Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Baš sam je odgledao pre neki dan na Superstaru, sjajan film 😍

Da da 🙂 Ali kako vidim,tu je max DTS-HD Master.
Puatiš malo DTS height virtualizaciju ili barem uporediš na onoj sceni sa helikopterom. Znam da bih sigurno to probao 😁

Inače po basu mu baš daje film. A DTS HD omiljeni format i nije ni čudo što je na svi tim klasicima prisutan. Nekako mi je puniji od Dolby TRUE HD-a

Veli samo suraund bajo moj...
Zvuk mu ide preko integruse, zvucnike nasledio od pradede.
Tad se pravile stvari da traju.

Lozi vas pool... (edit: zapravo ne lozi!)

Elem, udzontravoltisali ste temu do bola, znaci zvuci kao poslednji odgledani filmovi, ali ispred marketa sa limenkom!

Juce se ubih da nadjem ime filma koji sam hteo da repriziram, i na kraju Gemini na konto par situacija koje sam napisao ubo iz prve...
Film se zove Eli (2019), zanemarite ocenu na imdb, ukljucite i uzivajte...

Evil Dead Burn (2026) ima odlicne prakticne efekte, koji su 2/3 filma jako lepo ukomponovani sa CGI,
ali prica i atmosfera nije ni cak prineti najgore ocenjenoj epizodi Ash Vs Evil Dead (koji je inace bozanstven).
Sa original trilogijom ne vredi ni porediti.

Poslednja izmena:
Sori pool, my bad.. jer sam se zakacio samo na zadnjeg, Tarantina, znam da ima 2 oskara, ali nijedan za reziju zaista..
a za Finchera i Kubricka znam da nemaju za reziju (kakva blasfemija)...

Radoš je uĉio od Žike Pavlovića, koji, gle čuda nijednog oskara ne dobi. A Mak ušo u sve enciklopedie.
Inače, na slici iznad "vilnev"i "finčer" umesto Pazolinia, Fulera, Votersa, Fasbindera, Pekimpoa, Premingera, i naravno Ras Mejera ??!

Aman, ljudi, aman zaman !

Trap (2024)
Неко га је овде препоручио, па рекох да погледам.
Уживао сам толико да нисам трепнуо. Филм нема можда неку велику уметничку вредност, али ме је заокупио у потпуности.
Хартнет је одлично одиграо, али одлично. Нисам сигуран где сам га још гледао, али ми делује као добричина тешка, претпостављам да му је ово излет из таквог шаблона. Вероватно зато је и покидао улогу, мислим што је добричина. Претпостављам.
Генерално је глума у филму добра, али он, свака част.
Није ми баш јасно зашто релативно просечна оцена.
Што се мене тиче, велика препорука.

Zvuk se zanemaruje a za atmosferu je bitniji od slike. Da ljudi ulazu pola u zvuk koliko ulazu u tv velika većina bi brzo promenila mišljenje. Ovo je je tek kod gaminga posebna priča.
Apsolutno. Nikad mi nisu bili jasni likovi koji gledaju film na laptopu.
Zvuk je najmanje pola filma.
Gledao sam Sabljarku kad je izašla, ali tad nisam imao custom made 5.1.sistem kao sada. Sutra se skida i ima da grmi!!!

...
Хартнет је одлично одиграо, али одлично. Нисам сигуран где сам га још гледао, али ми делује као добричина тешка, претпостављам да му је ово излет из таквог шаблона. Вероватно зато је и покидао улогу, мислим што је добричина. Претпостављам.
Pa sad, ima šarolik opus, stvarno je dobar glumac. "Dobričina" ne baš uvek. Npr:
Black Hawk Down, 30 Days of Night, Lucky Number Slevin, 40 Days and 40 Nights ...

Trap (2024) - 3/10 - @tozovac, šta ti je ovdje za preporuku? Ispodprosječan film.

The Odyssey - 8/10 - Pogledao sam film bez predznanja, ili čitanja bilo kakvih recenzija i kritika. Zato sam bio zatečen nadrealnim scenama (tipa divljan) ali u suštini mi je legao film. U par momenata sam htio začepiti uši; bilo je preglasnih scena.

Reprizirao Screamers (1995), bolji su kontrolori dosta, ovo je trebalo ostaviti u dobrom sećanju. Još sam pre reprize pročitao priču koja je maestralna, pa je utisak još gori. Može da se gleda ali osim premise koja je uzeta od Dicka, sve je loša reciklaža.

Pa sad, ima šarolik opus, stvarno je dobar glumac. "Dobričina" ne baš uvek. Npr:
Black Hawk Down, 30 Days of Night, Lucky Number Slevin, 40 Days and 40 Nights ...
Dodao bih za Hartnetta i Pearl Harbor, naravno uz nenadmašnu Kate, a isto ko nije probao taj film sa 5.1 zvukom mnogo je propustio.

Zvuk se zanemaruje a za atmosferu je bitniji od slike. Da ljudi ulazu pola u zvuk koliko ulazu u tv velika većina bi brzo promenila mišljenje. Ovo je je tek kod gaminga posebna priča.
Mislim da se u zivotu ne bih slozio sa nekom tvrdnjom vise.
Jedino sto ne samo da se sami tvorci dela ne trude previse oko zvuka, vec ako govorimo o filmu - upitan je i sam kvalitet toga sto se skine sa neta i gleda.
Ima dobrih releasova, ali ako poredimo sa pravim blurej izdanjima na disku, razlika u samom kvalitetu je osetna.
Ne pricam ovde o recimo 3d pozicioniranju, koji je bitan u akcionim filmovima ali totalno nebitan u komedijama i lupam sad - romanticnim filmovima.
A cak i tamo gde je ulozen trud, ljudi jednostavno ne cuju. Sto neko pomenu, oni filmove gledaju preko laptopa, tableta, telefona cak..
Polovina se toliko koncentrise da pohvata subtitlove da zvuk ni ne cuje (ovo sam cuo od par ljudi, kroz ogromnu nevericu).
Onda je tu ta tehnologija enhancovanja zvuka, ili cak forsiranja da to radi tamo gde izvorno nije uradjen. Ima mnogo standarda, sertifikata od kojih je vecina iskljucivo rezervisana za bioskopske sisteme. To sto naprave da radi na kompu je bitka sa svakim filmom ponaosob u video playeru ako se gleda na kompu.
U jednom trenutku, imajuci sve ovo sto sam nabrojao, samo prestanes da se cimas i koristis good enough podesavanja pa sta ti bog da.
Da se kreatori vise trude oko zvuka, mozda bi vredelo vise se posvetiti toj jurnjavi ka savrsenosti.
Ali kada u skoro savrsenom Black Hawk Down-u cujete one rpg-ove dok lete, kao neke rakete prskalice, sto u stvarnosti uopste nije istina (nit se vide<jedva mozda danju, a nocu ovako> nit se cuju dok ne zveknu ono sto gadjate, video svojim ocima) onda dzabe DTS i sav trud kad se sam reziser us*ao u imerziju.

Poslednja izmena:
Nije baš da se ne trude danas, relativno noviji Top Gun 2, razvaljuje sa zvukom, pogotovo u bioskopu, preporuka ko nije da pogleda.

Gledao sam bas kad je bila premijera, u deltinom cinemaplexu ako se ne varam, i kao neko ko je nakupio sate po onim simulatorima letenja za PC (DCS) mogu ti reci da nisam bio previse impresioniran.
Zvuk je ok, zvuci autenticno sa tih par semplova koje koriste, ali previse koriste i ponavljaju onaj zvuk ubrzanja mlaznica (kao u Fast and furious kad neprekidno menjaju brzine dok voze) sto je nesto sto se ne radi kada si u borbi dok borba ne prestane. Pricaju i dovikavaju se stalno tokom izvodjenja high-G manevrsianja, sto je prakticno nemoguce (udahnes i drzis vazduh u plucima da se ne bi onesvestio). Postoje pravi snimci na netu gde cujes koliko tesko disu i to oni najiskusniji dok izvode takve 7-8G manevre, a koje ovi u filmu izvode gotovo stalno.
Povlace one palice/joystike kao da su rucne u autu, a pri velikoj brzini da to uradis, cak i na onim F18 growlerima - ostao bi bez krila.. (fly by wire bi verovatno korigovao i spasio avion, ali je generalna instrukcija da se to ne radi jer bi sam pilot verovatno momentalno pao u nesvest jer bi krv jurnula dole iz glave).
Konstantno se cuje tracking computer kao da ima lock, a on em sto ne radi na tolikoj blizini, jer bi se mehanizam u kljunu aviona gde se i nalazi izlomio, em se ne cuje onako u F18.
Ali ceo kraj filma kada nam se Tom izvlaci u F14 tomcatu (u kome provede ceo prvi film) koga je konfiskovao tamo iza neprijateljskih linija, i kada sje*e, ne jedan, nego 2 SU-57.... koji bi realno mogli kolce da igraju oko F14 (koliko god ja voleo taj avion, tezak je kao vepar <americki piloti sami izjavili> i hidraulicne kontrole cine svoje).
Pilot SU-57 je spavao bukvalno na onom okidacu za top od 30mm koji ima oko 150 metaka/projektila, a posto ispaljuje 1500 u minuti zakljucuje se da bi sve ispucao za samo 6 sekundi. Dakle to se ne radi tako. Samo pipnes onaj okidac i on vec ispali kratki rafal od 5-6 metaka od kojih 1 pogodak (podsecam, zrno od 30 mm) moze da probije tenk sa gornje strane, a da ne pricam sta bi uradio F14 koji je ceo od mekih i fleksibilnih metala, a od koga se u filmu konstantno ta zrna - odbijaju odnosno rikosetiraju.
Smesno.
No kontam film - kao i prvi deo, napravljen je kao propaganda da se uposli sto vise pilota lovaca u americko vazduhoplovstvo th USAF. Negde sam procitao da je nakon prvog top gun-a broj prijavljenih skocio 6 puta. Isto je falilo pilota kada je snimljen i drugi deo, samo ne znam koliko je amera nalozio da se i oni posvete toj karijeri.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno