Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

Kauboje jedino zna da radi Serdjo Leone.
Kraj.
Nema "ali", nema rasprave...

Serija je rađena kao remake filma iz 1973. (!?) sa Yul Brynner-om u glavnoj ulozi. Ajd sad da ne ulazimo u rasprave, ukusi su različiti, ali sa svojih 4 sezona daje mnogo dublju priču sadašnjosti i budućnosti (jezivoj), nešto slično filmu "Ex Machina" samo detaljnije.

Sve to sa tim ljudskim posledicama i erama robota i AI je izdominirao jedan ghost in the shell iz 1995.
Ostalo snimljeno na tu temu kasnije je samo muzaranje vec ustanovljenih ideja iz tih perioda, gde eventialno ubace malo emocije, pa da se gledalac zamisli kao - da li smo mi postali bezumne masine radilice a masine mi, posto vise emocija imaju i ljudskih osobina, cak i empatije.
Wow, evo stvarno, mind blown... da mi serija ili film to nije rekla ne bih se zapitao, najke mi /s

Ma mene emocija ne zanima već SF momenat i da me radnja vozi. Da da posle druge kada Entoni rikne posle toga kreće nizbrdo. Sa Aaron Paulom nisam ni gledao epizode

@Markomaniax GIST sam ogledao samo 2 (3??) filma a seriju (GIST: Stand Alone Complex) sam počinjao nekoliko puta i batalio jer nije mi zanimljivo da se trkam sa titlom i 999 kilometara texta dijaloga i monologa i ekspozicije / infodump-ova koji nisu prikazani dovoljno dugo na ekranu da ih pročitaš. Plus mi i radnja nije "držala pažnju".

Zbog zato što je svetogrdje prebaciti na eng audio animirani seriju? Znam znam ne sme se to mora japanski...i mene to nekada drži ali ne moramo bito robovi "navika" ako rešava problem

@shamanNS
Kako da ti drzi paznju kad nisi stigao ni da procitas, kamo li da razmislis o njoj. A GITS se cita, narocito remek delo iz 1995.
Standalone compleks je napravljen za devojcice, posto se vecina gledalaca zalila da su im orignalna 2 dela (taj iz 95 i nastavak iz 2004) jako duboka, mracna itd.
Pa cist primer ti je dizajn robota (tenka tacnije). Sve ostalo je u slicnom stilu jer em nije radio originalni studio, em nije ni reziser originala.

zver iz filma
1786017924110.webp

i igracka za devojcice iz standalone compleksa
1786017989919.webp

Star Trek: Strange New Worlds je iz sezone u sezonu sve gora i gora. Prva sezona je bila solidna, ova četvrta je raspad i besmisao. Što je najgore, glumačka ekipa i efekti su mi Ok, ali scenario bi daleko bolje odradio neki besplatni LLM.

Serija je rađena kao remake filma iz 1973. (!?) sa Yul Brynner-om u glavnoj ulozi.
Upravo iz tog razloga sam imao velika ocekivanja od serije ali nisam video mnogo slicnosti u dve tri epizode, koliko sam izdrzao. Mozda neka ideja jeste postojala i mozda se kasnije nesto promenilo ali neka, hvala.

@shamanNS
Kako da ti drzi paznju kad nisi stigao ni da procitas, kamo li da razmislis o njoj. A GITS se cita, narocito remek delo iz 1995.
Standalone compleks je napravljen za devojcice, posto se vecina gledalaca zalila da su im orignalna 2 dela (taj iz 95 i nastavak iz 2004) jako duboka, mracna itd.
[/SPOILER]

E sad, šta je tu pravo, a šta nije je veliko pitanje. Originalna GITS manga od koje je sve krenulo je zapravo bila dosta duhovitija i po atmosferi bliža GITS seriji nego filmovima.

E sad, šta je tu pravo, a šta nije je veliko pitanje. Originalna GITS manga od koje je sve krenulo je zapravo bila dosta duhovitija i po atmosferi bliža GITS seriji nego filmovima.
Da ali ne pricam o tome sta je autenticno a sta ne.
Samo ono sto je genijalno. A to su anime iz 95` i njegov nastavak iz 2004`.

The Killings at Parrish station, kako je ovo dobro!Psiho/okultni/horor, kida,a ta kokicina uzasa koji ce uci u Vas licno.nisam skoro osetio!Sve je to vec negde vidjeno,ali ovde je spojeno da nema slabe tacke.Piyer Vir al sa Klajvom Barkerom!

Nazad
Vrh Dno