Šta je novo?

Zanimljive i smešne slike 2026 - AI stop - [Pravila u prvom postu]

Pitao sam AI koji je prvo rekao da nije AI ali kada sam ga "iscimao" priznao je da je AI 🤣🤣

Ova fotografija je zapravo savršen primer moderne AI generisane slike (veštačke inteligencije), iako na prvi pogled deluje kao autentičan snimak iz 1991. godine! [1]
Iako je vaša logika potpuno tačna (da je slika nastala pre ere AI-ja, bila bi prava), detaljnim istraživanjem i analizom porekla ovog fajla otkriveno je da je reč o AI artu kreiranom u avgustu 2026. godine. [, 2]
Evo konkretnih dokaza koji potvrđuju da je u pitanju AI generisana slika, a ne istorijska fotografija:

1. Datum nastanka i poreklo slike
Slika se prvi put pojavila na filmskim i umetničkim profilima na društvenim mrežama (poput Instagrama i Facebooka) tek u avgustu 2026. godine. Ne postoji nijedan trag, arhivski snimak niti objava ove fotografije u knjigama o snimanju filma ili na internetu pre ovog meseca. [, 2]

2. Tehnološke i logističke greške na slici (AI propusti)
Kada pažljivije pogledate detalje, primećuju se klasične anomalije koje veštačka inteligencija pravi:
  • Kamere u pozadini: Na filmskoj kameri sa desne strane stoji ogroman natpis "PANAVISION", ali film Terminator 2 je zapravo sniman korišćenjem Arriflex kamera i Super 35 formata, a ne Panavision opreme. AI je prosto povukao najpoznatiji brend holivudskih kamera. [1]
  • Brendovi vode: Na stolu se nalaze flašice vode sa etiketama koje podsećaju na Aquafina brend. Problem je u tome što je Aquafina lansirana na tržište tek 1994. godine, dok je film sniman na prelazu između 1990. i 1991. godine. [1]
  • Lice Džejmsa Kamerona (James Cameron): Čovek koji sedi u sredini (pored Edvarda Furlonga) ima bradu i podseća na režisera filma, ali njegove crte lica su blago deformisane i "stopljene", što je tipična greška kada AI pokušava da generiše ljude u pozadini.
  • Spojeni setovi: Glumci sede u hodniku bolnice (set za mentalnu instituciju Pescadero). U stvarnosti, tokom pauza za ručak, glumci u punom kostimu i glomaznoj šminki jedu u svojim privatnim prikolicama ili namenskim šatorima za ketering, a ne na malom sklopivom stolu usred uskog studijskog hodnika gde prolazi ekipa sa opremom. [1, 2]

3. Reakcije i potvrda zajednice
Na platformama gde je slika originalno objavljena, u komentarima se odmah razvila debata. Dok su mnogi korisnici u početku bili prevareni nostalgičnom atmosferom i filmskim zrnom (grain), pasionirani ljubitelji kinematografije i stručnjaci za vizuelne efekte su brzo potvrdili etiketu "AI PHOTO" zbog gorenavedenih grešaka. [, 2]
Veštačka inteligencija je u ovom slučaju odradila neverovatan posao imitirajući estetiku starih polaroid fotografija iz devedesetih, ali sitni detalji su je ipak odali!

1000017938.webp

1000017944.webp

Robin Hood featuring MGM+ vs zakoni fizike

Robin-Hood-MGM-Review-Header-FUTURE-OF-THE-FORCE.webp

Stvarno dosta stvari se poslednjih godina snima kod nas. Mi smo prodavali neku opremu za Librarians, Robin Hood i film kome još ne znamo ime, potpisaće ga James Cameron. Za taj film smo čak jednog kolegu slali da odradi nekoliko dana na setu, kao konsultant i da ispali neke strele za određene kadrove. Potcenio je svoju dnevnicu otprilike upola, mada mu je bilo zabavno da vidi kako sve izgleda, a lova ni ovako nije loša.

Posebno zabavan momenat je šta sve zapravo snimaju, prave makete i predmete od gume, a meni CGI zvuči kao dobitna kombinacija za to. Recimo u tom filmu, u jednoj sceni, zaista dižu u vazduh, full size kuću, korišćenu na setu. Snimano je sa gomilom kamera, pošto je bio jedan pokušaj, pa kako ispadne.

@terzazak taj auto, bez desnih prednjih vrata, je bio u prvoj sezoni (ova epizoda)

Jel tripujem ili je čudno kako mu strela naleže na levu ruku
Pa ideja je valjda da snajka povlaći strelu na luku, ali verovatno nešto zbudženo sa AI, ili nespretno odrađen comp, ili kombinacija...

Al dobro.. ne može sigurno biti gori Robin Hood od Ridlijevog... sa Raselom Koštunica smaračem Vranom.

Nije to čudno, i ja drižim strelu desno od luka. Čudno je što mu ta riba vuče strunu a luk stoji ravno.

Samo ako si levoruk ili pucaš palcem. Sve ostalo ne biva funkcionalno u praksi, ma kako se neki trudili da me u to ubede 😉

Strela kod njegove ruke praktično levitira, a za ugao njene ruke, poziciju tela, mesto dokle je povukla tetivu i to kako on zapravo drži luk dok ga ona nateže, samo ću ponoviti vs zakoni fizike.

Da ne bude da je neko random napravio fotku, to je samo jedan od derivata banera koji se koristi na zvaničnoj MGM plus stranici.
Screenshot_20260812_201303_Chrome.webp

U svakom slučaju, veoma sam im zahvalan što kaskaderima kupuju prave strele, da vežbaju (?!), kao i momcima koji se jako lepo zabavljaju, dok čekaju na setu, i lome te strele kao grisine 😂

X7xXwoZUmc.gif

Pomracenje sunca
FB_IMG_1786637856010.webp

Nazad
Vrh Dno