka, što otežava hlađenje, povećava temperaturu komponenti i dugoročno gledano, loše utiče na performanse i može skratiti njegov radni vek

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...cunar-na-podu-i-kako-to-utice-na-performanse/

Živa istina!
Evo otkad mi je gospodja skratila dugu plavu kosu na paž, meni se LR katalog učitava bar 30% brže.
Komsija sa treceg sprata, Branimir Mitrović vozi bajs i otkad je počeo da brije noge, ne samo što je napredovao u Nacionalnoj klasi, već, kako kaze i 1% mu skočio baf 15%!

Ps - samoukinite se vec jednom, postali ste IT_Kobajagrande!
Ps2 - Sorry Joe..

Uvek na podu, ali 10cm od patosa. Nikad prašine ovog tipa sa slike, samo mace i bela sitna prašina koja se izduva. Bitno je da se ne puši u kući i da nema vlage, to utiče dosta da se ta ista prašina lepi sa unutrašnje strane kućišta.

Zovite Bozu da vam usisa, i tako je za vesti beskoristan.

Ne znam, evo, meni je kućište bilo zagrađeno ispod stola, otvarano, usisavano sa četkicom, lickano alkoholom, sve kako red i običaji nalažu pa se prašina slabo hvatala. Kučiki i mačiki nemam, a i ne puši se unutra.

Imam kuče, pljugam unutra, mac mini radi za sve pare i ne brinem se ič.

Pusenje skracuje cigaru i zivotni vek vaseg ljubimca.

Dobro jutro Kolumbo, upravo si otkrio Ameriku ali viđao sam i gore zagađnje nego te AI slike. Jedan je došao iz nekog skladišta uglja, spolja i iznutra sve crno ko noć u tunelu. Drugi valjda iz neke sobe za šivenje, bukvalno ćebad od dlaka na svakom ulazu i izlazu vazduha a tek na CPU kuleru !!!!!, Jeste trokirao ali se nije gasio. Pre 15ak godina brat doneo nekoliko PC-a iz bolnice u Švajcarskoj i u njima je bilo prašine.

Drzim ga na podu a ponekad mu i front gril zacepim, da je uvek u neizvesnosti koliko airflowa ce da ima. Da se zna ko je gazda u ovoj kuci i da mora da se radi u svim uslovima.

Ni ovaj se nije pregrevao.
1791651729997.webp

Istinita prica. Prosle god, riknuli mi rgb ledovi na prednja 3 intake venta. Reko brate mili ne daje mi se sad 100e na glupave ventove, prosla me je rgb era. Otvorim kuciste reko ajd malo da ga ocistim,nisam odavno. Odradim ja sve, dodjem do rgb ventova.. otvorim skroz prednji gril. Kad ono 2cm prasine na ledovima. Bukvalno nisu svetleli od cebeta prasine .... eno ih sad svetle kao novi. XD

Moj racunar kaze da je ovo pisao AI Bozou v4.5.

Poslednja izmena:
Ja držim moj na podu već dvadeset godina i ništa mu ne fali. Očistim ga iznutra od prašine jednom godišnje, pred leto.

Ovo refrcera kad u sobi nemate tepih ili prostirke. Tepih skuplja prašinu i ona se ne može sa njega odstraniti usisavanjem kao sa parketa ili pločica koje potrete i sve ode. Svaki put kad hodate po tepihu, podižete prašinu iz njega, tako da je vazduh nisko u prostoriji obično pun prašine koju kompjuter usisa.

Uvek mi je stajao na parketu, a usisam ga iznutra na oko 5 godina. A i sve manje mi treba.
a ova slika, gde je nadjoste ... mora da je AI.

Nazad
Vrh Dno