Šta je novo?

IptvBox srpski IPTV player

Da dodam sliku kao ilustraciju

Ikonice sa leve strane su bukvalno neupotrebljive bez teksta koliko su sitne i evo sada sa slike kladim se da većina ne može da pogodi šta koja predstavlja.

Osvežavanje liste u vrhu predugo traje i prekriva listu i čini nemogućim navigaciju, to treba da bude diskretno i jedva vidljivo da radi dok ne ometa rad aplikacije.
I kao što gore rekoh lista treba da ide sa strane a ne na sredini ekrana i ona sama je prekrupna, jedva 6 kanala vidim na mom TV a tu znaci preglednost
IMG_20260806_224016.webp

Da dodam sliku kao ilustraciju

Ikonice sa leve strane su bukvalno neupotrebljive bez teksta koliko su sitne i evo sada sa slike kladim se da većina ne može da pogodi šta koja predstavlja.

Osvežavanje liste u vrhu predugo traje i prekriva listu i čini nemogućim navigaciju, to treba da bude diskretno i jedva vidljivo da radi dok ne ometa rad aplikacije.
I kao što gore rekoh lista treba da ide sa strane a ne na sredini ekrana i ona sama je prekrupna, jedva 6 kanala vidim na mom TV a tu znaci preglednost
Pogledajte prilog 548825
Klikom na meni ove 3 crtice dobije se taj deo proširen sa tekstom.

Ne znam da li sam opet nesto pogreso. Imam na mi boxu poslednju verziju, google nalog, ubacena iptv lista.
Instalirao sam istu verziju na mi stick, ulogovao se, prijavio je da postoji bekap (ili tako nesto) i pitao da li da povuce podesavanja.
Nista se nije desilo, opet sam morao rucno sve da ubacujem i podesavam

Da li se ja možda tripujem ili je opcija za vraćanje unazad malo komplikovana da se nađe?
Slažem se sa @bakara, kad bi se videlo 10 programa umesto 6 mislim da bi bilo idealno

Ne znam da li sam opet nesto pogreso. Imam na mi boxu poslednju verziju, google nalog, ubacena iptv lista.
Instalirao sam istu verziju na mi stick, ulogovao se, prijavio je da postoji bekap (ili tako nesto) i pitao da li da povuce podesavanja.
Nista se nije desilo, opet sam morao rucno sve da ubacujem i podesavam
Jesi li štriklirao ispod sinhronizuj i pristupne podatke?

Da li se ja možda tripujem ili je opcija za vraćanje unazad malo komplikovana da se nađe?
Slažem se sa @bakara, kad bi se videlo 10 programa umesto 6 mislim da bi bilo idealno
Otprilike 10 kanala će se i videti, testiram pa puštam 2.2 verziju večeras. Na dpad desno lista kanala a levo mini Epg i da ulazi odmah u poslednji pušteni kanal. To će sve biti po default kad se postavi simple mode a advanced će ostati ovakav. Nezgodno je svima udovoljiti neki traže ovako neki onako i to obično dovede do regresija koje rešavamo posle narednih 10 verzija ali blizu smo da sve bude utegnuto i kako treba za sve.

Trebalo bi, meni povuče sve 1/1 na box sa android 14 ali imamo mnogo problema na sve strane sa starijim uređajima (android 9)

Klikom na meni ove 3 crtice dobije se taj deo proširen sa tekstom.
Znam, jer moram stalno da klikcem na to.
U tom redu ima ukupno 11 ikonica (i dalje ne znam šta je koja bez čitanja) a potrebno je da bude čisto i svega 3 izbora:
TV, movie I series,
sve drugo treba da bude bar na drugi klik udaljeno jer se vrlo retko koristi.

U playeru bi bilo dobro da piše negde diskretno rezolucija strima.

Takodje kada EPG prikaže naziv sadržaja prilikom reprodukcije bilo bi dobro da se može dobiti opširniji prikaz

Ažuriranje ne radi, stalno javlja da server nije dostupan.

Takodje sam na par kanala juce probao vraćanje na početak, i nije radilo ne znam da li je do aplikacije ili do nečeg drugog.

Poslednja izmena:
Još par predlog i što je po meni veliki nedostatak poslušao si moj predlog da liste i favorit kanali idu u sekciju uživo kanala gore sa sve i radio. Ali ako izbor liste ne da prioritet toj izabranoj liste ništa se ne dobije, trenutno izbor jedne liste da ukupno sve kanale,a posle dalje opet mora da skroluje kroz druge liste i njihove kategorije.A ona što meni smeta je što od izabrane liste kategorije ne budu prve u redu ili druga opcija ako ovako ne može kad izabere tu jednu listu da se ostale ne vide u delu gde su kategorije. Takođe ovo sve da se primeni i u vod delu i sa filmovima i sa serijama ovde stvarno treba razdvajanje i po listama i po kategorijama pošto u nekim listama baš taj vod deo znaju da natrpaju. Ovako je pre komplikovano pregledati sadržaj ako nisi siguran šta bi gledao gde je sve na jednoj gomili.

Većina je već rešeno u 2.2 koja se testira. Predveče je izbacujem i kad izaberete simple interfejs to je otprilike to sve što vam odgovara. Morate razumeti da ima dosta ljudi koji vole sve funkcije i da mogu da šteluju da stavljaju gde im šta odgovara. Tako da će to biti najbolji kompromis. Imali ste odavno opcije da pogasite levo na home šta vam ne treba i dugmiće u samom playeru da stavite gde vam koji odgovara ili sakrijete, al u pravu ste mora biti i varijanta za lakše korišćenje a i ja sam kriv što nikako na YouTube da izbacim neku vrstu uputstva pošto mislim da 90% opcija većina ljudi i ne koristi a veoma su korisne - nor qr kod za ubacivanje listi, baš sam se iznenadio kod druga koji je tehnički potkovan da nije mogao da se snađe kako se koristi, oduševio se kad sam mu pokazao

Ako može neko da mi pomogne da testira, nećemo je još objavljivati javno i na server pa da vidimo šta još da se uradi

Kod mene sad više ne radi izbor kategorije u ovoj verziji sad koliko vidim sve je na svom mestu ali ni jednu kategoriju ne otvara.

IPTV Box 2.2.0 — SIMPLE UPDATE

════════════════════════════════════════════════════════════
JEDNOSTAVAN REŽIM — zbog njega ovo izdanje i nosi ime

Jednostavan režim je postojao i ranije. Samo nije radio kao režim.

Bila su to tri nepovezana prekidača, na tri različite strane, a izbor
„Jednostavno" postavljao je samo jedan od njih. I dalje ste završavali na početnom
ekranu, i dalje ste imali svako dugme u plejeru, i dalje niste mogli da menjate
kanale strelicama. Režim je govorio jedno, a aplikacija radila drugo.

Sada je to JEDNA odluka, i ona menja aplikaciju:

• krupniji meni, sa tekstom pored ikonica umesto samih ikonica
• strelice menjaju kanal, kao na set-top box-u
• plejer sa samo onim dugmadima koja se stvarno koriste
• aplikacija se otvara na kanalu koji ste poslednji gledali
• Snimci, Preuzimanja i Pretraga izlaze iz menija — meni je jednostavan samo ako
je kratak

Ništa nije uklonjeno. Svako drugo podešavanje je i dalje tu, sklopljeno pod
„Napredno" na strani kojoj pripada, i svako se i dalje menja zasebno.

Povratak na Napredno sada stvarno vraća. Ranije je plejer ostajao na jednostavnom
rasporedu od tri dugmeta, bez ijedne kontrole koja to poništava — a urednik
dugmadi je veselo prikazivao svako dugme kao upaljeno dok je plejer prikazivao
tri. Sada su to jedna stvar: Jednostavno ih gasi, Napredno ih pali, a u
jednostavnom režimu i dalje možete ručno da vratite neko dugme.

STRELICE, dok kanal ide:

gore / dole menja kanal
desno lista kanala
levo mini vodič

Traka koja se pojavi pri promeni kanala u jednostavnom režimu stoji duže i kaže
šta ide sledeće.

INTERFEJS MOŽE DA SE POVEĆA

Podešavanja → Izgled → Veličina interfejsa, pri vrhu strane, i dostupno i u
jednostavnom režimu — nije sakriveno pod „Napredno", jer su ljudi kojima to treba
tačno oni koji su izabrali jednostavan režim.

Skalira CELU aplikaciju: meni, listu kanala, vodič, podešavanja i plejer zajedno.
Tekst, ikone, dugmad i redovi rastu jednako, pa nigde ne ostane krupan tekst
nagurani u sitno dugme. Sama slika se ne dira.

LISTE I KATEGORIJE

Sa foruma, i bilo je potpuno tačno: „ako izbor liste ne da prioritet toj izabranoj
listi ništa se ne dobije, trenutno izbor jedne liste da ukupno sve kanale, a posle
dalje opet mora da skroluje kroz druge liste i njihove kategorije."

Izbor liste se tretirao kao da je kategorija, pa je izbor kategorije posle toga
tiho gubio listu. A kategorije koje su nuđene bile su kategorije SVIH vaših listi,
sve vreme.

Sada su to dve odvojene stvari: koja lista, pa koja kategorija unutar nje.

• Izaberete listu i birač kategorija prikazuje kategorije te liste i ništa drugo.
„Sve" i dalje znači sve, iz svih listi.
• Gde je učitano više listi, svaka lista kategorija u aplikaciji je razdvojena po
plejlisti, sa zaglavljem za svaku — Uživo, Filmovi, Serije, i lista koju plejer
otvara na strelicu desno. Ta poslednja to nikad nije imala.
• Redosled unutar svake liste prati Podešavanja → Biblioteka → redosled
kategorija, A–Z ili provajderov. Ranije je bio abecedni bez obzira na izbor.
• Filmovi i serije se UOPŠTE nisu mogli filtrirati po listi. A to je deo koji
provajderi najviše natrpaju.

Redosled kategorija je i izašao iza roditeljske kontrole, u Podešavanja →
Biblioteka, gde ga svako može naći.

TRAKA PRI PROMENI KANALA

Sada je traka duž dna ekrana, celom širinom, umesto male kartice u uglu. Nikad ne
deli ekran sa kontrolama plejera, pa nije imala čemu da se sklanja.

Kaže o čemu je emisija — dva reda, ni jedan više — i šta ide posle nje. Za film
koristi njegov sopstveni opis. Ispod toga, sasvim tiho, kvalitet slike i zvuk
strima: 1080p · H.264 · AC3 5.1.

Ništa od toga ne usporava promenu kanala. Opis je već bio u redu vodiča iz kog se
traka i gradi, samo se nikad nije čitao; podaci o strimu dolaze iz događaja koje
plejer ionako dobija pri svakoj promeni kanala.

Back sada ide u koracima: meni, pa traka, pa izlazak iz plejera.

VODIČ

• Levo ili desno u mini vodiču otvara pun vodič, na vremenskoj mreži — „levo,
levo" sa kanala koji ide i tu ste.
• U mreži, LEVO i DESNO pomeraju kroz VREME. Korak levo sa početka prozora pomera
vodič unazad; desno sa kraja unapred. Ne mora se više gore kroz dane.
• GORE i DOLE takođe idu po vremenu: dole znači emisija na sledećem kanalu U
TRENUTKU KOJI GLEDATE. Ranije je odlazilo na ime kanala, ili na sredinu one
kratke emisije koja se slučajno poklopila sa dugom.
• Zatvaranje detalja emisije vraća daljinski na tu istu emisiju umesto da izgubi
fokus.
• Kategorija zaostala iz druge liste više ne filtrira vodič na prazno.

IZGLED

• Lista kanala može da prati redosled vašeg provajdera — Podešavanja → Biblioteka
→ Sortiranje → „Po plejlisti".
• Redovi su podrazumevano zbijeniji a mreža kartica gušća, pa na ekran staje više.
Prostraniji razmak je jedan dodir daleko u Podešavanja → Izgled.
• Filmovi i serije nose ocenu na samom posteru.
• Back više ne sabija meni u ikonice. Iz sekcije predaje daljinski redu te sekcije
u meniju; sledeći pritisak radi ono što je uvek radio.
• Backup u cloud sada podrazumevano nosi i lozinke vaših listi. Bilo je
isključeno, što je značilo da restore vrati svaku listu sa praznom lozinkom, bez
ijedne naznake kako se to moglo izbeći. Kompromis — server može da pročita taj
sadržaj, iako je šifrovan i u prenosu i na disku — piše u podešavanjima, i jedan
je dodir da se isključi.

POPRAVKE

Filmovi i serije prestaju da nestaju. Osvežavanje koje se vrati kraće — spor
portal, veza koja pukne na pola — brisalo je sve što taj odgovor nije pomenuo.
Sumnjivo mali odgovor se sada ignoriše i katalog koji već imate ostaje.

Otvaranje jako velike liste kanala više ne gasi aplikaciju, a učitavanje prikazuje
tanku liniju na vrhu umesto trake preko celog ekrana.

Vodiči bez vremenske zone se više ne bacaju. Ta oznaka je u formatu opciona i neki
provajderi je ne šalju; sve emisije su ispadale, pa su ti provajderi imali kanale
i prazan vodič, bez ijednog objašnjenja.

Isključite titl, izaberite drugi — i pojavi se. Biranje staze iz liste nije
poništavalo „isključeno", pa je izbor bio zapamćen a ostajao nevidljiv.

Pretraga u podešavanjima dok ste u jednostavnom režimu nalazi ono što ste tražili.
Sve pod „Napredno" je bilo sklopljeno i time zapravo nije ni postojalo, pa je
pretraga otvarala pravu stranu i onda ništa.

Timeshift preživljava pun disk umesto da tiho i trajno stane dok se aplikacija ne
restartuje.

Živi kanal koji uopšte ne krene prestaje da pokušava posle nekoliko minuta i to
kaže, umesto da se povezuje unedogled.

Dugme za prijavu na ekranu pada radi i posle neuspelog pokušaja. Pisalo je
„pokušaj ponovo" dok je bilo onemogućeno — na jedinom ekranu koji se javlja kad je
aplikacija već polomljena.

Kad provera ažuriranja ne uspe, log sada kaže na koji od pet načina nije uspela.
„Server nije dostupan" je pokrivalo sve, i zato na neke prijave nije moglo ni da
se odgovori.

U potpunosti prevedeno na sve podržane jezike.

Stavite u podešavanjima / izgled jednostavan (simple) interfejs ko hoće da mu tako izgleda player a imate posle još malo dole veličinu playera da birate. Odoh da odmaram pukla mi je glava danas - pa narednih dana sređujem ako bude još šta trebalo. Pa ću praviti malu pauzu za razvojem prelazim na drugi projekat 😊

Skini sad ovu verziju i obavezno učitavanje liste posle svake verzije (dugme ugasi i upali pored nje)
I u ovoj novoj IptvBox-v2.2.0 isto se dešava što i ovoj IptvBox-v2.2.0-vc170 u delu uživo kanali izbor kategorija ne radi neće ni jednu da otvori da učita kanale iz te kategorije.

Kod mene radi..samo što su i dalje sortirane kategorije po abc redosledu a ne default sort od playliste

@nesatom ovo sada izgleda skoro kao da gledaš pravi TV
Statistika i epg izgleda odlično

Trenutno najviše nedostaje sortiranje u video klubu

Takodjer tamo fali "poslednje dodato " ili po datumu, sortiranje po oceni (ocene ste dodali)
U video klubu fale favoriti i continue watching
onda video klub postaje ozbiljno upotrebljiv.

Naravno isto to treba i za serije.

Nisam naišao na neke bagove, samo ima dosta sitnica za peglanje i ako peglate jako puno u jednoj verziji.

Ako nisam dosadan ali ikonice za movies vod i series moraju biti još krupnije i jasno prepoznatljive svakoj osobi, za jednostavno korišćenje na TV je to jako bitno.

Predložio bih za live jasno prepoznatljivu Jednostavnu ikonicu TV
Za movies filmsku traku ili tako nešto, ovo sada ja ne znam ni šta je...😏

Za serije nemam ideju... Neko će predložiti lepe jasno prepoznatljive ikonice

ovo sada izgleda skoro kao da gledaš pravi TV
jeeee posle ovoliko potrosenih sati a i love na AI napokon jedan polu-kompliment na benchmark forumu 😀
u 2.2.1 ce verovatno biti sve OK sto ste naveli - ima jos nekih stvari sto traze Rusi pa kad sve skockam izbacujem.

Ipak svi mi kudimo i tražimo zamerke da bi plejer bio što bolji, to jest da bi svakome odgovarao.
Iskreno želim ti da dostigneš sa ovim plejerom bar kao smarters 🙂

Evo ja sam tražio rešenje za ikonice
file_00000000c3cc820a92d0d8548b756a72.webp1786173555722.webpgrok_1786173578457.webp

Ipak svi mi kudimo i tražimo zamerke da bi plejer bio što bolji, to jest da bi svakome odgovarao.
Iskreno želim ti da dostigneš sa ovim plejerom bar kao smarters 🙂
Tako je, a na dobrom je putu da bude i bolji

Mogla bi navigacija da bude kao na TiviMate strelica levo lista kanala, desno prethodni kanal.

Ne znam da li je ko obratio pažnju ali opet to zavisi i kakva je lista...
Recimo kod mene šalta kanale brutalno brzo, fluidna je app maksimalno.
Evo i @bakara se čovek potrudio da ti nađe ikonice, tako da nismo hejteri čisto da bi omalovažavali nečiji rad...
Kako to biva u našem narodu 😁

Ne znam da li je ko obratio pažnju ali opet to zavisi i kakva je lista...
Recimo kod mene šalta kanale brutalno brzo, fluidna je app maksimalno.
Evo i @bakara se čovek potrudio da ti nađe ikonice, tako da nismo hejteri čisto da bi omalovažavali nečiji rad...
Kako to biva u našem narodu 😁
Ma salim se i ja, pomogli ste maksimalno. Sve cemo da sredimo da bude tip top i aplikacija ce uvek biti ovakva - besplatna sa donat ekranom necu nista zakljucavati bas zbog toga sto mi je pomoglo na desetine ljudi sa preporukama i logovima a i sa obimom uredjaja, nemate predstavu koliko razlicitih uredjaja i kakvih je sve problema bilo oko toga. Sad me na primer zeza za Firestick neka starija verizija ne moze app da se pokrene a nemam uredjaj za testiranje nego mi taj lik salje logove. A vezano za pohvale naravno da mi to nije cilj nego pravim kombinaciju za provajdere IPTV, to mi je sledece pa neka se jave u DM mada tek za 10tak dana cu oko toga imati neku osnovu. Da se olaksa ljudima maksimalno i njima i njihovim korisnicima oko unosa lista - provajder ce imati panel na domenu i generisati kod za korisnike koji ce samo u IptvBox (namenski za to) uneti i dobija odmah listu. Sve zasticeno maksimalno. A postoji i druga verzija IptvBox koja se nastavila razvijati underground i koja je top ali to morate u dm 🙂

Mogla bi navigacija da bude kao na TiviMate strelica levo lista kanala, desno prethodni kanal.
upali simple mod. tada bi app trebala da se pali direktno u poslednji kanal koji je gledan pre izlaza a i da ti dpad levo otvara epg a desno listu kanala. za sledecu verziju ta lista ce imati i logo (rus neki predlozio). a sve to moze i u advanced interfejsu da se namesti gde sam palis i gasis sta zelis i raspored dugmica u playeru i u levom sidebar sta da se vidi. hvala za ikonice, nasao sam neke vec su u test build pa ako vam se ne dopadnu menjacemo to mi je najmanji problem

Instalirao sam aplikaciju nanovo ali pre toga sam odradio bekap Šta bekap čuva,sačuvo sam podatke na uređaju posle čiste instalacije uveze te podatke ali ni jednu listu nije povratilo nazad. Kad uveze te podatke dobije se poruka da je uspešno ali ni jedne liste nema. Ponovo pokretao aplikaciju brisao keš prisilno zaustavljao ali podataka od listi nema, proverio sačuvani bekap nije prazan sačuvano je 554kB podataka.

Instalirao sam aplikaciju nanovo ali pre toga sam odradio bekap Šta bekap čuva,sačuvo sam podatke na uređaju posle čiste instalacije uveze te podatke ali ni jednu listu nije povratilo nazad. Kad uveze te podatke dobije se poruka da je uspešno ali ni jedne liste nema. Ponovo pokretao aplikaciju brisao keš prisilno zaustavljao ali podataka od listi nema, proverio sačuvani bekap nije prazan sačuvano je 554kB podataka.
jesi li stiklirao ispod da sinhronizuje i pristupne podatke?
ako jesi odradi vracanje iz backup i posalji poruku iz aplikacije u podesavanja/podrska pa cu dobiti log da vidim gde je problem. meni radi na android 14 box

Nazad
Vrh Dno