Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

• Začetnik teme Začetnik teme mige
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Od kad sam uzeo Canyon bajs, tamo mart, pa do septembra, svake nedelje barem 80km sam vozio po Beogradu. Od druge polovine avgusta do danas, 4 puta bušim Schwalbe gume.

Ista ruta uvek. Sad mi je već dojadilo da krpim gumu, pa me zanima jel znate možda šta bi moglo da se uradi da se rešim ovoga, konkretno vozim Canyon Roadlite 8 sa 28" gumama.
Jel to na mtb ili na drumasu 4 puta za 2000km malo mnogo, mozda ti pritisak u gumama nije optimalan za tvoju tezinu ? (Imas online calculatore za to silca, pirelli etc)

Kako se buše gume, jel uzrok vidljiv?
Uvek je u pitanju neki mali trn. Proverim naravno i da ne zaostane neki na spoljnoj gumi. A i nije sigurno, jer da zaostane, pukla bi ponovo sutradan, a ne nedelju dana kasnije.

@nightmare Canyon ga vodi kao fitness/city bike. Gume od kad sam ga kupio redovno držim na 57psi, težak sam oko 70kg. Bukvalno nikakvih problema nisam imao do pred kraj avgusta. Prvo tada jedna guma, dve nedelje kasnije druga i to ispustila za 5min, zakrpim je, ujutro da krenem iz kuće, probušena i zadnja i evo danas krenem sa Ade nazad vidim zadnja ispustila. E rekoh nećeš ga majci 😂

Opet sam je zalepio, al sad već smara, dal da završim za ovu sezonu ili da menjam gume komplet.

Prvo sam sumnjao da je problem Pančevac i jedan deo koji je na nasipu, pa sam počeo da prenosim bajs preko tog dela, al džaba. Vozim bukvalno stazom i ulicama. Nikakav off-road, gravel...

Da li neko ima Garmin edge 530? Ili sta god da je njegov naslednik iste dimenzije.
Imam gace i screen protector za njega i glupo mi da bacim. Ako neko ima i treba mu, neka se javi, poklanjam. Za par dana cu baciti ako se niko ne javi

• Like
Reagovanja: PJ
Uvek je u pitanju neki mali trn. Proverim naravno i da ne zaostane neki na spoljnoj gumi. A i nije sigurno, jer da zaostane, pukla bi ponovo sutradan, a ne nedelju dana kasnije.

@nightmare Canyon ga vodi kao fitness/city bike. Gume od kad sam ga kupio redovno držim na 57psi, težak sam oko 70kg. Bukvalno nikakvih problema nisam imao do pred kraj avgusta. Prvo tada jedna guma, dve nedelje kasnije druga i to ispustila za 5min, zakrpim je, ujutro da krenem iz kuće, probušena i zadnja i evo danas krenem sa Ade nazad vidim zadnja ispustila. E rekoh nećeš ga majci 😂

Opet sam je zalepio, al sad već smara, dal da završim za ovu sezonu ili da menjam gume komplet.

Prvo sam sumnjao da je problem Pančevac i jedan deo koji je na nasipu, pa sam počeo da prenosim bajs preko tog dela, al džaba. Vozim bukvalno stazom i ulicama. Nikakav off-road, gravel...
Moguce da su ti spoljasnje gume za menjanje, ovde po nekim selima gde vozim put je sigurno znacajno gori nego kod tebe (i ja sam generalno tezi ), do sada ove godine nisam imao problema (pu pu da ne ureknem 😁).

Probaj ovo - https://www.temu.com/goods.html?goo...der_sn=175-21311573391991964&_oak_goods_num=2

1x14 🙂

Ljudi druga vila u pitanju, kako da prebacim ovaj donji konus ?
ili bolje da kupim? Za 30mm (1 1/8)
20261005_222134.webp

Pazljivo sto tanjim pljosnatim srafcigerom ili necim slicnim. Ides u krug i nakucavas srafciger tako da odizws taj konus.
Mozes za pocetak i secivom za skalpet, tako sto ces da ga stavis izmedju konusa i krune viljuske dok ne dobijes mesta za srafciger

Problem je što stara vila tj vrat nema taj zarez za skidanje konusa.
Hvala vam svakako, probacu sa žiletom pa polako.

pokidaces zilete 🙂

to se nabija posebnim alatom, nece to zilet odvojiti. ja bih kupio nove lezajeve za novu vilu, pa sam miran

Pa i to nešto razmišljam, uzeo bi set onda a od stare vile da sačuvam sve ovo.
Samo ne znam šta sve ide, tj vidim da ima dva ležaja, ona gumica dole protiv prašine , distanceri, kruna a head kako se zove ...sraf

Pa i to nešto razmišljam, uzeo bi set onda a od stare vile da sačuvam sve ovo.
Samo ne znam šta sve ide, tj vidim da ima dva ležaja, ona gumica dole protiv prašine , distanceri, kruna a head kako se zove ...sraf
Moras onda celu donju solju da uzmes (ili komplet gornju i donju), ali ako se ne snadjes oko ovoga neces se snaci ni oko izbijanja i utiskivanja nove donje solje.

Odnesi u neki servis da se ne cimas, ali je relativno prosto, samo moze da potraje (zavisi koliko je zapeklo).

Probao danas 40 km za 30 kmh prosek ali nema sanse
Prelazim na mtb pa penzionerski laganica

Prilozi

• Screenshot_20261006_163851_com_onecoder_coosporide_SportsActivity.webp
    Screenshot_20261006_163851_com_onecoder_coosporide_SportsActivity.webp
    57.5 KB · Pregleda: 48
Ma labavo,kakvih likova ima ludilo

Pre par dana pauziram pred 14% uphil,kad persona proleti

Ja brzo "kao da ga pratim" uspon je oko 3km,nema sanse,ide kao da ima litijum baterije u nogama

Nema nista,mtb u gepek,izadjes na vrh brda i tamo pricas sa kamenom

Pa ima boljih i od njega 🙂
Danas sam hteo tu po gradu da ga kidam, ali kad dođoh kući uhvati me neki smor. Takav dan bio. I nabacio sam 2-3kg, pa je smor još veći 😀.
Meni je vožnja uživanje i ponekad borba sa sobom, ali bez preterivanja.
14% je zahebano. Ne znam tvoja očekivanja i koji bajs voziš, ali do nekih boljih rezultata samo konstantnost. Redovno mi se dešava da dođem do neke jako dobre forme i tu me preseku obaveze i nakon 2-3 nedelje pauze to više nije to. I to vraćanje ubi. U tim pikovima sam ganjao oko 32km/h na 35km puta, ne prevelika elevacija sa Stevens Strada 600. Mada mnogo više volim da se sklonim sa puta...

pokidaces zilete 🙂

to se nabija posebnim alatom, nece to zilet odvojiti. ja bih kupio nove lezajeve za novu vilu, pa sam miran
Uspeo tankim stafcigerom i gumenim cekicem 😀
Nisam hteo jake vibracije i udarce da pravim iz 3-4 poteza skinuo.
Ipak cu to staro ostaviti nisu konusi pojedeni samo cu dobro podmazati da lepo funkcionise.

Nisam oko vile nikad cackao pa mi to novo...

Probao danas 40 km za 30 kmh prosek ali nema sanse
Prelazim na mtb pa penzionerski laganica
Extra ti je brzina bitna stvar je u kom pravcu je duvao vetar i u kom polozaju si bio, takodje nemoj uopste da gledas ko koliko moze gledaj sopstveni progress, neko s kim vozim cesto ima ftp preko 320 330w na 75kg covek je 48 godina, kad idemo negde uzbrdo on je u zone 2, a ja sam na 180 bpm da bi isli slican tempo, jednom je jurio kom na nekoj uzbrdnici 11 posto avg mozda 800 900 metra proso je pored mene kao da stojim u mestu.

Sigurno mozes do 30kmh avg na toj elevaciji samo je pitanje polozaja i smera vetra.
Kao sto rece neki amerikanac “comparison is the thief of joy“ , tako da gledaj samo svoj progress 👌

Poslednja izmena:
Znam da sam smorio sa potragom bicikla, ali šta kažete za ovaj Merida Silex 400 ? Mislim da sam konačno našao ono što tražim.
Vidite li vi sa iskusnijim okom ovde ikakve crvene zastavice? Ne znam koliko je ozbiljna ogrebotina sa leve strane na gornjoj šipci, kod one nalepnice. Ne vidi se baš čisto.

Dobar bajs, pravi gravel. Fino stanje. Za to što nisi siguran traži dodatne slike - iznad nalepnice sa leve strane verovatno je malo jača ogrebotina.

Eh, ovaj već prodat... A ja mislio otići sutra pogledati... 🥲

Na kraju ću se smoriti i otići u Osijek i kupiti nov Cube Nuroad EX ili Race pa nek ide život. Mada, nisam za krijumčarenje a legalno bi me izašao skoro kao Scott Addict 50 u PB...
Prošli vikend sam otišao da probam ovaj Addict, i šta znam, onako dok sam sedeo na njemu (bez pedala) delovalo je udobno. Nisam imao osećaj da sam ''razvučen'' kao kad sam probao Scott Speedster Gravel 30. Možda bi i drumaš bio bolja opcija jer ionako drumom najviše i vozim, a još ovaj ima 38mm tyre clearance. No, baš je skup...

Poslednja izmena:
Pazi na velicinu,bolji je manji ram sa duzom lulom

Probati bmc karbon

Vozio kratko jedan,imaju neki perfekt feling koji nisam nikad osetio kod x drugih modela

Treba mi za mator mtb I-spec II adapter na selnu 22mm

Da li je neko to uzimao od kineza ima li to ?

Nazad
Vrh Dno