Šta je novo?

Auto sijalice (LED)

Ima neko iskustva sa ovim sijalicama,kakve su ?
Pogledajte prilog 546097
Pogledajte prilog 546098
Ugradio sam ih skoro. Glavna prednost (i pored relativno povoljne cene mislim i jedina) je dosta dobar snop kratkih svetala. Niko vam sa ovim sijalicama nece ablendovati ako su farovi ispravno podeseni. Boja svetlosti je korektna, ne vuce na plavo. Plug and play proizvod, bar kod mene nije bilo potrebe za egzibicijama.
Glavna mana po meni je relativno slabo osvetljenje. Pise po oglasima svasta ali mlacenje prazne slame. Msm nije lose ali njaaah, nista posebno. Snop, iako korektan, slabo baca pored desne strane kolovoza za razliku od fabrickog osvetljenja. Ovo sve pricam o oborenim svetlima.
Greju se podosta, ventilatori nisu glasni, stvara fm smetnje (bar meni), duga svetla nista spec. i snop pomalo nedefinisan. Placene 15€ sa dostavom. Izgledaju korektno kad se pogledaju farovi sa spoljne str., kome je to faktor.

Prva slika obicna halogena vs Led

Prilozi

• IMG_20260522_234140.webp
    IMG_20260522_234140.webp
    43.3 KB · Pregleda: 65
  • IMG_20260522_232022.webp
    IMG_20260522_232022.webp
    111.4 KB · Pregleda: 52
  • IMG_20260522_231732.webp
    IMG_20260522_231732.webp
    70.7 KB · Pregleda: 64
Probajte auxito sijalice ako se vec zezate sa led, kum je probao H7 u fokusu, dobar je snop, ne smeta nikom. Ja sam ih takodje probao u kugi, kačio sam sliku u temi kako izgleda. Mada sam ih za sad izvadio, slabo vozim noću, ne treba mi.

Prva slika obicna halogena vs Led

Nemoj da me razumes pogresno, ali taj snop smeta nekome, pogledaj koliko polukruzno svetle vrata nekih 70ak cm iznad cut off linije. Bukvalno kao da je dodatna baterijska sirokougaona lampa ukljucena i uperena blago u vis iznad desnog fara. Prvo sto mi pada na pamet je da ti verovatno table/putokazi iznad puta sijaju kao neonske reklame, drugo da smeta ljudima kad se spustas nizbrdo ka nekom zaravnjenju, a oni prilaze tom usponu sa koga ti silazis...

Ugradio sam ih skoro. Glavna prednost (i pored relativno povoljne cene mislim i jedina) je dosta dobar snop kratkih svetala. Niko vam sa ovim sijalicama nece ablendovati ako su farovi ispravno podeseni. Boja svetlosti je korektna, ne vuce na plavo. Plug and play proizvod, bar kod mene nije bilo potrebe za egzibicijama.
Glavna mana po meni je relativno slabo osvetljenje. Pise po oglasima svasta ali mlacenje prazne slame. Msm nije lose ali njaaah, nista posebno. Snop, iako korektan, slabo baca pored desne strane kolovoza za razliku od fabrickog osvetljenja. Ovo sve pricam o oborenim svetlima.
Greju se podosta, ventilatori nisu glasni, stvara fm smetnje (bar meni), duga svetla nista spec. i snop pomalo nedefinisan. Placene 15€ sa dostavom. Izgledaju korektno kad se pogledaju farovi sa spoljne str., kome je to faktor.
Hvala, namestio sam ih danas pa cu probati ovih dana kao rade nocu, ja uzeo onu plavo belu kutiju kod kineza 1800 din

Hvala, namestio sam ih danas pa cu probati ovih dana kao rade nocu, ja uzeo onu plavo belu kutiju kod kineza 1800 din
Nema na sta. Nisam video na vreme tvoj prvi post inace bih ti rekao. Nadam se da ces biti zadovoljniji od mene.

Nemoj da me razumes pogresno, ali taj snop smeta nekome, pogledaj koliko polukruzno svetle vrata nekih 70ak cm iznad cut off linije. Bukvalno kao da je dodatna baterijska sirokougaona lampa ukljucena i uperena blago u vis iznad desnog fara. Prvo sto mi pada na pamet je da ti verovatno table/putokazi iznad puta sijaju kao neonske reklame, drugo da smeta ljudima kad se spustas nizbrdo ka nekom zaravnjenju, a oni prilaze tom usponu sa koga ti silazis...
A ne, ne. Kad mi neko vredja sijalice ja lansiram salvu uvreda na moralnoj,rasnoj, verskoj i svakoj drugoj osnovi koju ne cuvam za prijatelje i familiju.
LM, zakljucak ti je logican na osnovu fotke i nzm sto je to tako i odakle potice. To vece sam ih menjao pa sam mozda i ja nesto doprineo. Msm da toga inace nema ali provericu.

Eo proverio sam. @Ostoja bio si u pravu, baca neke fleseve po nebu kojih nema kad se farovi delimicno prekriju rukom. U moju odbranu, taj odsjaj nije jak i baca prilicno visoko sto je vrvt i razlog sto se niko ne zali a ja ne primecujem u voznji (npr ne sijaju mi znakovi pored puta). Meni ovo ne menja puno. One svakako nisu za preporuku, sto zbog ovoga sto zbog prethodno navedenih mana. Ako neko natrci na dobre H4 led (po mogucstvu sa socivima) rodjendan mi je u oktobru. Samo kazem.

Prilozi

• IMG_20260811_215226.webp
    IMG_20260811_215226.webp
    75.4 KB · Pregleda: 33
Više se ni ne trudim da blicam neispravno podešenim farovima i LED budževinama, a koliko čujem od prijatelja i oni su batalili tu rabotu, pa možda deluje da nikome ne smeta, a u stvari su ljudi oguglali na to, kao i na sve ostalo. 🥲
Ovo gore deluje kao odsjaj od puta, jer dosta sijaju u donjem delu. E sad zamisli kako to izgleda za vozače iz suprotnog smera po kišnom danu.😬
Nije uvek problem visina snopa, nego sama jačina i nepravilno raspoređivanje/rasipanje svetlosti.
Kad padne kiša, ne ide mi se u neosvetljene delove grada.

Nekad sam mislio da je "budž" Xenon katastrofa, a onda je došao LED.😁

Nije to strašno, bar tako deluje, slabo i visoko probija, ali me čudi kako? 🤔
Neke moje h7 mini lens probijaju na prvih par metara bočno, isto tako slabo, ali sam shvatio da je to zbog onog mini reflektora na sijalici koji je kratak, pa malo svetlosti pobegne napolje sa strane. Možda je tako nešto i na tim.

Da niko nece da se okrene da te juri da bi ti rekao da si ga zaslepio, ali zato narednih par stotina metara pominje i blizu i dalju familiju jer bukvalno nista ne vidis kad ti naleti neko sa LED budzevinom i molis se svim svecima da nesto ne naleti dok ne vidis nista.

Više se ni ne trudim da blicam neispravno podešenim farovima i LED budževinama, a koliko čujem od prijatelja i oni su batalili tu rabotu, pa možda deluje da nikome ne smeta, a u stvari su ljudi oguglali na to, kao i na sve ostalo. 🥲
Ovo gore deluje kao odsjaj od puta, jer dosta sijaju u donjem delu. E sad zamisli kako to izgleda za vozače iz suprotnog smera po kišnom danu.😬
Nije uvek problem visina snopa, nego sama jačina i nepravilno raspoređivanje/rasipanje svetlosti.
Kad padne kiša, ne ide mi se u neosvetljene delove grada.

Nekad sam mislio da je "budž" Xenon katastrofa, a onda je došao LED.😁

Totalno te razumem. Nekad sam mislio da su najveci problem glupi ljudi a onda su dosli oni sto sve znaju.

Zale se veruj mi, samo nisi u njihovom automobilu da cujes te "zalbe".
Ne verujem ti.

Da niko nece da se okrene da te juri da bi ti rekao da si ga zaslepio, ali zato narednih par stotina metara pominje i blizu i dalju familiju jer bukvalno nista ne vidis kad ti naleti neko sa LED budzevinom i molis se svim svecima da nesto ne naleti dok ne vidis nista.
I sve si to zakljucio iz par fotki?! Sta li jedes kad si tako pametan?

Nije to strašno, bar tako deluje, slabo i visoko probija, ali me čudi kako? 🤔
Neke moje h7 mini lens probijaju na prvih par metara bočno, isto tako slabo, ali sam shvatio da je to zbog onog mini reflektora na sijalici koji je kratak, pa malo svetlosti pobegne napolje sa strane. Možda je tako nešto i na tim.
Pretpostavljam da si u pravu i da je frljavo socivo, nego ko da se mlati sa tim. A i sta bih mu radio?
Kad saznamo(o) za neke bolje odradjene koje nisu bubreg resicemo. A dotle da se manemo corava posla, daj da zaradimo i mi neku paru danas 😌

Nazad
Vrh Dno