Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

• Začetnik teme Začetnik teme Ddee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jel neko zapazio ovo na hladnoj radnji?

Prilozi

• 20260821_032658.webp
    20260821_032658.webp
    689 KB · Pregleda: 81
Da li neko ima iskustva sa monterima iz Coolshop-a? Te koji oni salju na ugradnju?

Da se nadovežem, koji bi bio drugi način da dođeš do montera, a da si siguran da je ovlašćen (zbog garancije)?
Nisam kupac sada, samo zato što znam da je teško bilo koga dobiti...

Moje iskustvo sa "ovlascenim" monterima su takva da ne vakumiraju sistem, zbrzaju maksimalno i kad se zalis da ti klima ne radi kako treba i efikasno kazu to tako ta klima radi, tako da ne znam koliko u realnosti garancija zaista vredi. Garanciju od dve godine ne mogu da ti ukinu jer je zakonski minimum. Price da treba da servisiras klimu 5 puta godisnje kod njih da bi produzio garanciju je ocigledna navlakusa, barem je moje misljenje i iskustvo takvo.

Moje iskustvo sa "ovlascenim" monterima su takva da ne vakumiraju sistem, zbrzaju maksimalno i kad se zalis da ti klima ne radi kako treba i efikasno kazu to tako ta klima radi, tako da ne znam koliko u realnosti garancija zaista vredi. Garanciju od dve godine ne mogu da ti ukinu jer je zakonski minimum. Price da treba da servisiras klimu 5 puta godisnje kod njih da bi produzio garanciju je ocigledna navlakusa, barem je moje misljenje i iskustvo takvo.
Navlalusa i po meni iskreno...znam dosta servisera koji rade nogom! Ja sam sebi i prijateljima ugradjujem vakum pumpa digitalni manometar alat z apetlovanja i to je to ..ostatak alata posedujem odavno zbog mog posla tako daaa

Navlalusa i po meni iskreno...znam dosta servisera koji rade nogom! Ja sam sebi i prijateljima ugradjujem vakum pumpa digitalni manometar alat z apetlovanja i to je to ..ostatak alata posedujem odavno zbog mog posla tako daaa
Bravo. Ja sam isto razmisljao, ali zbog nedostatka vremena sam ipak unajmio "majstora za klime". Za taj novac sam mogao komplet opremu da kupim i uradim sve sam, jer ono sto je "majstor" uradio je sramota za tu bransu, tako da sad trazim nekog drugog da ugradi ovo preostalo. Ako znate nekog ko zna svoj posao i ima adekvatan alat za ugradnju i proveru, javite u DM.

Jel neko zapazio ovo na hladnoj radnji?
Zr nije upravo suprotno navedeno u Fujitsu uputstvu za instalaciju ?

Pogledajte prilog 550432

Ako govorimo o ovoj da, deluje kao dosta bolja opcija za 10.000 vise, zgrada ima centralno grejanje, ali je iskljuceno u nasem stanu, grejemo se na struju, nema stanova oko nas, samo prekoputa i ispod, ulazi se kroz ulazna vrata u hodnik, odmah desno je toalet, levo je spavaca soba, a skroz pravo je velika dnevna koja ima vrlo visok plafon sa spojenom kuhinjom, treba mi nesto sto moze da zagreje tu kvadraturu, a da smanjim potrosnju struje jer mi je 1500kWh stiglo prosle godine samo za decembar, sobu bi eventualno podgrevao manjim norveskim ukoliko bude bilo potrebe, prozori dihtuju dobro, vrata ulazna ne bas tako da cu na njima morati da zamenim dihtung, znam da ce se toplota mahom dizati gore u dnevnoj sto kapiram da jeste problem, ali nisam u mogucnosti da izdvojim 1000€ za klimu, tako da trazim nesto jeftiniju, a dobru opciju, trenutno imamo neku teslu 12icu koja hladi bez problema, tako da hladjenje leti nije problem bez obzira na potkrovlje, najbitnije je resiti grejanje pa zato trazim alternativu, hvala🙂
Zemi si 14kmcc i nakrivi šešir. Teslu prebaci u sobu

Bravo. Ja sam isto razmisljao, ali zbog nedostatka vremena sam ipak unajmio "majstora za klime". Za taj novac sam mogao komplet opremu da kupim i uradim sve sam, jer ono sto je "majstor" uradio je sramota za tu bransu, tako da sad trazim nekog drugog da ugradi ovo preostalo. Ako znate nekog ko zna svoj posao i ima adekvatan alat za ugradnju i proveru, javite u DM.
Izadje te vakum pumpa nekih 100e manometar 120e...e sad burgija ima kruna mada ja imam i zbog posla onu sds max fi 55 od metar ali ona je oko 300e bosova...uglavnom ugradjivoa sam prijateljima nekim i poznanicima za tepsiju ribe da mi se isplati alat...radim mnogo kompleksnije stvari nego sto je ugradnja klima tako da bukvlano mi je to bilo iz inata i hobija...ugradio pre toga 20 30 klima sa drugarom koji ima firmu i odlucio sam za sebe 😅

Zna li neko koja je tacna oznaka wifi kartice(adaptera) za fujitsu 7bt keta i gde ima da se naruci?

Google mi izbacuje ovaj model, da li neko ima iskustva?

Nazad
Vrh Dno