Šta je novo?

ATI Catalyst/AMD Crimson - diskusija, pitanja, linkovi

Ja san reinstalirao DirectX 9 dami proradi jedna stara igrica prošle godine.

Pogledah log file. Ne vidim nigde pisanje (WriteFile). Za sada samo ovo i slicno:

Bez obzira, mnogo mlacenja po disku a bez da se zna zbog cega. Pogledao sam malo po net-u i izgleda da je ovaj servis zaduzen za FreeSync.

EDIT: Installer je isti i za Win10 i Win11 tako da je i taj binary isti. Kod mene je skoro neaktivan:

1789853939132.webp

Poslednja izmena:
Ako neko ima slican problem kao ja, privremeno resenje je da se iskljuci ReBAR u BIOSu, tada vise nema konstantnog upisa.

Kontaktiracu AMD support pa mozda jednog dana i isprave.

Ako neko ima slican problem kao ja, privremeno resenje je da se iskljuci ReBAR u BIOSu, tada vise nema konstantnog upisa.

Kontaktiracu AMD support pa mozda jednog dana i isprave.
To je pre: 1) verovatnije problem do ploče (FW), ili 2) Win (ako sam shvatio imaš Win 10, a tu ne računaj na pomake ikakve!).
Ako možeš probati na Win 11 radi li, onda znaš šta je jedina varijanta...

AMD i dalje zvanicno podrzava Windows 10 21H2 i novije, neka oni resavaju probleme sa MSom. BIOS je najnoviji sa AGESA 1.2.0.12, ako je AMD nesto zeznuo na tom polju mogu sami i ispraviti. Radije bih depilirao celo telo nego presao na Win 11

Drajver 26.2.2 nema tih problema, bicu na njemu dok ne poprave, ako ga ikad poprave.

AMD i dalje zvanicno podrzava Windows 10 21H2 i novije, neka oni resavaju probleme sa MSom. BIOS je najnoviji sa AGESA 1.2.0.12, ako je AMD nesto zeznuo na tom polju mogu sami i ispraviti. Radije bih depilirao celo telo nego presao na Win 11

Drajver 26.2.2 nema tih problema, bicu na njemu dok ne poprave, ako ga ikad poprave.
Znam, ali iz mog iskustva problem je sa Win 10 koji MS neće krpiti (barem ne taj deo) i novijih drajvera i kod AMD i kod Nvidia... A ne mora biti do AGESA dela FW uopšte.

Ako nisi probaj da je pored Resizable BAR:
  • Uključen Above 4G Decoding
  • Isključen CSM (Compatibility Support Module)
  • Ako Adrenalin ne prepozna aktivan ReBAR: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0000, napraviti/izmeniti DWORD (32-bit) po imenu KMD_RebarControlMode sa hexadecimal vrednosti od 1
Ako ne ostaje ti Nada ili Depilacija! 😂

Nazad
Vrh Dno