Šta je novo?

METRO 2039

Skoro sve najavljene igre, da.

Izgleda brutalno! Mada ja još uvek ne znam. Jel ovo open world Moscow ili ne?

Nije nažalost, možda bude otvorenijih nivoa ali linerano iskustvo kao 2033 i Last Light. Nakon Exodusa koji je bio nekakav playground test sa hubovima, prirodno je bilo da se ode u potpuni OW dizajn. Survival u brutalnoj postapokaliptičnoj sredini sa vozilom koje zahteva održavanje i gorivo. Imali su ga već na Kaspian levelu u Exodusu sa odličnim handling modelom:
Buchanka.webp

Svakako, bolje išta nego ništa.

Uffff ovo kida kako dobro izgleda.
Tešim se da neće biti potrebna RTX 5090 da ovo potera na 60 FPS ipak nije skarabuženi UE5.

Haha, ma gde nece, radice na ispod 30fps native na 5090, bice jos zahtevnije od UE5, kao sto je i prosla igra bila brutalno zahtevna.
Pa pogledaj grafiku, gde ovo moze normalno da radi...Wukong radi na 30fps-a.

Poslednja izmena:
Sve bi ovo bilo super da je open world igra. Ovako ides nekim putem za koji znas da ne moza biti drugacij bez kako je zacrtano i gde je jedina poenta odmotati pricu do kraja, sto naravno nije nista lose nego je steta za igru koja ima ovako dobru podlogu i samim tim narativ.
Moze dosta da je povadi da tokom igre bude desetak izbora koji zavisno sta se bira dovode do drugacijeg kraja, drugacijeg razvoja price, to bi bilo bas zanimljovo odigrati vise puta uz dobar gamplay.

Ne mora sve da bude open world, onda sve postane da lici jedno na drugo i dobija slicnu dimenziju, spartas gore, dole, levo, desno i "otkrivas sve".
Imamo vec Stalker 2, ne mora ovo da bude isto to.
I ako je to ok, takodje je ok i kada je vise usmereno iskustvo, ovo je ipak inicijalno bio osnovno horror fps.

Poslednja izmena:
Ma biće igra top i sve to. Uostalom Metro 2033 brutalno kida i danas, ali ne mogu da verujem zašto ne podignu sistem na veći nivo kada nastavke ne izbacuju često...

Moskva na površini zagađena, tuneli ispod pa se snalazi kako znaš. Da ima i sporednih questova kao i glavnih. Ne treba to biti RPG uopšte ali da malo osetimo i igramo priče stanovnika metroa a ne samo gledamo. Koliko puta sam poželeo da duže ćaskam sa nekim NPC-om, kad već knjige onako rasturaju. Imaju takav lore ali neće, ovako je šta - lakše. A lova do krova.

***,ja pored dvoje male dece i nemam nesto vremena da ćaskam sa NPC-ovima 🙂 samo daj da se kvalitetno roka,bez mnogo filozofije 🙂

Ne mora sve da bude open world, onda sve postane da lici jedno na drugo i dobija slicnu dimenziju, spartas gore, dole, levo, desno i "otkrivas sve".
+1 , još craftovanje do besvesti svega i svačega kad bude ubije mi volju za igranjem...

Nadam se da će biti linearan kao prva dva dela, grafika i atmosfera će biti top tu nema sumlje.

***,ja pored dvoje male dece i nemam nesto vremena da ćaskam sa NPC-ovima 🙂 samo daj da se kvalitetno roka,bez mnogo filozofije 🙂
Ovaj post može da se shvati i sarkastično 😛
Jer čega u Metrou najviše ima? Pa filozofije 🤓
I to je ono što ga odvaja od ostalih pucačina ako ćemo iskreno 🙂

Nema greske sa nastavkom, ako su zadrzali atmosferu, pricu i grafiku kao u prethodnim delovima, sto se mene tice nek je i na istom nivou, ja prezadovoljan 🙂

Retko dobar serijal. Iskreno, vise sam nestrpljiv zbog ovoga nego zbog GTA 😀

Sto se zahtevnosti tice, negde sam procitao da je isti engine samo upgrade-ovan, tako da ne verujem da ce biti mnogo zahtevniji od Exodusa. Verujem da ce moci sa top kartama da se igra u 4K 60 fps sve na max bez problema.

Poslednja izmena:
Sto se zahtevnosti tice, negde sam procitao da je isti engine samo upgrade-ovan, tako da ne verujem da ce biti mnogo zahtevniji od Exodusa. Verujem da ce moci sa top kartama da se igra u 4K 60 fps sve na max bez problema.
Hoće ali uz DLSS...
Nemoj se prevariti bez obzira što je engine isti. Prvi Metro 2033 kada je izašao je bio jako zahtevan kao i svaki posle njega, naravno ako hoćeš taj max o kom pričaš.
To je jedan od najboljih engine-a, teksture su jako velike rezolucije, particle efekti, dim-magla, senčenje, svetlost... Sve to mora da radi zajedno tako da sigurno neće biti bezazleno po pitanju zahtevnosti.

Meni isto ne smeta ako neće biti openworld. Iskreno prava kombinacija "hodnik" levela, hubova i kad treba već otvorenog nivoa ume da napravi bolji doživljaj nego konfuziju koju umeju da naprave open world igre. Naprave ti iluziju da ima više svega a u stvari sve se samo ponavlja i još ako je praznjikavo.

@Dragonbane Iskreno ako 5090 ne može da baca 60 FPS na 4K sve Ultra sa Path Tracingom bez DLSS onda ili je slaba karta ili oni ne znaju svoj posao a samo vidi koliko generacija RTX karti izašlo od Exodus. Oni su napravili onu verziju Exodusa koja zahteva kartu sa RT mogućnostima to je bilo valjda za vreme RTX 30x0 a sad smo na 50x0.
Iskreno i da je sa DLSS Quality meni ne smeta, sa dobrim Ray Reconstruction skoro ne moguće je primetiti razlike između Native i DLSS Quality.

Da se ogradim pošto je 5090 nedostupna skoro pa svima (zbog cene a neke je neće zbog nagaranja naponskog kabla) da ovo radi na 4K 60+ FPS DLSS Quality na 5080 meni skroz OK.

Nazad
Vrh Dno