Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
  • Oznake Oznake
    tcl
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Da li je tačno da 65C7L ne podržava wifi6 (ax)?
Odakle je ta informacija?

Na žalost neke informacije na tom sajtu nisu tačne ili su nepotpune.
Piše i da ima 4GB RAM-a, što nije tačno, nego 3GB.

Odakle je ta informacija?

Na žalost neke informacije na tom sajtu nisu tačne ili su nepotpune.
Piše i da ima 4GB RAM-a, što nije tačno, nego 3GB.

Ovde u specifikaciji piše wifi 5.

Ako nije problem da mi neko napise iskustva sa TCL tv-om planiram da kupim tj dvoumim se. Pa ako ne mrzi nekog da mi napise nesto vise (mini led svakako 65"). Zahvalan!
Generacija C715 (možda još neka) je imala masovan problem sa ljubičastim linijama i osvetljenje je otkazivalo, bilo je dosta reči o tome na forumu.
Ipak, na RTINGS-u kada su radili testove dugovečnosti panela, TCL se pokazao kao najbolja opcija.
Tako da ko će ga znati 😀

Generalno je kvalitet izrade lošiji od premium brendova (oseti se na svakom detalju, od šrafa do tastera, ivica, plastike..) pa verovatno i kontrola kvaliteta nije najbolja.
Ja sam imao jedan TCL samo i za sada loše iskustvo, ali sam kupio opet jer:
1) dobio sam refund,
2) najbolji odnos cene i kvaliteta (+ ima Google TV OS pa sa njim i free YT bez reklama 😀, jedna od mnogih prednosti).

Inače sam celoga života kupovao sve Samsungovo jer za malčice više para dobijem mnogo bolji proizvod. Ali što se TV-a tiče odnos cene i kvaliteta je očaj i ne želim baš toliko da finansiram bahatost.

Ako nije problem da mi neko napise iskustva sa TCL tv-om planiram da kupim tj dvoumim se. Pa ako ne mrzi nekog da mi napise nesto vise (mini led svakako 65"). Zahvalan!
Imam 55C805. Za Netflix i slično, tj. kvalitetan HDR/Dolby Vision sadržaj je top, ono što meni nedostaje je Philips glatkoća pokreta koja bi dobro došla kod sportskih kanala, i uopšte procesiranje slike sa lošijeg, kompresovanog izvora (IPTV) bi moglo da bude bolje. Novije generacije imaju još veći peak brightness i više zona, a bolji modeli, mislim počev od C7K imaju i nešto bolju obradu slike. Da sad kupujem novi TV verovatno bih opet vagao između TCL miniled i nekog jeftinijeg oleda i opet bih uzeo TCL 🙂.

Jel to nova serija 2026? Svakako ostavi detaljniji komentar kad budes mogao
Stigao TV jutros, crna je nenormalno dobra za Mini-LED, u normalnom gledanju meni bukvalno izgleda kao OLED, imam OLED monitor i skoro pa da ne vidim razliku. U mracnim scenama nema onog sivog/crnog LCD izgleda koji sam ocekivao, a kontrast je brutalan. HDR/Dolby Vision je fantastican, TV ima toliko svetline da sunce, refleksije, svetla, vatra itd. bas iskoce, a istovremeno tamni delovi ostanu crni. Boje su bas jake i pune, ali ne izgledaju jeftino prenaglaseno.

Jedino sam malo cackao podesavanja slike jer fabricki moze dosta da se prilagodi ukusu. Ja volim malo svetliju i fluidniju sliku, pa sam to podesio kako meni odgovara. Rtings je stavio da je warm color 5, meni to iskreno ne odgovara pa sam stavio na 4 za sada. Imam vise profila , jedan za SDR, za HDR i za Dolby Vision. Za sada mi je TCL 65C7L za 100.000 dinara nenormalna kupovina.

Evo par slika u mracnoj sobi gde testiram, kamera telefona ne moze da docara toliko.

Prilozi

• IMG_5751.webp
    IMG_5751.webp
    52.1 KB · Pregleda: 71
  • IMG_5753.webp
    IMG_5753.webp
    117.1 KB · Pregleda: 71
  • IMG_5762.webp
    IMG_5762.webp
    109.9 KB · Pregleda: 69
  • IMG_5755.webp
    IMG_5755.webp
    143.5 KB · Pregleda: 71
Stigao TV jutros, crna je nenormalno dobra za Mini-LED, u normalnom gledanju meni bukvalno izgleda kao OLED, imam OLED monitor i skoro pa da ne vidim razliku. U mracnim scenama nema onog sivog/crnog LCD izgleda koji sam ocekivao, a kontrast je brutalan. HDR/Dolby Vision je fantastican, TV ima toliko svetline da sunce, refleksije, svetla, vatra itd. bas iskoce, a istovremeno tamni delovi ostanu crni. Boje su bas jake i pune, ali ne izgledaju jeftino prenaglaseno.

Jedino sam malo cackao podesavanja slike jer fabricki moze dosta da se prilagodi ukusu. Ja volim malo svetliju i fluidniju sliku, pa sam to podesio kako meni odgovara. Rtings je stavio da je warm color 5, meni to iskreno ne odgovara pa sam stavio na 4 za sada. Imam vise profila , jedan za SDR, za HDR i za Dolby Vision. Za sada mi je TCL 65C7L za 100.000 dinara nenormalna kupovina.

Evo par slika u mracnoj sobi gde testiram, kamera telefona ne moze da docara toliko.
Ja imam iz prošlogodišnje serije model 65C7K i odličan je,mogu misliti kakav je taj C7L. Sa srećom nek te služi dugo

Ja imam iz prošlogodišnje serije model 65C7K i odličan je,mogu misliti kakav je taj C7L. Sa srećom nek te služi dugo
Mislim da nije neka velika razlika iskreno, ja sam prvobitno hteo C7K jer je dosta jeftiniji sada posto je stari model ali nigde ga nema. Jos uvek se slazem da je C7K best buy ko moze da ga nadje.

Poredjenje cena po prodavnicama za TCL 65C7L.
Kolega @DryMaize, ubo si neverovatno akciju u Monitoru.

Tehnomax-112.090

Bigbang-113.349

Monitor-100.010

Decibel-110.999

Ffog-102.550

Gstore-114.750

CHN.RS-109.390

Lirsshop-111.350

Gigatron-114.999

Office home-120.058

Shoppster-114.999

Overnight-108.050

Velika je steta sto ovac7l serija nije dobila novi p800 procesor. Ovako nam ostaje c8l i heisense u8r serija. E sada koliko vidim tcl je 140000 a u8r 160000 sto je meni malo preskupo. Ima li neko iskustava sa ovom miniled rgb tehnologijom, nisam video da je neko kupio ove televizore. Kolega okacio slike i zaista imoresivno izgleda c8l.

Nazad
Vrh Dno