Slažem se. Moguće da će ispratiti sa dolaskom Tesle..Sta je problem da produze rok kada para nema...
Mislim da tu vest treba posmatrati u kontekstu predstojecih izbora. Na zalost.
Njihovi glasaci skoro sigurno ne gledaju i ne razmatraju EV.Sta je problem da produze rok kada para nema...
Mislim da tu vest treba posmatrati u kontekstu predstojecih izbora. Na zalost.
Ali gledaju Informer, Pink, RTS gde je ovo verovatno bila jedna od udarnih vesti. Jesmo li ekonomski tigar ili nismo.Njihovi glasaci skoro sigurno ne gledaju i ne razmatraju EV.
Ako si ikada vozio auto koji ima zadnju vuču ne bi trebalo da ima neke značajne razlike. Uz to svi novi automobili imaju kontrolu proklizavanja. Ja se nadam da ću uskoro voziti moj Atto 3 Evo pa mogu da podelim iskustvo.Kakva su iskustva sa RWD kod električnih automobila?
Najviše me brine kada dodje zima i padne sneg, a ulice budu utabane i klizave 🙂 plaši me ta kombinacija snage i zadnjeg pogona 😀
Svidja mi se BYD Atto 3 Evo… ali ne daje mi se više para za Excellence verziju… Design je skroz ok… samo eto taj RWD pogon zimi.
Ako voziš normalno, nemaš šta da brineš. Snaga je tu samo ako jače stisneš gas, a inače je kao i svaki drugi RWD. 🙂Kakva su iskustva sa RWD kod električnih automobila?
Najviše me brine kada dodje zima i padne sneg, a ulice budu utabane i klizave 🙂 plaši me ta kombinacija snage i zadnjeg pogona 😀
Svidja mi se BYD Atto 3 Evo… ali ne daje mi se više para za Excellence verziju… Design je skroz ok… samo eto taj RWD pogon zimi.
Nisam nikada vozio sa zadnjim pogonom, ali verujem da kontrola proklizavanja i raspored težine utiču pozitivno na vožnju.Ali gledaju Informer, Pink, RTS gde je ovo verovatno bila jedna od udarnih vesti. Jesmo li ekonomski tigar ili nismo.
Odosmo opet sa EV teme.
Ako si ikada vozio auto koji ima zadnju vuču ne bi trebalo da ima neke značajne razlike. Uz to svi novi automobili imaju kontrolu proklizavanja. Ja se nadam da ću uskoro voziti moj Atto 3 Evo pa mogu da podelim iskustvo.
Uzeo Atto 3 Evo RWD. Poručio na sajmu, stigao sredinom maja, pregonio se sa BYD-jem do kraja juna jer su moj broj šasije dali nekom drugom i na kraju predao za subvenciju 25.06.Nisam nikada vozio sa zadnjim pogonom, ali verujem da kontrola proklizavanja i raspored težine utiču pozitivno na vožnju.
Koju verziju Atto 3 si uzeo i koliko čekaš od naručivanja?
Ma kakvi. Video sam negde (mislim da je reddit) da je čovek koji je predao 01.03. odmah posle ponoći dobio subvenciju 15.07. U prevodu četiri i po meseca. Nadam se da ću ja dobititi bilo kakav odgovor do kraja godine 🤐.@justPera cek znaci ti jos nisi dobio subvenciju ni posle 2 i po meseca?
RWD je u principu bolji kada padne sneg, posebno ako je težak u sredini. Teže za upravljanje (nekad bilo) ali za polazak uzbrdo svakako bolji. Danas imaš elektroniku, a EV sa niskim težištem i veoma težak gde je optimalno, može zapravo biti veoma dobar. Ovo je teorija, dalje treba da gledaš kod konkretnog auta ako postoje recenzije, jer se sve na kraju svede na podešenost, koja može biti različita. I pre si imao automobile koji su dobri na snegu iako RWD, i automobile koji su pakao bili, a prednja vuča, skoro svi stari japosi. I opet generalizacija, jer ima izuzetaka - konkretan auto gledaj šta i kako, ali izgledi su sasvim dobri.Kakva su iskustva sa RWD kod električnih automobila?
Nećeš znati kod novijih kola da li je prednja ili zadnja vuča, kod nekih ni da je 4x4. Sve ih skoro podese da klizaju preko nosa.Nisam nikada vozio sa zadnjim pogonom, ali verujem da kontrola proklizavanja i raspored težine utiču pozitivno na vožnju.
Koju verziju Atto 3 si uzeo i koliko čekaš od naručivanja?
Nekako mi je promaklo pitanje. Pa pitanje je cene, nista drugo. Ali iako cena EV pada brze nego SUS, postoji i pitanje kataloga vrednosti vozila (Agencije za bezbednost) - recimo da imas srece pa kupis Teslu za 30.000 neto (gadjam se ciframa), a kataloska cena za taj model, snagu motora i datum prve registracije je 35.000 - budi siguran da ces platiti PDV + 5 carine na iznos od 35.000. Mozes se posle i tuziti drzavu i dokazivati, ali dosta je neizvestan ishod i traje barem par godina sudski proces.Znas li mozda, isplati li se uvoziti godinu-dve staru Teslu iz Slovenije u Srb?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari