Šta je novo?

iPhone 18

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja tek sad izvalio da je na 18 prednja kamera ispod ekrana. Kakav je kvalitet? Jel nema problemq sa prelanjem svetla?

Ja tek sad izvalio da je na 18 prednja kamera ispod ekrana. Kakav je kvalitet? Jel nema problemq sa prelanjem svetla?
Prednja kamera na 18 je ista kao na 17 i nije ispod ekrana.🙂 Verovatno si mislio na Duo, on ima jednu kameru ispod ekrana (kad se rasklopi telefon, a druga prednja kamera nije ispod ekrana kad je telefon zaklopljen). Ta kamera ispod ekrana je očajna, kao Šaomi iz 2019.

Ahaa, ja gledah danas neku recenziju i rekose pomerena kamera ispod ekrana. I meni bi cudno, znam za duo, al rekoh mozda je niemu losija zbog mat ekrana. Inace performanse su brutalne. Ne bi cudilo da xx ima magnet bazu i da se moze za sec transformisati u pc.

Negde sam video da onaj privacy screen moze da bude problem za face id.
Clear zastite ne prave probleme.

Kratko samo da javim neki jako cudan osecaj.

Juce sam transferovao 17pro u 18pro, namestio neke aplikacije to je to. Nekako, kad razmislim, najzanimljivije mi je bilo svo iscekivanje da predstave novi telefon, iako smo 95% sve znali, pa onda pre-order, pa da stigne. I onda kada sam ga imao u rukama, nista. Da li je depresija zbog kisnog vremena koje ovde traje vec treci dan, ili nesto drugo ne znam 🙂
Kao da me prosla volja, ok imam novi telefon, idemo dalje, i sada cekamo da cure informacije za XX.

Ovo najvise govorim za one koji se razmisljaju sta da rade. Ako niste sigurni, bolje mozda cekati Duo (ko hoce taj model) ili XX sledece godine.
Kasno si mi rekao , ali ocekujem isti osecaj

Pogledao sam recenzije, boje, prve utiske ovih vidjenijih i realno, dobar je ip18 naravno, kao i svaki prethodni sto je bio. Sto kazu ‘underrated’, pa zato nekom ima nekom nema smisla. Spolja je gotovo isti kao 17 sto mnogima ne odgovara. Ja sa 16pro ne mislim prelaziti na 18pro, jedini razlog za mene bi bilo osvetlenje ekrana jer na 16pro skoro uvek mora biti ba max, posebno napolju.

Razlika u ceni za 18P i 18PM izmedju Istyle kod nas i u Rumuniji(Temisvar, najblize...20e izlet) je ok 200e(za 256gb) do 400e(za 2tb)... 😀

iPhone 18 Pro Max Screen Colors Feel Off

The panels in decreasing quality:
  • Samsung G9N - the highest-yield & optimal bin. These panels exhibit the best sub-pixel fill rates, the sharpest text rendering (due to deep optimization of green sub-pixels), superior color accuracy, and zero color shifting at extreme viewing angles.

• Samsung G9Q & G9P - 2nd & 3rd best, panels that failed the strict tolerances of the G9N bin but still passed Apple's baseline quality assurance. They are generally excellent but may have slightly looser quality control.

• LG GVC - 4th best, LG’s best performing panel. While structurally sound, industry testing often ranks LG's highest bin slightly below Samsung's top G9N panels in terms of absolute color uniformity and off-axis performance.

• LG GH3 - the worst and lowest acceptable bin, basically the scraps Apple will accept to pump out 100m+ phones so quickly. These GH3 panels have the loosest manufacturing tolerances and are more susceptible to minor visual defects like being washed out, with lower brightness, cartoonish colors and slight pink/green/yellow screen tinting or color cast when tilted.

🤔🤔🤔

Kad su letos izašli oni rumori kako će ekrani za 18 pro seriju biti jeftiniji nego od prethodnika, odmah sam pomislio da neće biti sjajnog kvaliteta, izgleda da dobar deo ekrana i nije... U svetu je trend opšteg rasta cena svega i svačega, pa kako da onda ekrani budu jeftiniji, a da svi budu top kvaliteta?

Edit: Znam da je i pre bila "lutrija" donekle (još od iP 13 ako ne i dalje), ali sad čitajući mi deluje da je ta "lutrija" oko ekrana izraženija?

Poslednja izmena:
Rekao si sam, sve poskupljuje u sektoru hardvera. Proizvođači traže načine da zadrže istu marginu bez da dižu cene preko realnosti tržišta. Rešenje je da ti kao kupac dobiješ niži kvalitet nekog elementa uređaja.

Slično kao što je Toblerona povećavala razmak između trouglova. Negde mora da se uštine ako ne može na profitu.

Nazad
Vrh Dno