Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

• Začetnik teme Začetnik teme mige
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dosle tpu gume,mereno 32gr,deluju bas strong,montirao front,mrzelo me da menjam zadnji tocak

Velika usteda mase za 3 gume
Odlične su. Ja sam sad jednu zakrpio. Probušila mi se juče u Dolini mamuta. Uzgred, juče je bilo fantastično na vožnji Dolinom mamuta. Pedesetak ljudi, fantastičan asfalt iz Dunav, prelepi pejzaži... Postaviću neke votke kasnije.

Valja li ovo zakaciti na korman i oce li tresti slika? 🙂

Prilozi

• 34536426345654654.webp
    34536426345654654.webp
    66.8 KB · Pregleda: 40
  • 4355685756.webp
    4355685756.webp
    67.8 KB · Pregleda: 38
Valja li ovo zakaciti na korman i oce li tresti slika? 🙂
Imam neku sličnu sa alija. Upotrebljiva je po asfaltu. Jednom sam je koristio. Snimak je fullhd, koliko se sećam, ali kvalitet je lošiji. Nije katastrofalan, upotrebljiv je, ali (što reče @illidan), nije GoPro.

Da li je neko koristio ove gume Schwalbe Smart sam? Mislio sam klincu da ih uzmem i da u kombinaciji sa Joe's ni flat i onom trakom sa Alija napravim štit od babinih zuba.

ovo nije Go pro, za te pare sumnjam da ima neku opticku stabilizaciju
Bacanje novca, bolje da kupi neki stariji flagship telefon sa delimično razbijenim ekranom, uz odgovarajuću nosač će snimati drastično kvalitetniji video.

Da li je neko koristio ove gume Schwalbe Smart Sam?

Na koju tačno verziju misliš? Pošto taj model postoji u 3 generacije, i Plus verziji. A u nekim prodavnicama je moguće naći zalihe čak i te prastare prve verzije, koja mislim da je na kraju završila kao model pod Impac brendom, sa jeftinijom smešom i nižom cenom.

Na koju tačno verziju misliš? Pošto taj model postoji u 3 generacije, i Plus verziji. A u nekim prodavnicama je moguće naći zalihe čak i te prastare prve verzije, koja mislim da je na kraju završila kao model pod Impac brendom, sa jeftinijom smešom i nižom cenom.
Na ovu. Poručio sam na kraju 2 komada.

To je model druge generacije - SS HS476. Bajs mi je fabrički stigao sa tom gumom pozadi (29 x 2.25'') i Racing Ray napred, nisam hteo da ih menjam za agresivnije dok ih ne probam po stazama na kojima sam najčešće, ispostavilo se da su sasvim dobra i veoma brza kombinacija, sa iznenađujuće dobrim gripom na svim podlogama osim dubokog, gustog blata.

E sad, za SS mislim da je pametno dizajnirana guma, ali za zadnji točak. Veoma brza i tiha na asfaltu, a uz nešto niži pritisak (po potrebi) iznenađujuće dobra na makadamu, hardpack stazama pa čak i na stazama sa miksom blata, makadama i naslagama peska. Za skoro 2000 pređenih km nisam imao još nijedno bušenje, a vozim otprilike 55% asfalt, 45% makadam i razne ostale podloge po šumama i brdima. Samo mislim da ne bih koristio tu gumu kao prednju, za XC/Downcountry, taj centralni deo koliko god da je dobar za asfalt, toliko mi deluje da može da bude problematičan na prednjem točku prilikom brze vožnje nizbrdo po stazama, ali možda i grešim.

Ako tvoj sin ne vozi previše off road ili po grubim stazama, onda će mu verovatno biti ok i kao prednja guma.

To je model druge generacije - SS HS476. Bajs mi je fabrički stigao sa tom gumom pozadi (29 x 2.25'') i Racing Ray napred, nisam hteo da ih menjam za agresivnije dok ih ne probam po stazama na kojima sam najčešće, ispostavilo se da su sasvim dobra i veoma brza kombinacija, sa iznenađujuće dobrim gripom na svim podlogama osim dubokog, gustog blata.

E sad, za SS mislim da je pametno dizajnirana guma, ali za zadnji točak. Veoma brza i tiha na asfaltu, a uz nešto niži pritisak (po potrebi) iznenađujuće dobra na makadamu, hardpack stazama pa čak i na stazama sa miksom blata, makadama i naslagama peska. Za skoro 2000 pređenih km nisam imao još nijedno bušenje, a vozim otprilike 55% asfalt, 45% makadam i razne ostale podloge po šumama i brdima. Samo mislim da ne bih koristio tu gumu kao prednju, za XC/Downcountry, taj centralni deo koliko god da je dobar za asfalt, toliko mi deluje da može da bude problematičan na prednjem točku prilikom brze vožnje nizbrdo po stazama, ali možda i grešim.

Ako tvoj sin ne vozi previše off road ili po grubim stazama, onda će mu verovatno biti ok i kao prednja guma.
Hvala na trudu za ovako detaljan odgovor. 👍

Inače, mislio sam da ću taj combo guma zameniti u roku od 2-3 meseca, ali su se (osim po teško blatnjavim stazama, kojih je veoma malo u ovim krajevima) pokazale iznenađujuće dobro. Čak razmišljam kad potrošim ove gume, da kupim novu SS HS476 za zadnji točak, a napred da ipak stavim neku agresivniju, recimo Nobby Nic Speedgrip, čisto da se osiguram dodatno. Jer ove sezone nije bilo mnogo kiše i blata pa je i Racing Ray guma bila odlična, ali nije loše imati agresivniju gumu sa boljom smešom na prednjem točku, upravo zbog klizavog kamenja, korenja i blata itd.

ovmSKoT.jpeg

Poslednja izmena:
sve je to kool, ali kada ja predjem preko 20k km sa ultegra koja konstantno radi savrseno. treba doci na taj level

Kakva je ova debeljanka sem sto nije skupa valja li turit kao zadnju?

Mitas gume su generalno odlične.
Za ovaj konkretan model valjda će se javiti onaj ko ima (ako ima) iskustva sa njom

Jel istina da je ona i vislja malo i kvari visinu ili je samo malo sira od moje (57) ?

Mitas gume su generalno odlične.
Za ovaj konkretan model valjda će se javiti onaj ko ima (ako ima) iskustva sa njom
Daleko od odličnih ali kapiram da varira sve to od modela i serije. Recimo da su u najboljem slučaju prihvatljive u odnosu na tu cenu. Davno sam ih imao ali su mi se pokazale lošije od CST i Kenda slične cene, u smislu kvaliteta i trajnosti (makadam ih dosta brže uništava od Kenda pa i CST). Ali svakako mogu da posluže neko vreme, manje zahtevnim vozačima.

Davno je to bilo, u međuvremenu su postale jako dobre. Naročito za svoju cenu. Imam suprotna iskustva od tvojih u odnosu na CST/kendu, MTB
Naravno, od modela do modela situacija može biti drugačija

Davno je to bilo, u međuvremenu su postale jako dobre. Naročito za svoju cenu. Imam suprotna iskustva od tvojih u odnosu na CST/kendu, MTB
Naravno, od modela do modela situacija može biti drugačija
Vodim se logikom da je generalno kvalitet guma opao poslednjih godina (razlozi su poznati), i da nema šanse da su Mitas gume sada kvalitetnije nego pre. Pogledaj samo broj žalbi na gotovo sve vodeće brendove, čak i na modele guma srednje i visoke klase.

po meni, guma je najbitniji deo bicikla

Vidim da se razumete pa kakve su ove moje minion dhf/dhr II? Široke kramponke (2,4" i 2,5") mi odlično leže na makadamu, al mi nekako nisu za asfalt šta znam...

Odlične ako ih koristiš za ono što su namenjene, šteta je to trošiti na asfaltu a pritom te još i usporavaju.
Ja se držim XC guma iako u svakoj vožnji imam dosta offroad-a opet dok ne stignem do šume bude bar 50% asfalta.
Posle Racing Ralph performance odlična budzet guma došla je Racing Ralph super ground kao još kvalitetnija a koju sam bacio posle 2500Km jer me od starta nervirala sad sam poručio Rekon Race EXO 120 a napred je Rocket Ron addix speed.

Pa to je to izgleda, AI potvrdjuje 🙂 za moj bicikl (nakamura summit) i stil vožnje (suv asfalt i makadam 50/50) preporučuje Continental Race King ili Schwalbe Hurricane; obe u 27.5×2.2(5), vaša mišljenja?

Nazad
Vrh Dno