Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024 / 2025 / 2026)

Aplikacija ne može da se koristi dok razgovarate sa nekim preko telefona. 😂

Није мало, с обзиром да рачун котистим за онлине куповине, али, тему .
I ja mislim da nije malo.
Toliko me košta npr telefoniranje za mesec dana i sl.
A pošto sam u godinama kada poslove biram rigoroznije nego neko nove telefone, haha.. često ne radim po nekoliko meseci, a održavanje se naplaćuje, jer redovno trošim sredstva. Pa mi to nekako bude trošak preko.
Mada.. da budemo realni, to je zato što uživam u komforu online plaćanje računa i sl, jer bih mogao jednom podići novac i otići i plaćati kome i kada šta treba.
Tada ne bih imao promene na računu, pa ni taj trošak.

Razmišljao sam o onom osnovnom računu, on je jeftiniji. Ali, nisam baš shvatio u čemu je razlika i da li bi mi odgovarao.

I tako.. prođe neko vreme, ponovo počnem negde raditi malo, pa zaboravim na tih 340 dinara.
Računam da ima zašto je toliko koliko je. Mada, i dalje ne znam u čemu je prednost u odnosu na jeftinije varijante..

Ја има бесплатни рачун код РБ за све остало, код БПШ само онлине куповине и пробао сам јуче да пребацим нешто еврића на пејпал, да имам за мање куповине и неће да се повеже!

da napomenem da nije tacno da se u svakoj banci ne postupa po ostavinskoj raspravi i zabranjuje otvaranje racuna maloletnom licu sa ovlascenim punoletnim. deca nikada ne bi naucila da stede u ovoj zemlji da je tako. isto tako i limit podizanja novca od 5k je besmislica izmisljena od strane slucajnog radnika banke ako je raspolozen da maltretira klijenta.

sto se tice maloletnih lica i novca, nbs je tumacila zakon i prepustila bankama da same odluce kako ce se primenjivati i tumaciti. ova banka trazi za sve uplitanje centra dok u vecini banaka se, naravno, ne trazi. po zakonu clanu i stavu u pitanju je novac velike vrednosti ili nekretnine. ova firma smatra da je novac velike vrednosti i 1e i 10e, dok samo za taksu za molbu centru treba 1400 dinara. mislim da je jasno kako sve to funkcionise ovde i o kakvoj shemi se radi vise godina.

sto se tice limita od 5k koji nikada nije postojao, to moze da prihvati neko ko voli da pati od stokholmskog sindroma. svako ima pravo da podigne koliko god zeli svojih para a moze da zavisi jedino da li ekspozitura raspolaze tim novcem pa se cesto najavljuju iznosi od 10,20 i vise hiljada evra za svaki slucaj. niko ne moze da vam zabrani da podignete 200.000 evra vasih para ako su vam na racunu ako ekspozitura ima. nisam 200k, podizao sam i 50 60k bez najava nikada nisam imao problem niti sam mislio da neki problem u vezi toga uopste postoji. naravno ne kod ovih. ovaj limit od 5 je cisto besmisleno bahacenje. samo neko ko voli da bude kinjen moze da proda nekretninu za npr 300.000e i da prihvati da je normalno da 60x ide u banku da podigne svoje sopstvene pare.

Može koliko hoćeš da dižeš uz najavu. Bez najave ne može. Ako si ti uspeo da podigneš 60 k bez najave ti si jako srećan čovek valjda su i čuda moguća. I to važi za svaku banku. I dalje je moj savet isti odaberi banku koja bolje odgovara tvojim potrebama.

Ја има бесплатни рачун код РБ за све остало
Ako misliš na dinarski depozit bez posebne namene, koji bi ti služio kao račun gde hoćeš da skloniš novac sa tekućeg iRačuna, to moraš da otvoriš u ekspozituri:
Код БПШ само онлине куповине и пробао сам јуче да пребацим нешто еврића на пејпал, да имам за мање куповине и неће да се повеже!
Uplata na PayPal balans nije moguća, već isključivo potrošnja po kartici kada je isti prazan ili ima nedovoljno sredstava. Ukoliko se prebacivanje deviza odnosi na to tako što bi ti ih neka platforma uplatila, onda ima smisla.

Developer mod, VPN, mada za njega napuše da je VPN, bilo koja aplikacija koja omogućava daljinski pristup telefonu.

Obriši je i probaj ili da ideš na web varijantu ako te ovo mrzi da proveriš koja je aplikacija 😃

Onda bi se skroz ofirao, da on ima pristup tvom telefonu i to onako domaćinski kao oni sa tri slova LOL.

Stiglo mi ovo na mail, nemam pojma o čemu se radi:

Poštovani,
Hvala što ste izabrali da aktivirate digitalnu Mastercard® karticu Banke Poštanska štedionica.
Kao partner u Klubu benefita, mts će u narednom periodu obezbediti brojne pogodnosti.
Jedna od pogodnosti koja očekuje korisnike digitalne Mastercard® kartice Banke Poštanska štedionica jesu atraktivni digitalni servisi i aplikacije iz široke ponude mts-a.
Uslovi o ostvarivanju prava na benefit će svakog meseca biti objavljivani na internet stranici mts.rs

Dobro nam došli!
mts i Banka Poštanska štedionica

U vecini banaka unapred dan ili dva moras da najavis podizanje preko 5000 ili 6000 eura da bi spremili dovoljnu kolicinu novca. Ko je kupovao auto (ili nesto drugo skuplje od 5000) vec je naleteo na ovu prepreku.

U jednoj troslovnoj mislim da cak i sve preko 3000 trazi najavu.

Kakav je ovo kriminal od banke. 16. dan od prigovora nisam dobio odgovor, a zakonski rok je 15 dana. Pre par meseci sam išao u banku da ugasim Visa Internet deviznu karticu. Namenski devizni račun za koji je ta kartica bila vezana je ostao da visi, nije ugašen iz nekog razloga, a onda se od pre oko mesec dana pojavila rezervacija od 0,01 EUR, koja se svakodnevno povećava za po 0,01 do 0,02 EUR. Pre malo više od 15 dana sam bio u ekspozituri da ugasim taj račun, međutim službenica nije mogla da ga zatvori zbog rezervacije koja ona ne vidi šta je, uz uveravanje da će poslati na više u banku i da će to biti rešeno. Nakon par dana sam poslao i zvaničan prigovor, misleći da postoji neki zakon u bankarskom sektoru u Srbiji, ali izgleda da je ovaj državni i***dak zaštićen kao beli medved. Sad treba da idem 3. put u ekspozituru da trošim svoje vreme u beskonačnim redovima, kako bih samo zatvorio račun. Ja ne znam zašto iko ima račun u ovoj banci a da ne mora...potpuni mazohizam.

@Tilek podnesi prigovor NBS i sledeći put kad budeš u ekspozituri spomeni to., meni je to rešilo situaciju sa zatvaranjem računa svojevremeno u Intesi.
Možda neće rešiti stvar tebi ali par klikova ne košta ništa i vredi probati.

Iako postoji taj rok, kašnjenje ipak nije kažnjivo, pa se BPŠ ne potresa mnogo tim povodom. Pritužba NBS može potencijalno da ubrza odgovor, ali i bez toga po pravilu odgovaraju u roku od dvadesetak dana, pa se ni ja ne bih potresao još makar dve nedelje. Zašto im je teško da makar pošalju automatski mejl da je potreban produžetak za rešavanje sa 15 na 30 dana, samo oni znaju, ali tako je kako je. Pričam i iz ličnog iskustva, jer sam pisao pritužbu NBS upravo zbog njihovog kuliranja zvaničnog prigovora. Kašnjenje je u odgovoru zanemareno. Svakako podržavam ideju da ih prijavi svako kome probiju rok bez obaveštenja, možda bi masovnost nešto promenila, ali na pojedinačnom nivou ne treba mnogo očekivati.

Što se tiče konkretnog problema, pada mi na pamet da je sistem pokušao da naplati neku naknadu, za šta smo skorije imali već jedan slučaj gde smo videli da im ne funkcioniše kako treba. Konkretno ovde imamo primer kako se nekome obračunavala samo kamata na nevidljivi minus u koji je upao reizdavanjem debitne Mastercard na Računu PLUS. Tek kada je uplatio više sredstava od naknade, ona je povučena kako treba, tj. to zaduženje se pojavilo. Možda i ovde sistem (sve je to automatski) cilja na onih 100 dinara (koliko je već bilo prema tada aktuelnom tarifniku), koji iz nekog razloga nisu naplaćeni prilikom otvaranja računa. Ne bi me ništa čudilo, kao što me ni ne čudi bančina nemogućnost da utvrdi šta se dešava.

Kakav je ovo kriminal od banke. 16. dan od prigovora nisam dobio odgovor, a zakonski rok je 15 dana. Pre par meseci sam išao u banku da ugasim Visa Internet deviznu karticu. Namenski devizni račun za koji je ta kartica bila vezana je ostao da visi, nije ugašen iz nekog razloga, a onda se od pre oko mesec dana pojavila rezervacija od 0,01 EUR, koja se svakodnevno povećava za po 0,01 do 0,02 EUR. Pre malo više od 15 dana sam bio u ekspozituri da ugasim taj račun, međutim službenica nije mogla da ga zatvori zbog rezervacije koja ona ne vidi šta je, uz uveravanje da će poslati na više u banku i da će to biti rešeno. Nakon par dana sam poslao i zvaničan prigovor, misleći da postoji neki zakon u bankarskom sektoru u Srbiji, ali izgleda da je ovaj državni i***dak zaštićen kao beli medved. Sad treba da idem 3. put u ekspozituru da trošim svoje vreme u beskonačnim redovima, kako bih samo zatvorio račun. Ja ne znam zašto iko ima račun u ovoj banci a da ne mora...potpuni mazohizam.
Ovo se dešava bukvalno u svim bankama, pa i gore, onaj koji je morao da menjao banke više puta zna kako je. Ja sam recimo imao problem u Intesi za zatvorim račun, isto su me vozali, išao sam 5 puta (i to u drugom gradu, u mom su zatvorili ekspozituru), po tvom razmišljaju mazohizam na kvadrat, ne znam ko tamo uopšte ima račun da mora.... pa idemo dalje, AIK banka, tamo sam išao 3 puta dok mi nisu zatvorili račun, sve neki izgovori i pravdanja... tako da sve banke su isto s*****e samo drugo pakovanje.

Ni današnji pokušaj da zatvorim račun nije uspeo. Ali bar znam o čemu se radi, jer su pozvali centralu. Sistemska greška u Asseco programu koja se "rešava već mesec dana". Elem, dok ne reše, nijedan račun pogođen ovim nema tehničku mogućnost zatvaranja. Što je samo po sebi kriminalno.

Poslednja izmena:
Пошто видим да ће ова помоћ државе од 6.000 за људе који немају акције ићи искључиво преко Поштанске штедионице, занима ме да ли кад ти направе наменски текући рачун може да се инсталира апликација па тако да се пребаце паре на рачуне у ововековним банкама?

@Бенч Ne, namenski računi su privremeni računi namenjeni isključivo za isplatu i podizanje te konkretne državne pomoći. Novac sa namenskog računa može da se podigne isključivo u gotovini na šalterima banke. Nakon što podignete sav novac isti se gasi i ne može se koristiti za druge lične uplate.

У пракси можеш да пребациш на други свој рачун у БПШ, ако га имаш. То да се гаси, окачи мачку о реп. Ништа се у овој банци не гаси, осим ако не проведеш минимум радни дан у редовима и на шалтерима... Имам такав један рачун из 2020. за исплату и подизање државне помоћи који и даље видим у апликацији, може да се уплаћује новац на њега, а преко апликације купују девизе преко њега и пребацује новац на друге сопствене рачуне у БПШ. Дакле, потпуно је функционалан. Можда може и са њега да се плаћа и на рачуне других лица у БПШ и ван БПШ. Нисам пробао, а не знам ни која накнада би се у том случају обрачунавала.

@Бенч Ne, namenski računi su privremeni računi namenjeni isključivo za isplatu i podizanje te konkretne državne pomoći. Novac sa namenskog računa može da se podigne isključivo u gotovini na šalterima banke. Nakon što podignete sav novac isti se gasi i ne može se koristiti za druge lične uplate.
Пошто видим да ће ова помоћ државе од 6.000 за људе који немају акције ићи искључиво преко Поштанске штедионице, занима ме да ли кад ти направе наменски текући рачун може да се инсталира апликација па тако да се пребаце паре на рачуне у ововековним банкама?
hm moj namenski je dodat na bivsi MTS racun u BPS aplikaciji.

@marouliniriaki Nije diskusije o vrstama namenskih računa koje nudi banka, i koji čemu služe. Ovde govorimo o ovoj konrektnoj pomoći i ovom nameskom računu koji reguliše posebni zakon i tamo sve lepo piše.

@Tilek Otvaranje ovog konrketnog namenskog računa je regulisano posebnim zakonom o ovoj pomoći, i tamo sve lepo piše, pa bih ti savetvao da pročitaš zakon, pre nego što lupiš neku glupost.

@Tilek Otvaranje ovog konrketnog namenskog računa je regulisano posebnim zakonom o ovoj pomoći, i tamo sve lepo piše, pa bih ti savetvao da pročitaš zakon, pre nego što lupiš neku glupost.

BPŠ već postupa protivzakonito u mnogo slučajeva opisanih i na ovoj temi. Šta je kršenje još jednog zakona za njih? Mačji kašalj.

S obzirom da BPŠ ima problem sa Assecom, koji sami priznaju, kao i da prethodni namenski računi otvoreni u iste ili slične svrhe i dalje postoje i mogu se koristiti kroz m i e banking, zaista ne bih imao hrabrosti da budem toliko samouveren da će sve biti po slovu zakona od strane već osvedočenog kršioca zakona u zemlji gde i najviši organi države svakodnevno krše ustav i zakone i uzgred da spočitavaš drugom članu foruma da "lupa gluposti".

@marouliniriaki Nije diskusije o vrstama namenskih računa koje nudi banka, i koji čemu služe. Ovde govorimo o ovoj konrektnoj pomoći i ovom nameskom računu koji reguliše posebni zakon i tamo sve lepo piše.

ok ali ja imam bivsi MTS racun, jedan koji mi je dodeljen dok sam bio na birou za drzavnu pomoc i jos jedan "namenski" racun ovaj 3 ne znam odakle mi samo se pojavio u ovoj novoj BPS aplikaciji kad su me prebacili pre godinu dana ili dve.

Zakon o sprecavanju pranja novca definise koliko najmanje banke treba da cuvaju evidenciju racuna cak i kada su ugaseni/zatvoreni.

@ marouliniriki - za vreme covid19 je bilo takodje namenskih racuna, posalji upit pa ce ti reci ako vec po transakcijama nisi skapirao cemu su sluzili.

Ја конкретно питам да бих избегао гужве у пошти или БПШ пошто ће пола Србије која нема акције да се сјати да подиже те паре...

Da li vam u aplikaciji stizu obavestenja o odlaznim i dolaznim transakcijama?
Skoro sam poceo da koristim aplikaciju i za prosli mesec nije stiglo obavestenje kada je naplaceno odrzavanje racuna, juce(09.09) udjem u aplikaciju i vidim da je legla penzija, al ne dobih nikakvo obavestenje...
Sve sam podesio, push, sms, za iznose preko 1din... To je racun na kojem imam ovlascenje.

Inace, primetio sam jos jedan tekuci, otvoren 08.09.2026, sada ih sa ovim(Racun sa osnovnim uslugama) koji sam otvorio da bih imao m/eBanking imam ukupno 4 na moje ime + 1 na kojem imam ovlascenje...
Pretpostavljam da je namenski za ovu "pomoc" koju treba da dobijemo, ali zar nisu videli da vec ima racuna i iskoristili neki od njih, bezveze...🙄

@Millan1 Onaj ko ima račun, pravi račun ne otvara se namenski račun već se na tom računu vrši uplata pomoći. Ako sam te dobro razumeo taj nazovi ga "pravi račun" nije tvoj već tuđi, a ostali su namenski za razne stvari? Ako je tako, zato je otvoren, ako nije tako onda je neka greška. Ja imam račun plus u BPŠ i meni nije otvoren namenski račun.

@Бенч Piše ti u zakonu, podizanje za one koji nemaju račun u BPŠ, i nisu akcionari, je na šalteru banke sa rokom od godinu dana, osim ako nešto ne promene do isplate.

Nazad
Vrh Dno