Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

• Začetnik teme Začetnik teme mige
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Od kad sam uzeo Canyon bajs, tamo mart, pa do septembra, svake nedelje barem 80km sam vozio po Beogradu. Od druge polovine avgusta do danas, 4 puta bušim Schwalbe gume.

Ista ruta uvek. Sad mi je već dojadilo da krpim gumu, pa me zanima jel znate možda šta bi moglo da se uradi da se rešim ovoga, konkretno vozim Canyon Roadlite 8 sa 28" gumama.
Jel to na mtb ili na drumasu 4 puta za 2000km malo mnogo, mozda ti pritisak u gumama nije optimalan za tvoju tezinu ? (Imas online calculatore za to silca, pirelli etc)

Kako se buše gume, jel uzrok vidljiv?
Uvek je u pitanju neki mali trn. Proverim naravno i da ne zaostane neki na spoljnoj gumi. A i nije sigurno, jer da zaostane, pukla bi ponovo sutradan, a ne nedelju dana kasnije.

@nightmare Canyon ga vodi kao fitness/city bike. Gume od kad sam ga kupio redovno držim na 57psi, težak sam oko 70kg. Bukvalno nikakvih problema nisam imao do pred kraj avgusta. Prvo tada jedna guma, dve nedelje kasnije druga i to ispustila za 5min, zakrpim je, ujutro da krenem iz kuće, probušena i zadnja i evo danas krenem sa Ade nazad vidim zadnja ispustila. E rekoh nećeš ga majci 😂

Opet sam je zalepio, al sad već smara, dal da završim za ovu sezonu ili da menjam gume komplet.

Prvo sam sumnjao da je problem Pančevac i jedan deo koji je na nasipu, pa sam počeo da prenosim bajs preko tog dela, al džaba. Vozim bukvalno stazom i ulicama. Nikakav off-road, gravel...

Da li neko ima Garmin edge 530? Ili sta god da je njegov naslednik iste dimenzije.
Imam gace i screen protector za njega i glupo mi da bacim. Ako neko ima i treba mu, neka se javi, poklanjam. Za par dana cu baciti ako se niko ne javi

Uvek je u pitanju neki mali trn. Proverim naravno i da ne zaostane neki na spoljnoj gumi. A i nije sigurno, jer da zaostane, pukla bi ponovo sutradan, a ne nedelju dana kasnije.

@nightmare Canyon ga vodi kao fitness/city bike. Gume od kad sam ga kupio redovno držim na 57psi, težak sam oko 70kg. Bukvalno nikakvih problema nisam imao do pred kraj avgusta. Prvo tada jedna guma, dve nedelje kasnije druga i to ispustila za 5min, zakrpim je, ujutro da krenem iz kuće, probušena i zadnja i evo danas krenem sa Ade nazad vidim zadnja ispustila. E rekoh nećeš ga majci 😂

Opet sam je zalepio, al sad već smara, dal da završim za ovu sezonu ili da menjam gume komplet.

Prvo sam sumnjao da je problem Pančevac i jedan deo koji je na nasipu, pa sam počeo da prenosim bajs preko tog dela, al džaba. Vozim bukvalno stazom i ulicama. Nikakav off-road, gravel...
Moguce da su ti spoljasnje gume za menjanje, ovde po nekim selima gde vozim put je sigurno znacajno gori nego kod tebe (i ja sam generalno tezi ), do sada ove godine nisam imao problema (pu pu da ne ureknem 😁).

Probaj ovo - https://www.temu.com/goods.html?goo...der_sn=175-21311573391991964&_oak_goods_num=2

1x14 🙂

Ljudi druga vila u pitanju, kako da prebacim ovaj donji konus ?
ili bolje da kupim? Za 30mm (1 1/8)
20261005_222134.webp

Pazljivo sto tanjim pljosnatim srafcigerom ili necim slicnim. Ides u krug i nakucavas srafciger tako da odizws taj konus.
Mozes za pocetak i secivom za skalpet, tako sto ces da ga stavis izmedju konusa i krune viljuske dok ne dobijes mesta za srafciger

Problem je što stara vila tj vrat nema taj zarez za skidanje konusa.
Hvala vam svakako, probacu sa žiletom pa polako.

pokidaces zilete 🙂

to se nabija posebnim alatom, nece to zilet odvojiti. ja bih kupio nove lezajeve za novu vilu, pa sam miran

Pa i to nešto razmišljam, uzeo bi set onda a od stare vile da sačuvam sve ovo.
Samo ne znam šta sve ide, tj vidim da ima dva ležaja, ona gumica dole protiv prašine , distanceri, kruna a head kako se zove ...sraf

Pa i to nešto razmišljam, uzeo bi set onda a od stare vile da sačuvam sve ovo.
Samo ne znam šta sve ide, tj vidim da ima dva ležaja, ona gumica dole protiv prašine , distanceri, kruna a head kako se zove ...sraf
Moras onda celu donju solju da uzmes (ili komplet gornju i donju), ali ako se ne snadjes oko ovoga neces se snaci ni oko izbijanja i utiskivanja nove donje solje.

Odnesi u neki servis da se ne cimas, ali je relativno prosto, samo moze da potraje (zavisi koliko je zapeklo).

Nazad
Vrh Dno