Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Koja je vrsta slanja bila?
Choice artikli?

Poslednja izmena:
Pogledah zadnjih 7-8 artikala jeftinih koje sam kupio ubacio opet u korpu. Njih 5-6 koji imaju opciju standard shipping cena je recimo od 3-6eur, sto se na kraju i ako dodje preko Bex ne isplati.
Mozda ima smisla za skuplje artikle npr. od 20-50eur?

Choice je Selectrion Standard. Naručio sam jedan vrh za lemilicu, javim kako su poslali.

Zadnji paket koji je išao preko Mađarske bio naručen 3. avgusta. Posle toga super economy mi je išao (ide i dalje) preko Holandije, a selection standard su sve dobile LP…PP znači BEX donosi.

edit: sad vidim da ovo nije tema za praćenje pošiljki… sve se izmešalo.

Zadnji paket koji je išao preko Mađarske bio naručen 3. avgusta. Posle toga super economy mi je išao (ide i dalje) preko Holandije, a selection standard su sve dobile LP…PP znači BEX donosi.

edit: sad vidim da ovo nije tema za praćenje pošiljki… sve se izmešalo.
Kad utvrdimo šta i kako, sabraćemo sve u prve postove tema, ne brinite.

EDIT: sve poslednje informacije ovde:

Poslednja izmena:
Ovo vise nema pravila danas stigo paket ,via AliExpress standard shipping LPxxxPP Bex 40 din
I jedan via AliExpress Super Economy Global UTxxxNL posta 220 din

Naručih neko crevce za papuču/četku od usisivača, stigne i nisu dobre dimenzije.
Kontaktiram prodavca, on kaže otvori dispute i aliexpres će ti vratiti pare.
Tako i učinim, okačim par slika gde se vide dimenzije crevca i napišem šta kaže stranica proizvoda,
kad međutim aliexpres traži još dokaza, functional testing of the item !!! Za crevce of 2,5$...
LOL
1788384261157.webp

Ovo vise nema pravila danas stigo paket ,via AliExpress standard shipping LPxxxPP Bex 40 din
I jedan via AliExpress Super Economy Global UTxxxNL posta 220 din
moje misljenje na prvu loptu.

Bex je naplatio samo carinski dug, posta carinski dug, zastupanja, provizije ovo ono. problem je u tome sto je pitanje da li posta moze uopste da ti trazi neke pare a da ti pre toga ne da racun u kojem je naveden spisak usluga koji se placa. racun je uvek osnova za placanje. ovako vise izgleda kao ucena. dacemo ti tvoju stvar ako ti nama platis. zamisli situaciju dodju ti na vrata i kazu daj nam 2.000 dinara za struju. gde je racun? nema, samo daj.

ne treba mesati fiskalni racun (kojeg je posta oslobodjena) od racuna kao osnova za uplatu (gde vidite sta placate).

secam se vremena kada je paket koji je prosao carinski postupak i imao naplatu ili pdv ili pdv i carine uvek uz sebe imao i carinski dokument. sada samo usmeno.

Naručih neko crevce za papuču/četku od usisivača, stigne i nisu dobre dimenzije.
Kontaktiram prodavca, on kaže otvori dispute i aliexpres će ti vratiti pare.
Tako i učinim, okačim par slika gde se vide dimenzije crevca i napišem šta kaže stranica proizvoda,
kad međutim aliexpres traži još dokaza, functional testing of the item !!! Za crevce of 2,5$...
LOL
Sve ide na losije kod Alija. Na to kad dodamo jos i domacu mafiju. Sve mi se cini da ona stara mantra "kupac je uvek u pravu", polako se izokrece na "prodavac je uvek u pravu". Da ne bude da samo Alija napadam deluje mi da je to opsti trendu barem ovde u ekonomskom tigru.

Sve ide na losije kod Alija. Na to kad dodamo jos i domacu mafiju. Sve mi se cini da ona stara mantra "kupac je uvek u pravu", polako se izokrece na "prodavac je uvek u pravu". Da ne bude da samo Alija napadam deluje mi da je to opsti trendu barem ovde u ekonomskom tigru.
Svaka veća platforma ili usluga, onog trenutka kada se etablira, počinje da degradira usluge i cedi svoju klijentelu radi sticanja većeg prihoda i zadovoljavanja investitora. Kinezima ili treba malo duže da dođu do tog stadijuma, ili ih je teže iskvariti, ali i oni lagano idu istim putem. Kad uporedimo Ali i Temu jasno se vidi ko je novajlija koji se probija a ko gigant koji treba da se sruši.

Ali je veteran u poređenju sa Temuom i njemu je svašta već dozvoljeno, a Temu nudi povrat novca bez pitanja, plus su jako komotni i sa raznoraznim bonusima, sve samo da privuku kupca. Drugo je što imaju neuporedivo manji lager, to se vremenom reši. Veće je pitanje zašto Ali ne radi ništa i ne nudi ništa kao reakciju na Temu, očigledno misle da ne moraju i da mogu kao i dosad.

Videćemo kako će to izgledati nadalje, ali ja već neko vreme prvo tražim ima li to što mi treba na Temu. Znam da je roba uglavnom lošijeg kvaliteta ali ima i robe koja je ista kao i ona na Aliju. Čekam dok skupim dovoljno sitnica da pređem onu granicu i eto. I radije ću uzeti to tako, platiti PDV koliko treba i da mi kurir donese brzo, sa praćenjem, i bez fantomskih 210 ili koliko god izmišljenih taksi.

Meni poslali pogrešnu narukvicu za sat, pokrenuo spor, slikao i sve, ali uzalud, rešili u korist prodavca. Mogu samo da je bacim, a puko sam na dažbine 340 din plus narukvica

Bex

Kod mene 65% bex, 25% cn/feiliks i 10% posta. Danas mi je stigao jedan lr..nl koji su naplatili dodatnih 150 kao "postarina" i sto je po prvi put bilo ukljuceno u vrednost racuna sa app1.carina sajta. Ako mogu da spustaju sa 260 na 210 pa sad i 150 znaci da moze i vise

Stigle mi neke patike sa Aliexpressa
Vidim ima 3 nalepnice jedne preko drugih
1. CNGxxxx
2. APxxxx
3. PJxxxx

Ukratko sta to znači? Kina, Holandija, Srbija?

Kina - Srbija

Otprilike od Maja nisam ništa naručivao do pre nekih 15ak dana i poslednje letnje akcije. Sad htedoh da bacim rant o našim derikožama, al' pogledah prvo temu unazad par meseci i više nema smisla, sve ste već rekli.
Sačekaću 11.11 i ako tada ne budu davali popuste za coins kao nekad, aplikaciji se ukidaju sve dozvole i otvara se samo u slučaju preke potrebe.

Ovo mi je stiglo pre par dana (platio oko 150 din. sa shipping-om). Dođem u poštu, kaže još 245 din treba da doplatim. Ja pitam šta je to, žena kaže: 150 din. otvaranje pošiljke, 35 dinara carina i 60 din. dostava.

Btw, na Temu naručujem pakete sa 20+ artikala i nikad nijedan nije otvaran.

Da ne znam bolje rekao bih da neko namerno "opstruira" Aliexpress.

Nazad
Vrh Dno