Šta je novo?

Pametna kuća (Smart home) - Diskusija, pitanja, ideje

Nadam se da vam neće prestavljati problem da odvojite malo vremena i pogleate prevod interfejsa HA i Spook na Srpski (sr-Lat) nakon što ažurirate HA na 2026.9...Svestan sam da ima tu još puno prostora za doradu, (neke stvari su vec ispravljene i bice u sledecem azuriranju-2026.9.1), ali vaše mišlenje bi mi znacilo! Da ne bi opterecivali sadrazj ovog foruma i mozete mi na PM poslati samo snimak ekrana onoga sto nije korektan i dve reci da sta treba izmeniti-doraditi!!!

Poslednja izmena:
Ima li ko ideju zašto ne mogu da dodam Matter preko QR koda,konkretno Ikea,stalno izlazi poruke something went wrong?Preko običnog koda prolazi bez problema.Malo frustrira...Sa chtatGPT se samo vrtim u krug.
Šta vam od podataka treba?

@cpmarexel2f probaću kad izađe sledeća verzija,2026.9 me zeza kao što sam napisao.

Ima li ko ideju zašto ne mogu da dodam Matter preko QR koda,konkretno Ikea,stalno izlazi poruke something went wrong?Preko običnog koda prolazi bez problema.Malo frustrira...Sa chtatGPT se samo vrtim u krug.
Šta vam od podataka treba?

@cpmarexel2f probaću kad izađe sledeća verzija,2026.9 me zeza kao što sam napisao.
Meni ponekad isto Ikea zeza za Matter QR u Home Assistantu, tek iz nekoliko puta uspe, ali ne uvek. Nemam pojma zasto.

Probaj sa Sync Thread credentials, da rešiš Matter... Na pogrešno mesto stavih savet, ali nadam se da ćeš se snaći
Nije rešilo problem 🙁
Meni ponekad isto Ikea zeza za Matter QR u Home Assistantu, tek iz nekoliko puta uspe, ali ne uvek. Nemam pojma zasto.
Nije problem po nekad,ali od 5 Ikea Matter ni jedan nisam uspeo preko QR
Ako tesko skenira QR, tada ga unesite rucno
Ručno prolazi,ali onda moram da čuvam sve kodove...

Biće da ću čekati ćerku sa IOS-om 🙂

*** jel moguće da sam ovoliko glup 🙂,ja sve vreme skeniram qr sa žutog kartona i naravno ne prolazi.Bezveze probao sa ovog uputstva,pretpostavljam da je i na uređaju isti nisam probao,i naravno prođe bez problema.Jel na žutom samo kada se uparuje sa Dirigerom?Ja mislio da je to isti qr kod 🙂

Prilozi

• IMG_20260908_201834.webp
    IMG_20260908_201834.webp
    107.7 KB · Pregleda: 42
Imam cudno dogadjanje sa WiFi termostatima tj sa mrezom. Pre 2-3 meseca sam presao sa SBB na A1 optiku. Zamenio sam njihove rutere, a u kuci imam jos jedan WiFi ruter Honor Router 3. Honor radi u bridge modu. Znaci manje vise sve isto, ali posto sam izokrenuo rutere koji je bio na spratu sad je dole i obrnuto. Uzeo sam da prepodesim sve te WiFi spravice. Pozarni alarm, wifi prekidaci i termostati. I samo WiFi termostati nece vise da se nakace na Honor nikako. 3 kom imam nisu isti. Sve sam probao reset, menjao baterije, stavljao odmah pored rutera i nista. App je Tuya, i kad krene ono prepoznavanje, prepozna se uredja i mreza i zaglavi na koraku activating. Inace svi ti termostati mogu da se nakace na A1 ruter. Sta to moze biti drugacije u odnosu na raniji setup sa SBB, sta im to smeta?

Nisam razumeo da li imaš neke Tuya uređaje koji su se nakačili, a samo Tuya termostati nisu? Da li imaš samo jedan uređaj koji daje WiFi?

Nisam razumeo da li imaš neke Tuya uređaje koji su se nakačili, a samo Tuya termostati nisu? Da li imaš samo jedan uređaj koji daje WiFi?
Da imam ostale WiFi Tuye koji su se nakacili na Honor. Pozarni alarm, WiFi prekidaci. Termostati nece. 2 rutera daju wifi signal, ali sam sve prosao kako treba. Sa mob sam nakacen na taj Honor kada pokusavam da zakacim termostate. I obrisao sam ih iz Tuye app, te stare konekcije na termostate.

Da imam ostale WiFi Tuye koji su se nakacili na Honor. Pozarni alarm, WiFi prekidaci. Termostati nece. 2 rutera daju wifi signal, ali sam sve prosao kako treba. Sa mob sam nakacen na taj Honor kada pokusavam da zakacim termostate. I obrisao sam ih iz Tuye app, te stare konekcije na termostate.
Ako oba rutera rade kao mesh tj. daju isto ime mreze obavezno jedan isključi prilikom povezivanja termostata. I obavezno ako ti je uključeno na ruteru da objedinjuje 2.4ghz i 5ghz isključi i to. Mora da bude razdvojena 2.4ghz. Nekad se i poveze ali često ispada i pravi probleme.

2 WiFi mreze su. Uspeo sam da nakacim. Nemam neko objasnjenje zasto je sad uspelo. Jedino sto sam menjao vise puta je to objedinjavanje frekvencija. Prikacio sam se kad je bilo odvojeno ali sam i juce sve to pokusavao i menjao. Vratio sam na objedinjuje i sad radi i tako. Hvala za savete.

Nazad
Vrh Dno