Šta je novo?

Proverite kako vam radi hard disk!

• Začetnik teme Začetnik teme Space
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jedini koji su mi ostali neoštećeni su po 2 WD Green i Blue od 1 i 2TB i jedan HGST 1TBalo sa par loših sektora, od 4 Samsunga nijedan alo ovo se odnosi na profi diskove ne na consumer.

Odjednom sto bi se reklo.. sta ciniti i kakve su prognoze?

Prilozi

• sssssssssssssss.jpg
    sssssssssssssss.jpg
    61.9 KB · Pregleda: 103
  • sssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss.jpg
    sssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss.jpg
    76.5 KB · Pregleda: 64
  • sssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss.jpg
    sssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss.jpg
    83.9 KB · Pregleda: 64
koji hard disk? koliko je star?
prema ovome, radi preko 5 godina. može biti da je otišao kontroler na ploči, ili da se pokvario kabl ili port ili da je ipak do samog diska

Mislis da mu promenim sata kabl ako nista drugo ili eventualno port na ploci?

Ne zuji nista a nacuo sam da kad ispusta zvuke tad je kriticno.

Prilozi

• 123.jpg
    123.jpg
    151.6 KB · Pregleda: 70
Tako je. I ne pokušavaj ništa, samo skidaj šta možeš i sklanjaj. To kad krene ne staje i širi se, i sve će biti teže spasiti podatke.

Pa imam ja i drugi xd izbacio je ta 2 bs jos letos cini mi se ili i pre toga.

asdftgbhjnmkl.jpg

Taj hard disk je zreo za penziju. Zamena kabla neće pomoći sa lošim sektorima. Bekapuj šta se može i stavljaj van funkcije.
Još uvek negde imam 1TB WD, čini mi se Blue, star skoro 15 godina. Zbog lošeg SATA kabla počeo da brljavi, na vreme sam bekapovao podatke (jedino je manji deo lossless muzike bio nedostupan) i pustio ga da radi još 2-3 godine na drugom kompu, uglavnom kao hdd za čuvanje manje bitnih instalacija, filmove, muziku itd. I tako je godinama uglavnom dobro radio, ne znam gde je trenutno ali kapiram da je i dalje operativan većim delom. Čisto da podelim kao iskustvo.

A Nes svakako treba da bekapuje podatke i da kupi novi hdd, neki koji se vodi kao kvalitetan i pouzdan model, jer dugoročno ništa neće postići ako kupi neku kršinu od diska.

@hsv.stoned stize mi ovaj sutra poslao mi je jedan clan foruma 🍷

Prilozi

• good.jpg
    good.jpg
    189.2 KB · Pregleda: 76
Nazad
Vrh Dno