Šta je novo?

GeForce RTX 4000 Thread [za adapter, konektor i kabl postoji posebna tema]

• Začetnik teme Začetnik teme Scyter
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa, logično da je novija generacija jeftinija i da prethodni modeli drže cenu. Pogledaj cenu ddr3 i ddr4 memorije u odnosu na ddr5 i sve će ti biti jasno. 😀

plus 4070super ima vise cuda cores od 5070 🙂

4070 super ne može da glumi 4090. 🙂

pa jedino ako prelepis 7 sa 9 🙂

Zbog cude sam i išao na nju. Skoro iste su 4070s i 5070, samo što ova ima više cuda što mi znači u 2K igranju gde ću izgurati svakako bolje performanse na toj rezoluciji. Za 4k i 8k da ne pominjem ako zatreba jednog dana. 😀

Da li mogu ici na 5060 , ili uzeti 4060,da li su problemi sa 5 icom popravljeni sto se tice drajvera, hvala.

postoji tema za drajvere
nije tema šta izabrati između različitih generacija

Da se upisem, uzeo Gigabyte 4070 Super Aero, i zamenio B580, pre svega jer ovoj fali malo snage za neke igre u 2K, a i nisam hteo da rizikujem sledece godine da cene odu u nebo (mozda i nece al ko ce ga znati) jer sam samo grafu planirao zameniti, sve ostalo sam tokom ove godine postepeno menjao.

Hteo da sacekam B770, ali uletela ova po do jaja ceni i rekoh aj NG je pa da se castim, i za sada me je odusevila, hladna kao spricer, tiha i oseti se boost, lepo radi u kombu sa 14600KF, tako da sam sada miran neko vreme 😃

viber_image_2025-12-26_13-19-11-475.jpg

Odličan bild. Svaka čast i izgleda moćno. Samo vodi računa da ne procuri neka kap, jer onda ode grafika. 😀

Vala odradio sam vodeno kako je Corsair preporucio, i valjda nece nista iscureti, bas nista nije zategnuto do krajnjih granica, sve ima lufta tako da fercera bas kako treba, temperature svih komponenti su odlicne tako da za gejming to je to 😁

Bruka izgleda i baš moćno. Ja sam skoro uzeo vazdušno hlađenje i Artic kulere za kućište. Odustao od vodenog samo da ne razmišljam kada nisam kući, a ostavim komp da radi... Svakako vodeno je i lepše i bolje.

Da malo oživim temu: Uzeh nedavno od kolege sa foruma RTX 4080 (Asus TUF Gaming) pa rekoh da pitam kakva su vaša iskustva sa OC-om ove kartice? Nisam ništa dirao još uvek, ovih dana kada ugrabim vremena ću se pozabaviti time, ali me interesuje da li je neko imao sreće sa silikonskom lutrijom?

Btw, prosto mi je neverovatno da je razlika između 4080 i 4080S 3-5% (sudeći po netu, osim razlike u CUDA jezgrima).

malo se dobija uz oc na ovom karticama, bolje uradi samo undervolt i digni memoriju +1000mhz
eventualno dobijes 3-4% ako imas odlican primerak koji ti radi na 3ghz+

moju recimo drzim na 2775 mhz @ 0.975 mv, +1000mhz memory

malo se dobija uz oc na ovom karticama, bolje uradi samo undervolt i digni memoriju +1000mhz
eventualno dobijes 3-4% ako imas odlican primerak koji ti radi na 3ghz+

moju recimo drzim na 2775 mhz @ 0.975 mv, +1000mhz memory
Pa u suštini i pomislih da uradim undervolt, možda +1200MHz na memoriji i +150MHz na kloku, ako uopšte bude stabilna na tome.
Dosta toga se promenilo od kada sam poslednji put radio GPU OC (GTX 1080), sad gotovo da nema smisla osim nekog osnovnog undervolta.

na 5k seriji je dosta bolji oc.
testiraj memoriju sa memtest vulkan a undervolt najbolje u igrama kao cyberpunk sa path tracing gde se optereti sve moguce

Pa, umesto da naprave da radi na toj brzini standarno, oni guraju oc varijantu na seriji 5k... Zato sam uzeo 4070S, a i još jedan od razloga je više cuda jezgara pošto koristim dosta dva izlaza na većim rezolucijama.

Na mojoj Zotac 4080 je sve zaključano u mVolt+

Nazad
Vrh Dno