Vazi. Pogledacu.Probaj bas da izguglas...tipa benchmark i ova tema i nesto vezano za te funkcije...ja sam zaboravio stvarno
VaziEvo manual, od strane 36 pa do 39 ( mada dobio si ga i uz klimu predpostavljam ) moras da rastumacis kako ide korak po korak, tesko je ovako objasniti.
Ili laksi nacin, ukljuci economy ako vec nije, i trebalo bi da dodje tacno do zadate temperature.
Ako je economy vec ukljucen, jednostavno digni temp na daljicnu na 26c i imaces tacno 25c u sobi, ako te mrzi da tumacis manual i radis offset.
👍jednostavno digni temp na daljicnu na 26c i imaces tacno 25c u sobi, ako te mrzi da tumacis manual i radis offset.
Probaj je na malo jaci fan speed. Ponekad kad je na low klima zna sama da se "pregreje" jer ne moze da odbaci taj topao vazduh od nje i da se tako ugasi pre nego sto postigne zeljenu temp.Da li da sacekam da budu nize spoljne temparature , pa da probam ili nesto nije u redu. Ok da ugasi kad postigne zadatu, ali da ugasi na stepen manje, to mi je cudno.
Hvala punoGemini kaze
1. sključite klimu na daljinskom (da ostane prikazan samo sat/vrijeme).
Pritisnite i držite dugme FAN i dugme SET TEMP ▲ (ili SET TEMP ▼) istovremeno duže od 5 sekundi dok na ekranu ne počne da treperi oznaka custom koda (npr. A) ili brojevi funkcije.
Izbor koda i funkcije:
Pritisnite MODE dugme da potvrdite custom kod i pređete na izbor brojčanih funkcija.
Pomoću strelica za temperaturu (SET TEMP ▲ / ▼) birate broj funkcije (npr. 30 za hlađenje, 31 za grijanje, 40 za auto restart).
Pritisnite dugme FAN da pređete na podešavanje vrijednosti funkcije (Setting Value).
Pomoću strelica SET TEMP ▲ / ▼ promijenite vrijednost (npr. 00, 01, 02).
Potvrda i slanje komande:
Usmjerite daljinski prema unutrašnjoj jedinici i pritisnite dugme TIMER MODE (ili START/STOP ovisno o modelu daljinskog) kako bi unutrašnja jedinica zvučno potvrdila prijem signalom (bip).
Broj funkcijeOpis podešavanjaMoguće vrijednostiFabrička postavka
00Indikator prljavštine filtera00 (Std), 01 (Kratko), 02 (Dugo), 03 (Off)00
30Korekcija senzora – Hlađenje00 (Normal), 01 (Više hladno), 02 (Manje hladno)00
31Korekcija senzora – Grijanje00 (Normal), 01 (Toplije / veći offset), 02 (Manje toplo)00
40Auto Restart00 (Aktivno), 01 (Deaktivirano)00
42Ventilator u grijanju (termo-OFF)00 (Auto), 01 (Vlo nisko / Quiet), 02 (Off)00
43Ventilator u hlađenju (termo-OFF)00 (Auto), 01 (Neprekidno nisko), 02 (Off)
Postovanje, ispratio sam, moze se rec full je odradila posao i radi ful,neka nabudzena kindza bi trosila mozda 40posto vise a manje toplote.Noćas bilo -4, danas ušlo u plus i sad već radi konstantno na oko 250w održava. Setovana na 24 stepena.
Vazi.@pedja1980
Kao prvo, problem ti je to što radi u prvoj brzini.. A drugo i bitnije, ostavi je da radi 2-3 dana, pa ćeš videti da će i u prvoj dostići zadatu temp.
Tek na 10-15cm od desne ivice unutrašnje jedinice (klimino levo) počinje otvor za izduv, tako da slobodno prepusti klimu nad ormar za koji cm, nikakav problem nije. Tu je senzor temperature i elektronika pa turbina mora malo više oamdrugoj strani.Jasno sve, nego nema neki izbor uskih klima, ormar me zeza, keta je baš široka, 95cm, a stisnut prostor, od ivice prozora do ivice ormara je samo 80cm, do kraja zida ima jos 52cm ali bi klima tuka direkt u vrh ormara gde je sada printer, zato sam i gledao buđavu Mideu Solstice koja je em skuplja em kinez, ali 73cm širina...
KPCA je mislim knap, KMCC bi malo prešla, KETA prevelika.
Između te dve definitivno 14KMCC za tvoje uslove. Ona je projektovana za veće opterećenje od 12KGTE. Ta skuplja 12-ca ima manji kompresor i efikasnija je za prostore gde treba manja snaga, a veću snagu postiže tako što forsira kompresor. Tebi svakako treba veća snaga pa je bolje u startu uzeti iređaj koji ke projektovan za veće opterećenje.Hvala. Sta mislis o ASYG12KGTE/AOG12KGCA. 110k rsd. Da l je bolje ici na KGTE 12 u odnosu na 14KMCC koja je 75k?
'Ne znam to pricanje , upalicu sporet kad zazim', tek ulazim u pricu grejanja na ovaj nacin invertorima, pa nemam jos realnu sliku dal je izvodljivo proci celu zimu samo sa klimom. Ako uspem da podesim na 22-23 stepena i to bude to cele sezone grejanja, ja sam prezadovoljan.
1) Ima li smisla dati 110k za moju namenu? Ima li nesto bolje od KGTE za 110k rsd? Hteo bih da kupim uredjaj i da ne razmisljam previse o tome narednih godina..
2) Ima li smisla ciljati da se spoljna jedinica postavi na juznu osuncanu stranu u odnosu na zapadnu koja je u senci uvek? Da li u prelaznom periodu kada se spoljna jedinica zagreje zubatim suncem po malo, da li bi to uticalo na efikasnost, ili ova moja ideja nije zasnovana na cinjenicama?
Npr uključena mi je klima i nestane struje. Kada dođe struja klima ostane ugašena. Da li pomoću ovih parametara može da se podesi da se automatski upali kada dođe struja?Gemini kaze
1. sključite klimu na daljinskom (da ostane prikazan samo sat/vrijeme).
Pritisnite i držite dugme FAN i dugme SET TEMP ▲ (ili SET TEMP ▼) istovremeno duže od 5 sekundi dok na ekranu ne počne da treperi oznaka custom koda (npr. A) ili brojevi funkcije.
Izbor koda i funkcije:
Pritisnite MODE dugme da potvrdite custom kod i pređete na izbor brojčanih funkcija.
Pomoću strelica za temperaturu (SET TEMP ▲ / ▼) birate broj funkcije (npr. 30 za hlađenje, 31 za grijanje, 40 za auto restart).
Pritisnite dugme FAN da pređete na podešavanje vrijednosti funkcije (Setting Value).
Pomoću strelica SET TEMP ▲ / ▼ promijenite vrijednost (npr. 00, 01, 02).
Potvrda i slanje komande:
Usmjerite daljinski prema unutrašnjoj jedinici i pritisnite dugme TIMER MODE (ili START/STOP ovisno o modelu daljinskog) kako bi unutrašnja jedinica zvučno potvrdila prijem signalom (bip).
Broj funkcijeOpis podešavanjaMoguće vrijednostiFabrička postavka
00Indikator prljavštine filtera00 (Std), 01 (Kratko), 02 (Dugo), 03 (Off)00
30Korekcija senzora – Hlađenje00 (Normal), 01 (Više hladno), 02 (Manje hladno)00
31Korekcija senzora – Grijanje00 (Normal), 01 (Toplije / veći offset), 02 (Manje toplo)00
40Auto Restart00 (Aktivno), 01 (Deaktivirano)00
42Ventilator u grijanju (termo-OFF)00 (Auto), 01 (Vlo nisko / Quiet), 02 (Off)00
43Ventilator u hlađenju (termo-OFF)00 (Auto), 01 (Neprekidno nisko), 02 (Off)
Nema više sedmice, imaš devetku Fujitsu General ASHG09KPCA za 40k.Mislim da sam sveo izbor na 07KPCA i 09KMCC.
12 keta. Pamti ona setovanje nego moje pitanje je bilo da kad prilikom rada nestane struje ( normalno da ne radi jer nema struje) pa kad struja dođe ona ostane ugašena. Da li može da se podesi da kad struja dođe da se sama upali i nastavi da radi kao i pre nestanka struje?Svaka klima pamti predhodno setovano kad nestane struja, koji model?
Nema više sedmice, imaš devetku Fujitsu General ASHG09KPCA za 40k.
To fabricki dolazi vec ukljuceno ( Auto restart )12 keta. Pamti ona setovanje nego moje pitanje je bilo da kad prilikom rada nestane struje ( normalno da ne radi jer nema struje) pa kad struja dođe ona ostane ugašena. Da li može da se podesi da kad struja dođe da se sama upali i nastavi da radi kao i pre nestanka struje?
Je li ko usoio uci u servisni meni? Meni ai ponudio jos 6 načina i nijedan ne moze da pokrene servisni na mom saljinskon od kmcc. Moracu poksusti sa LUc daljcem
Imas ovde od nekih 2 min krece, nije bas kmta18 ali isto je to sveDa li je neko sam prao 18 kmta?Da podeli iskustvo kako je otvoriti.Ili da podeli neki snimak,ne nadjoh ništa vezano za nju...
Čudno da ne nastavlja dalje, fabrički.12 keta. Pamti ona setovanje nego moje pitanje je bilo da kad prilikom rada nestane struje ( normalno da ne radi jer nema struje) pa kad struja dođe ona ostane ugašena. Da li može da se podesi da kad struja dođe da se sama upali i nastavi da radi kao i pre nestanka struje?
Nije nestalo struje, ali sam ja isprobavao, pa sam iskljucio osigurac, sacekao malo i ukljucio. Nije nastavila sa radom.Čudno da ne nastavlja dalje, fabrički.
Auto restart nije uključen a trebao bi biti po default-u.
Nisam sad u Srbiji. Pogledat ću kad se vratim, ako može da se podesiČudno, onda ili da se podesi ili reklamacija.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari