Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

• Začetnik teme Začetnik teme mige
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dosle tpu gume,mereno 32gr,deluju bas strong,montirao front,mrzelo me da menjam zadnji tocak

Velika usteda mase za 3 gume
Odlične su. Ja sam sad jednu zakrpio. Probušila mi se juče u Dolini mamuta. Uzgred, juče je bilo fantastično na vožnji Dolinom mamuta. Pedesetak ljudi, fantastičan asfalt iz Dunav, prelepi pejzaži... Postaviću neke votke kasnije.

Valja li ovo zakaciti na korman i oce li tresti slika? 🙂

Prilozi

• 34536426345654654.webp
    34536426345654654.webp
    66.8 KB · Pregleda: 36
  • 4355685756.webp
    4355685756.webp
    67.8 KB · Pregleda: 34
Valja li ovo zakaciti na korman i oce li tresti slika? 🙂
Imam neku sličnu sa alija. Upotrebljiva je po asfaltu. Jednom sam je koristio. Snimak je fullhd, koliko se sećam, ali kvalitet je lošiji. Nije katastrofalan, upotrebljiv je, ali (što reče @illidan), nije GoPro.

Da li je neko koristio ove gume Schwalbe Smart sam? Mislio sam klincu da ih uzmem i da u kombinaciji sa Joe's ni flat i onom trakom sa Alija napravim štit od babinih zuba.

ovo nije Go pro, za te pare sumnjam da ima neku opticku stabilizaciju
Bacanje novca, bolje da kupi neki stariji flagship telefon sa delimično razbijenim ekranom, uz odgovarajuću nosač će snimati drastično kvalitetniji video.

Da li je neko koristio ove gume Schwalbe Smart Sam?

Na koju tačno verziju misliš? Pošto taj model postoji u 3 generacije, i Plus verziji. A u nekim prodavnicama je moguće naći zalihe čak i te prastare prve verzije, koja mislim da je na kraju završila kao model pod Impac brendom, sa jeftinijom smešom i nižom cenom.

Na koju tačno verziju misliš? Pošto taj model postoji u 3 generacije, i Plus verziji. A u nekim prodavnicama je moguće naći zalihe čak i te prastare prve verzije, koja mislim da je na kraju završila kao model pod Impac brendom, sa jeftinijom smešom i nižom cenom.
Na ovu. Poručio sam na kraju 2 komada.

To je model druge generacije - SS HS476. Bajs mi je fabrički stigao sa tom gumom pozadi (29 x 2.25'') i Racing Ray napred, nisam hteo da ih menjam za agresivnije dok ih ne probam po stazama na kojima sam najčešće, ispostavilo se da su sasvim dobra i veoma brza kombinacija, sa iznenađujuće dobrim gripom na svim podlogama osim dubokog, gustog blata.

E sad, za SS mislim da je pametno dizajnirana guma, ali za zadnji točak. Veoma brza i tiha na asfaltu, a uz nešto niži pritisak (po potrebi) iznenađujuće dobra na makadamu, hardpack stazama pa čak i na stazama sa miksom blata, makadama i naslagama peska. Za skoro 2000 pređenih km nisam imao još nijedno bušenje, a vozim otprilike 55% asfalt, 45% makadam i razne ostale podloge po šumama i brdima. Samo mislim da ne bih koristio tu gumu kao prednju, za XC/Downcountry, taj centralni deo koliko god da je dobar za asfalt, toliko mi deluje da može da bude problematičan na prednjem točku prilikom brze vožnje nizbrdo po stazama, ali možda i grešim.

Ako tvoj sin ne vozi previše off road ili po grubim stazama, onda će mu verovatno biti ok i kao prednja guma.

To je model druge generacije - SS HS476. Bajs mi je fabrički stigao sa tom gumom pozadi (29 x 2.25'') i Racing Ray napred, nisam hteo da ih menjam za agresivnije dok ih ne probam po stazama na kojima sam najčešće, ispostavilo se da su sasvim dobra i veoma brza kombinacija, sa iznenađujuće dobrim gripom na svim podlogama osim dubokog, gustog blata.

E sad, za SS mislim da je pametno dizajnirana guma, ali za zadnji točak. Veoma brza i tiha na asfaltu, a uz nešto niži pritisak (po potrebi) iznenađujuće dobra na makadamu, hardpack stazama pa čak i na stazama sa miksom blata, makadama i naslagama peska. Za skoro 2000 pređenih km nisam imao još nijedno bušenje, a vozim otprilike 55% asfalt, 45% makadam i razne ostale podloge po šumama i brdima. Samo mislim da ne bih koristio tu gumu kao prednju, za XC/Downcountry, taj centralni deo koliko god da je dobar za asfalt, toliko mi deluje da može da bude problematičan na prednjem točku prilikom brze vožnje nizbrdo po stazama, ali možda i grešim.

Ako tvoj sin ne vozi previše off road ili po grubim stazama, onda će mu verovatno biti ok i kao prednja guma.
Hvala na trudu za ovako detaljan odgovor. 👍

Inače, mislio sam da ću taj combo guma zameniti u roku od 2-3 meseca, ali su se (osim po teško blatnjavim stazama, kojih je veoma malo u ovim krajevima) pokazale iznenađujuće dobro. Čak razmišljam kad potrošim ove gume, da kupim novu SS HS476 za zadnji točak, a napred da ipak stavim neku agresivniju, recimo Nobby Nic Speedgrip, čisto da se osiguram dodatno. Jer ove sezone nije bilo mnogo kiše i blata pa je i Racing Ray guma bila odlična, ali nije loše imati agresivniju gumu sa boljom smešom na prednjem točku, upravo zbog klizavog kamenja, korenja i blata itd.

ovmSKoT.jpeg

Poslednja izmena:
sve je to kool, ali kada ja predjem preko 20k km sa ultegra koja konstantno radi savrseno. treba doci na taj level

Šta sve neće uraditi, samo da bi izbacili prednji menjač! Zašto li toliko smeta!?
Prednji menjač je odavno mrtav, mislim delimično.
Ovo je samo pomeranje limita, Shimano je za sada na 12s a sram na 13...
Kinezi kažu da ima prostora za 14 😁

Meni lično je 9-11s i previše.

Nazad
Vrh Dno