Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

• Začetnik teme Začetnik teme Ddee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Opet pitanjce za moju sobicu od 12m2, KETA 07 ima baš veliku unutrašnju jedinicu, 95cm širine, mislim da bi širina ormara smetala, da li bi mogao da se provučem sa KMCC 09, uža je 11cm i to bi mi značilo?
Keta 07 je 834mm siroka ? Koliko sam ja video na cool shopu...bilo mi je cudno da je skoro metar tako mala klima...pomesao si keta 9ka je 950mm a 7ca je 834mm 🤗

Prilozi

• Screenshot_20260923_202458_Brave.webp
    Screenshot_20260923_202458_Brave.webp
    53.8 KB · Pregleda: 65
Sve specifikacije preko govore da je KETA unutrasnja ista na 07/09/12, tj. 95cm?
Ahamm videh i ja sada...bedak onda...

Prednja strana(čelo) 95cm. Strana do zida nepunih 85 cm. Sad sam izmerio. Pozzz
Lepa klima mogu da kazem...video slike samo na netu ali ovako nisam! Bas je forica...jel se grejes na nju? Vidim neki clanovi govore da dobro modulira...samo mi je malo lagana ta spoljna jedinica tih keta sta znam...

Skoro sam je ugradio u deciju sobu od 16 kvadrata. Ona ce biti jedini izvog grejanja. U dnevnoj ima gree amber pro 12. Imam izolaciju i pvc stolariju. Nadam se da ce mu biti dovoljna. Kazu da modulira oko 180w. Kad proverim ovu zimu , javljam utiske.

Jos jedan alat 😅 sad moram kupiti jos jednog fujitsu da ugradim da se isplati sav taj alat 😁 zanimljivo da svi japanci fuji daikin mitsu toshiba panasonik imaju skoro identican zatezni komenat...za razliku od kineza 😅 bas sam gledao install menuale i uporedjivao
Pa ima smisla, moment ključ je tu da spreči pretezanje i oštećenje navoja a da opet sila bude dovoljna da nema curenja, pošto svi manje više koriste isti prečnik cevi pa time i holender zna se za određeni prečnik koja je prosečna sila zatezanja. E sad kinezi i njihove mere 😀
Iskusni majstori uvek sve dotežu po osećaju, ja isto radim sa dotezanjem šrafova na stvarima sa kojima se često susrećem, ali na primer na skuteru uvek obavezno moment ključ za sve bitne delove, tako da pozdravljam nabavku odgovarajućeg alata!

Evo upravo sam probao prvi put ketu da greje. Namestim temperaturu na 25 stepeni. Sobnu pokazuju 22. Kad dodje do 24 stepena ona se ugasi. Nije mi jasno. Do sad sad je ukljucivao 2-3 puta da rashladi sobu i bilo je ok.

Ugradjena je pre nekih mesec dana. Standardna 3 metra cevi i vakumiranje. Isti majstor mi ugradjivao i gree i bilo sve ok.

Ako nesto nije u redu da znam da reklamiram dok jos nije pocela sezona grejanja.

Mala ti je kvadratura za tu klimu pa se sada ponaša kao on/off, probaj da fan speed smanjiš na minimum pa onda vidi da li će se gasiti. Moja danas klima radila u 36m2 na 24C i modulira na nekih 250w ceo dan.

Poslednja izmena:
Fan sped je bio na minimumu, ako mislis na to

Iskreno nemam sta slabije da uzmem za 16 kvadrata.

Pa ima smisla, moment ključ je tu da spreči pretezanje i oštećenje navoja a da opet sila bude dovoljna da nema curenja, pošto svi manje više koriste isti prečnik cevi pa time i holender zna se za određeni prečnik koja je prosečna sila zatezanja. E sad kinezi i njihove mere 😀
Iskusni majstori uvek sve dotežu po osećaju, ja isto radim sa dotezanjem šrafova na stvarima sa kojima se često susrećem, ali na primer na skuteru uvek obavezno moment ključ za sve bitne delove, tako da pozdravljam nabavku odgovarajućeg alata!
Ja radim victron solarne sisteme..tako da sarafe m6 m8 wera moment kljuc...u razvodnim ormarima wiha moment odvijac...a ovo sam uzeo cisto eto profesinalno kad radim da radim...ugradio sam oko stotinak klima uredjaja bez ovog alata i nikada reklamacije jiti curenje freona sve na osecaj 🤗

Probaj da otvoriš vrata od sobe možda se neće gasiti tada. Da mislio sam na fan speed I da ti klima duva na dole.

Opustite se u zivotu sa proracunima, da svajcarci ovako razmisljaju otisli bi u majcinu

Moment kljuc ne koriste majstori sa 30+ godina iskustva🙂

Evo upravo sam probao prvi put ketu da greje. Namestim temperaturu na 25 stepeni. Sobnu pokazuju 22. Kad dodje do 24 stepena ona se ugasi. Nije mi jasno. Do sad sad je ukljucivao 2-3 puta da rashladi sobu i bilo je ok.

Ugradjena je pre nekih mesec dana. Standardna 3 metra cevi i vakumiranje. Isti majstor mi ugradjivao i gree i bilo sve ok.

Ako nesto nije u redu da znam da reklamiram dok jos nije pocela sezona grejanja.
Ja imam isti "problem" u manjoj sobi sa lvca...nema dovoljno gubitaka da moze d amodulira pa se zato gasi...dok khca u dnevnoj sobi modulira lagano cak do 80 90w pa do 120 150w....tako da bez brige ispravna je klima samo je jednostavno takva...mali su ti gubici ona jaka i to je to...kad stegne oko nule nece se ona gasiti nema sanse 🤗

Onda je samo prejaka za tu kvadraturu, videćeš kada krene jača zima, verovatno će raditi kako treba. Za sada radi kao on/off.

Ok sve to. Mene interesuje zasto ne ugasi kad dostigne zadatu teperaturu nego ugasi na stepen manje.

Opustite se u zivotu sa proracunima, da svajcarci ovako razmisljaju otisli bi u majcinu

Moment kljuc ne koriste majstori sa 30+ godina iskustva🙂
Zbog takvih izjava mi je jako simpaticno kad se susretnem sa ljudima iz epsa 30+ godina iskustva 😂 Pazi ni meni nije procurilo...ali fora je u tome sto je to po pravilu...i mozes i bez vakuk pumpe da propiris uredjaj radice i 10+ godina...znaci i vakum pumpu out? Svaki osigurac rastavlja inverter itd svaki saraf ima svoj zatezni momeny

Ok sve to. Mene interesuje zasto ne ugasi kad dostigne zadatu teperaturu nego ugasi na stepen manje.
Zato sto ti meri temperaturu na senzor klime a on je blizu plafona, koristi daljinski i "follow me" opciju da ti meri temperaturu na daljinskom i o da te nece lagati za 1°.

Da li da sacekam da budu nize spoljne temparature , pa da probam ili nesto nije u redu. Ok da ugasi kad postigne zadatu, ali da ugasi na stepen manje, to mi je cudno.

Da li da sacekam da budu nize spoljne temparature , pa da probam ili nesto nije u redu. Ok da ugasi kad postigne zadatu, ali da ugasi na stepen manje, to mi je cudno.
Mislim da u svaka fujitsu ima podesavanja na daljincu za fino podesavanja temperature cak za pola stepena ili samo steoen? Udje se u funkcije i onda pomeris za grejanje recimo za tih pola stepena stepen gore...tacnije tu kalibrises temperaturu za senzor dame unutrasnje jedinice da tako kazem

Temperatura se podesava na pola stepena, ako mislis na to. Druge funkcije na daljincu nema.

Cak i na aplikaciji pise pise 24 room t., a set tempet. (Podesena tepmeratura) 25.

Temperatura se podesava na pola stepena, ako mislis na to. Druge funkcije na daljincu nema.

Cak i na aplikaciji pise pise 24 room t., a set tempet. (Podesena tepmeratura) 25.
Jedino ako aplikacija airstage pokazuje manju temperaturu u odnosu na temperaturu koju meri senzor klime.

Prilozi

• 20260923_223419.webp
    20260923_223419.webp
    60 KB · Pregleda: 54

Jedino ako aplikacija airstage pokazuje manju temperaturu u odnosu na temperaturu koju meri senzor klime.
Ne ne nisamn ato mislio...bukvalno se stisne dal mode fsn ili tako nesto i daljinac udje u neku vrstu moda programira ja firvera na samoj klimi da tako kazem...tu imas i da namestim da na hladjenju recimo nikad ne gasi turbinu unutrasnje jedinice ako je na crtici 1 2 3 4 nego da vrti tako i kad dostigne zadatu temperaturu...bilo je pisano to bas ovde na ovoj temi negde na pocetku ili malo posle vezano za to...milim da imas u user menual cak da pise koja dva dugmeta da stisnes i onda po stavkama ti pise sta moja radi tacno...znaci bukvalno isprogramiras na klimi da je temperatura lupam 24 kad je na daljincu da od fabricke vrednosti ide pola stepena stepen gore ili dole...i onda se ugasi upali klima posle tog programiranja cujes jasan znak da je daljinac poslao komandu unutrasnjoj jedinici i ugasis je upalis da ocita podesavanja...

Iskreno ne znam da postoji ta mogucnost. Jedino da listam sve prethodne postove pa da trazim to.

U user manualu nema, evo upravo sam gledao

Nazad
Vrh Dno