Šta je novo?

Kako kupiti Apple Care +

• Začetnik teme Začetnik teme rix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam oko 200$ na apple nalogu i apple care+ na dva uredjaja. Zelim da promenim region zbog selidbe ali ne mogu dok mi balance nije 0 i dok mi je aktivan apple care+? Je l postoji neki nacin da se to zaobidje?

Ne postoji, za balance, kad ostane nešto sitno, piše se podršci da to anuliraju i da se ti slažeš sa tim, ali ovo bi bilo sumanuto raditi.

Zašto moraš da menjaš region ako se seliš u drugu zemlju, napravi novi nalog ako ti je baš neophodno za taj region, a onda u okviru njega instaliraš aplikacije koje si već kupio ili kupuješ sa ovog naloga i sve u redu 😃

Ne postoji, za balance, kad ostane nešto sitno, piše se podršci da to anuliraju i da se ti slažeš sa tim, ali ovo bi bilo sumanuto raditi.

Zašto moraš da menjaš region ako se seliš u drugu zemlju, napravi novi nalog ako ti je baš neophodno za taj region, a onda u okviru njega instaliraš aplikacije koje si već kupio ili kupuješ sa ovog naloga i sve u redu 😃
Nema mi aplikacije za banku na USA nalogu.
Prosli put kad sam se odjavio pa prijavio sve mi se nesto poremetilo iako imam iCloud backup i sve. Pa zbog toga izbegavam to

Mozda ai se odjavio iz glavnog naloga a trebas smo iz Apple store aplikacije. Odavde radis odjavu.

Prilozi

• IMG_1272.webp
    IMG_1272.webp
    43.3 KB · Pregleda: 41
Sada sam kupio 16 Plus. Kako na njemu da aktiviram AC+? Prošli put je prošla master card od yettel banke kao paymetn method, sad neće ni yettel ni raiff. Šta prolazi od ,,fora,, a da nam je dostupno?

Sada sam kupio 16 Plus. Kako na njemu da aktiviram AC+? Prošli put je prošla master card od yettel banke kao paymetn method, sad neće ni yettel ni raiff. Šta prolazi od ,,fora,, a da nam je dostupno?
Nije nam više dostupno, bar ne normalnim putem u februaru kad sam ja uzimao. Moras da napravis paypal na USA i treba ti neki sms servis sa USA brojem da verifikujes. Onda posle uplaćuješ balans nekako na apple nalog da bi ti skidalo odatle. Imaš sve u temi samo prelistaj

Prosli put kad sam se odjavio pa prijavio sve mi se nesto poremetilo iako imam iCloud backup i sve. Pa zbog toga izbegavam to

Settings/Apple Account/Media&Purchases skrol dole i Sign Out i tu se na isti način loguješ na novi za taj region, a posle skidanja potrebne aplikacije na isyi način izloguješ i loguješ na prvobitni nalog 😃

Vrati nekoliko strana unazad i videćeš da mora US PayPAl nalog kao payment method, za američke naloge.

Aktivirao sam ac za mek pre par meseci preko DE naloga.
Za aw ultru nisam, jer je isteklo onih 60 dana.
Apple DE nalog sam napravio samo zbog ac, a ovako koristim US zbog iphone mirror-a na meku.

Kako mi je i aw ultra vezan za ovaj US nalog, slucajno mi iskoci obavestenje da mogu da aktiviram ac i za sat, jer godisnja int.garancija istice za 16 dana.
Rekoh opa, to se nisam nad'o. 70e / godina.

Nesto ispitujem ai, i spomene mi da je u DE aktivan ACO (Apple Care One).
Ja se tu nalozim, i sve mi ai isprica kako je divno i bajno, medjutua, ima caka... koju sam slucajno otkrio jer sam otisao na apple sajt da procitam nesto vise jel..

Mogu da dodam acu, al ako bilo koji uredjaj promeni apple id, gubi se ac, dakle ostaje ti za taj uredjaj 0, od AC0. 😀
Pa sam negde procitao da korisnik ima fore 24h da vrati apple id koji je u aco bazi.

Koliko je ovo istina?

Da ovaj mirror radi na EU nalog, ne bih se smarao sam US nalogom, *** treba mi za posao jer cesto testiram na mobilnom.

Za Apple Care One svi uredjaji moraju biti ulogovani sa tvojim apple id neprekidno. Zato ja npr nisam presao.

Zena kupila ajped, ulogovao sam se na svoj ID, kupio AC, formatirao ga i onda se ona ulogovala. AC aktivan, ja placam, njen ID na ajpedu. To ne. I moglo da je AC One.

AC One ti je bas ako imas samo svoje uredjaje

Apsolutno tačno i možeš da baciš pogled u temi 😃

Imam konfuznu situaciju koja mi se desila juče, možda neko i zna tačno šta se ovde desilo. Imamo gomilu Apple uređaja u porodici. Do sada sam uvek koristio proveren metod za aktivaciju AppleCare+ garancije: ulogujem se na novi uređaj sa mojim američkim nalogom, platim i aktiviram AC+, zatim uradim "Erase All Content and Settings" i onda ulogujem ženu ili decu sa njihovim nalozima. To je do sada radilo bez greške. Međutim, juče aktiviram ćerki novi telefon i sistem mi ponudi Apple One Family. Pomislim, odlična prilika da uštedim prilično love, s obzirom na to koliko telefona, iPad-ova i MacBook-ova imamo u kući. Kupim ja to preko svog naloga, odradim standardni "reset" uređaja, i tu nastaje problem. Čim se ćerka ulogovala sa svojim nalogom (inače, svi smo već od ranije u zajedničkoj Apple Family grupi), iskočilo je obaveštenje da imam 24 sata da sredim situaciju.
Da stvar bude još čudnija, sistem je nekako povukao i aktivirao garanciju samo na mojim AirPods slušalicama (koje inače uopšte nisu ni imale AC+ do sada). Svi ostali uređaji (bilo moji ili od familije) koji su već imali uplaćen AC+, ostali su i dalje na tom starom AC+ statusu, ništa se nije objedinilo kako sam mislio da hoće. Da li je neko imao slično iskustvo sa ovim i kako Apple-ov sistem zapravo tretira mešanje Apple One Family pretplate sa postojećim AppleCare+ planovima kada se menjaju nalozi na uređaju?

Apple one family kaže da moraju uređaji da budu u family grupi.

Tako je, cim se ulogujes sa novim nalogom imas 24h fore da vratis stari nalog iz apple one - inace gubis ac.

ali ovo nije apple one nego apple one family za koji piše da ko je u family grupi dobije AC ako je uređaj podoban.
Pokušaću da otkažem, ali po svemu sudeći sam ispušio za taj novi fon.

Location Requirements: All group members must reside in the same home country.

Imam konfuznu situaciju koja mi se desila juče, možda neko i zna tačno šta se ovde desilo. Imamo gomilu Apple uređaja u porodici. Do sada sam uvek koristio proveren metod za aktivaciju AppleCare+ garancije: ulogujem se na novi uređaj sa mojim američkim nalogom, platim i aktiviram AC+, zatim uradim "Erase All Content and Settings" i onda ulogujem ženu ili decu sa njihovim nalozima. To je do sada radilo bez greške. Međutim, juče aktiviram ćerki novi telefon i sistem mi ponudi Apple One Family. Pomislim, odlična prilika da uštedim prilično love, s obzirom na to koliko telefona, iPad-ova i MacBook-ova imamo u kući. Kupim ja to preko svog naloga, odradim standardni "reset" uređaja, i tu nastaje problem. Čim se ćerka ulogovala sa svojim nalogom (inače, svi smo već od ranije u zajedničkoj Apple Family grupi), iskočilo je obaveštenje da imam 24 sata da sredim situaciju.
Da stvar bude još čudnija, sistem je nekako povukao i aktivirao garanciju samo na mojim AirPods slušalicama (koje inače uopšte nisu ni imale AC+ do sada). Svi ostali uređaji (bilo moji ili od familije) koji su već imali uplaćen AC+, ostali su i dalje na tom starom AC+ statusu, ništa se nije objedinilo kako sam mislio da hoće. Da li je neko imao slično iskustvo sa ovim i kako Apple-ov sistem zapravo tretira mešanje Apple One Family pretplate sa postojećim AppleCare+ planovima kada se menjaju nalozi na uređaju?
Ovde je, čini mi se, detaljno objašnjeno sve u vezi sa AppleCare+ One Family. Na brzinu pregledah i čini mi se da je potrebno da proveriš nekoliko stvari, kao npr. da li su svi nalozi koji su u Family grupi podešeni na isti region (napominjem pošto ja imam srpske naloge u Family grupi sa mojim turskim nalogom osnivačem grupe, kojima sam region promenio samo radi dodavanja u grupu, pa sam ih vratio na Srbiju, kako bi delili iCloud+). Takođe kaže da uređaji koji se uključuju u AC+ One Family grupu ne smeju da imaju već plaćen AC+ na drugi način. U tekstu se takođe pominje da ne ispunjavaju svi uređaji automatski uslove za AC+ One Family, već neki moraju prvo da prođu neku proveru od strane Apple-a. Vidim da je to baš nova usluga, koja je pre nekoliko dana predstavljena, možda i oni još uvek peglaju stvari u vezi sa tim.

ali ovo nije apple one nego apple one family za koji piše da ko je u family grupi dobije AC ako je uređaj podoban.
Pokušaću da otkažem, ali po svemu sudeći sam ispušio za taj novi fon.

Jel proslo 24h?
Ja nisam uspeo prosle godine da aktiviram ac za awu 3, medjutim pre nego sto je isteklo 1 godina apple garancije, ponovo sam dobio ponudu da aktiviram ac - ali samo na US nalogu koji i koristim i na iphone i na awu.
Medjutim nemam us karticu i nisam mogao da aktiviram.

Nazad
Vrh Dno