Šta je novo?

Koliko je Windows 11 zatrovan bloatware-om? Kada ne radi apsolutno ništa, troši 9.3 GB RAM-a ili skoro duplo više od Linux-a

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Windows-11-potrosnja-RAM-a-u-stanju-neaktivnosti-_0.webp

Koliko je Windows 11 zatrovan bloatware-om? Kada ne radi apsolutno ništa, troši 9.3 GB RAM-a ili skoro duplo više od Linux-a​

Windows 11 zauzeće memorije u LTT testu dostiglo je 9,3 GB u mirovanju, dok je Linux koristio 4,7 GB, a razlika se nastavila i u igrama

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...9-3-gb-ram-a-ili-skoro-duplo-vise-od-linux-a/

Eh, a nekada su članci ovakvog tipa sadržali grafikone, tabele, dijagrame, uporedni prikaz, ... 😳

Reče Peca u jednoj temi da želi kvalitetne vesti ali ne stiže da gleda na sajt. Ne treba ništa da radi i izmišlja, samo neka pogleda u staru arhivu.

nema vise testova ni vesti sve je ai i google translate benchformer.

Како може да троши 9.3 GB RAM-a, када је на лапу само 8? 🤔
😁😁😁

Zato se koristi Windows 10 dok god moze, a kad ne bude viseo mogao, onda linux. Prosta stvar!

Ma najbolje da je desetka dobar os.

Moj godinu i kusur stari xfce xubuntu minimal install + svi apps koje koristim koji su instalirani i podešeni svojeručno ima baseline od 600-700MB.
Realno i to je previše, želeo sam da spustim na ispod 512MB al nisam uspeo.

"Kada ne radi apsolutno ništa"?? Glupost, to ne postoji osim ako kompjuter nije ugašen. Radi ali ne radi ?
Pitanje je samo šta to radi u pozadini a da user nije startovao il dopustio autostart.

Na mom laptopu sa 10GB slobodnog rama , Windows 11 bez icega zauzima 5-6GB, dok Kubuntu 1-2GB. Laptop mi je bucniji na windowsu i subjektivni utisak je da bolje radi na linuxu za 'normalnu' upotrebu - pretrazivac, muzika, filmovi itd.

Ti si Microsoftu nevazan, kao i tvoj prijatelj. Firme su njima lova.

Koliko FPS baca taj Linux u Crysisu? Ne ide windows nigde. Može ga zameniti samo eventualno neki novi OS. Da je Linux mogao, zamenio bi ga odavno.

Gomila gluposti. Windows još od osmice koristi sav RAM za keširanje i oslobađa ga po potrebi. A i inače same filozofije windowsa i linuxa nisu baš iste.

Nazad
Vrh Dno