44.56km/h. Šta će ti GPS na telefonu za to?
Hehe, totalno sam smetnuo sa uma da mogu da uradim prostu matematiku. Znači ne laže prosečna brzina Android auta, laže samo kriva brzine GPS tačaka i tačke koje ne snepuju liniju kretanja na sam put kojim si zapravo išao, nego ispada da sam vozio poljima van autoputa u pravoj liniji
🤣 Zašto pobogu onda nisu to ubacili kao statistiku pored svega ovoga, da ne vadim kalkulator ili pitam AI da mi računa, ovo je easy feature.
Drugo, ne želim da kopam po telefonu da bih video kuda sam išao, auto već ima GPS u sebi, ima i mape, hoću da imam Last Trip ili bolje Last Trip(s) gde mogu da stisnem dugme i on mi kaže taj trip je trajao X minuta, prešao si X kilometra i potrošio si X baterije i prosečna brzina ti je bila X . Bukvalno, želim da mi u interfejsu auta prikaže ovo što mi prikaže ovaj gpx.studio na kompu (samo zapravo sa tačnom krivom brzine) i šta bi bilo kul, jeste da mi oboji tu liniju kuda sam išao u tipa heat map, plavo, zeleno, naranžasto, crveno, iseckano u deonicama, i iznad toga da stoji cifra prosečna brzine te deonice i veća cifra negde pored - ukupna prosečna brzina.
Ima ljudi koje zanimaju ovakve stvari, i sva ova pojedinačna statistika puta na Tesli, ako je ne fotkam telefonom, otišla je u zaborav čim parkiram auto i ponovo ubacim u Drive, što je mega glupo. Želim da imam bolju evidenciju. Znam da postoji TeslaMate za Docker (ili Home Assistant kao što ja imam), i bio sam ga instalirao i podesio sve, ali iz nekog razloga nije beležio informacije puta iako sam proverio sve triput, pa sam odustao, ali svejedno želim da mi auto ovo radi nativno, ne da se oslanjam na third party rešenje...