Šta je novo?

Raiffeisen bank

okej onda je koincidencija ali opet nije u redu. Pritom zašto korisnici nisu automatski obavešteni? Ako su negde psolali ili postavili veliki changelog gde u sedmom pasusu stoji obaveštenje io nastuipu promene ovo nije po propisu. Isto kao što su onomad na mala vrata uveli 5% naknade na plaćanje kreditnom karticom (šaljući o tome obaveštenje u mailu sa naslovom "IZVOD PO TEKUĆEM RAČUNU" pa su na kraju svima kojima su to naplatili morali da vraćaju sve pare jer nisu obavestili na korisnički adekvatan način). Korisnik mora da primi kritič no obaveštenje na jasan način i ne sme da bude razvodnjeno drugim manje relevantnim ili manje kritičnim obaveštenjima, posebno što je u pitanju aplikacija za upravljanje ličnim finansijama.

Ako imam karticu a nisam je dodao onda to očigledno znači da nisam hteo da je dodam, posebno ne kao default. Nadam se da će u sledećem updateu ova promena biti ukinuta. Do tada RaiPay neću koristiti jer je NEBEZBEDNA.

Poslednja izmena:
Čekajte, sada su automatski sve kartice dostupne za aktivaciju (što je korektno najavljeno kada je bilo aktuelno), ali nisu automatski aktivne. To mora eksplicitno da se odradi tapom na odgovarajuće dugme. Ne znam, doduše, za biznis kartice, ali za one za fizička lica je tako. Na primer, ko ima iRačun, podrazumevano ima dve Vise. Obe su dostupne za NFC aktivaciju (što je Raiffeisenova terminologija za tokenizaciju), ali nijedna nije podrazumevano aktivna (tokenizovana). Neophodno je to ručno odraditi, a isto tako se lako svaka može deaktivirati (obrisati). Meni je tako aktivna samo Digital, dok Online nije, pa nema mesta zabuni. Ne znam šta se tačno desilo u navedenom slučaju, ali svakako se ne čini kao željeno ponašanje.

Vratio sam do prvog posta, ne vidim nista oko pravila. Jel zabranjeno deliti te pozivnice za otvaranje racuna?

Jeste. Bilo je višestrukih brisanja i opominjanja.

Drugar otvorio racun preko mog linka, stigla kartica i pise u aplikaciji da je aktivna, ali ne radi na bankomatu niti na POS terminalu.
Inace, na samoj kartici ne pise uopste broj kartice. Ne znam ni da li je contacless. Visa debit je u pitanju

Mora da je aktivira tako što će da plati na post terminalu to jest da je ubaci u post Terminal i plati račun ili sa bankomata da podigne bar 1.000 RSD

Uzred jedno pitanje za sve kolege,pošto mi treba potvrda o tekućem računu za PIO fond da bih naplatio usluge lečenja u crnoj gori.
Gde to mogu da nađem da bi im priložio kao dokaz?

@VICE osim aktivacije u aplikaciji, čip transakcije na pos terminalu ili podizanja gotovine, u to spada i besplatna promena pina na bankomatu, a nakon čega će se otvoriti beskontaktno plaćanje i internet kanal (neophodno za RaiPay i ApplePay ili GarminPay).

S obzirom na to da je napisano da ne radi ni na bankomatu, možda postoji i neki drugi problem, koji moraju iz banke da reše. Sećam se da je pisao već neko da mu kartica nikako nije radila, te da je proradila tek nakon žalbe. Naravno, ako je i tu probano samo beskontaktno, onda je definitivno rešenje u prvom ubacivanju, kako je i navedeno.

Inače, pre neki dan sam u prolazu primetio da je u Gornjem Milanovcu otvorena nova filijala, uz reklamu da svako ko u njoj otvori iRačun do kraja septembra dobija isto što i inače daju kad su promocije: 3k za otvaranje računa, kao i dodatnih 5k za prenos zarade. Nema ničega o tome na sajtu banke, ali guglanjem nalazim ovde potvrdu, u okviru PR teksta na lokalnom portalu. E, sad, pošto je u toku i akcija sa preporukama, ona je bolja. Ipak, ova ponuda sa otvaranjem uživo valja ako je nekome tako lakše ili mu onlajn otvaranje ne radi, a imali smo dosta slučajeva da nije radilo. Zanimljivo je pitanje i da li se uživo može izbeći period čekanja od šest meseci za stare klijente, budući da to na reklami nije pomenuto.

Aplikacija malo zabagovala 🤪
Screenshot_20260902_201211_Moja mBanka.webp

Kad sam aplicirao za kredit, ne moze da se nadje adresa moja, probao sam sve moguce varijante, ali ne izlazi ulica moja u padajucu listu... jel zna neko kako moze ovo da se resi?

Nazad
Vrh Dno