Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

Kauboje jedino zna da radi Serdjo Leone.
Kraj.
Nema "ali", nema rasprave...

Serija je rađena kao remake filma iz 1973. (!?) sa Yul Brynner-om u glavnoj ulozi. Ajd sad da ne ulazimo u rasprave, ukusi su različiti, ali sa svojih 4 sezona daje mnogo dublju priču sadašnjosti i budućnosti (jezivoj), nešto slično filmu "Ex Machina" samo detaljnije.

Sve to sa tim ljudskim posledicama i erama robota i AI je izdominirao jedan ghost in the shell iz 1995.
Ostalo snimljeno na tu temu kasnije je samo muzaranje vec ustanovljenih ideja iz tih perioda, gde eventialno ubace malo emocije, pa da se gledalac zamisli kao - da li smo mi postali bezumne masine radilice a masine mi, posto vise emocija imaju i ljudskih osobina, cak i empatije.
Wow, evo stvarno, mind blown... da mi serija ili film to nije rekla ne bih se zapitao, najke mi /s

Ma mene emocija ne zanima već SF momenat i da me radnja vozi. Da da posle druge kada Entoni rikne posle toga kreće nizbrdo. Sa Aaron Paulom nisam ni gledao epizode

@Markomaniax GIST sam ogledao samo 2 (3??) filma a seriju (GIST: Stand Alone Complex) sam počinjao nekoliko puta i batalio jer nije mi zanimljivo da se trkam sa titlom i 999 kilometara texta dijaloga i monologa i ekspozicije / infodump-ova koji nisu prikazani dovoljno dugo na ekranu da ih pročitaš. Plus mi i radnja nije "držala pažnju".

Zbog zato što je svetogrdje prebaciti na eng audio animirani seriju? Znam znam ne sme se to mora japanski...i mene to nekada drži ali ne moramo bito robovi "navika" ako rešava problem

@shamanNS
Kako da ti drzi paznju kad nisi stigao ni da procitas, kamo li da razmislis o njoj. A GITS se cita, narocito remek delo iz 1995.
Standalone compleks je napravljen za devojcice, posto se vecina gledalaca zalila da su im orignalna 2 dela (taj iz 95 i nastavak iz 2004) jako duboka, mracna itd.
Pa cist primer ti je dizajn robota (tenka tacnije). Sve ostalo je u slicnom stilu jer em nije radio originalni studio, em nije ni reziser originala.

zver iz filma
1786017924110.webp

i igracka za devojcice iz standalone compleksa
1786017989919.webp

Star Trek: Strange New Worlds je iz sezone u sezonu sve gora i gora. Prva sezona je bila solidna, ova četvrta je raspad i besmisao. Što je najgore, glumačka ekipa i efekti su mi Ok, ali scenario bi daleko bolje odradio neki besplatni LLM.

Serija je rađena kao remake filma iz 1973. (!?) sa Yul Brynner-om u glavnoj ulozi.
Upravo iz tog razloga sam imao velika ocekivanja od serije ali nisam video mnogo slicnosti u dve tri epizode, koliko sam izdrzao. Mozda neka ideja jeste postojala i mozda se kasnije nesto promenilo ali neka, hvala.

@shamanNS
Kako da ti drzi paznju kad nisi stigao ni da procitas, kamo li da razmislis o njoj. A GITS se cita, narocito remek delo iz 1995.
Standalone compleks je napravljen za devojcice, posto se vecina gledalaca zalila da su im orignalna 2 dela (taj iz 95 i nastavak iz 2004) jako duboka, mracna itd.
[/SPOILER]

E sad, šta je tu pravo, a šta nije je veliko pitanje. Originalna GITS manga od koje je sve krenulo je zapravo bila dosta duhovitija i po atmosferi bliža GITS seriji nego filmovima.

E sad, šta je tu pravo, a šta nije je veliko pitanje. Originalna GITS manga od koje je sve krenulo je zapravo bila dosta duhovitija i po atmosferi bliža GITS seriji nego filmovima.
Da ali ne pricam o tome sta je autenticno a sta ne.
Samo ono sto je genijalno. A to su anime iz 95` i njegov nastavak iz 2004`.

The Killings at Parrish station, kako je ovo dobro!Psiho/okultni/horor, kida,a ta kokicina uzasa koji ce uci u Vas licno.nisam skoro osetio!Sve je to vec negde vidjeno,ali ovde je spojeno da nema slabe tacke.Piyer Vir al sa Klajvom Barkerom!

Kad smo već kod Westworlda da li ga je neko odgledao do kraja? Ja sam pogledao S1 još kada je izašla pre ihahahaj godina i bila mi je topina sa mnogo detalja u priči, dobrim castom, build up-om priče, različitim timelineovima, twistovima, itd…. Tada sam jedva čekao da se snimi i S2, ali kada je ona najzad izašla koju godinu kasnije kritike su bile katastrofa pa se nisam ni potrudio da nastavim.
Mislio sam da je nakon toga serija otkazana a sada nakon vaše priče i podsećanja na seriju videh da ima čak 4 sezone, da je Hopkins i u S2 a Ed Haris skroz do kraja. Na IMDB vidim da ocene i za preostale S2, S3 i S4 nisu tako loše, prosek oko 8 po epizodi, pa mi ne deluje da je toliki krš koliko sam čitao kritike.
Da li je neko odgledao svih 4 sezona te da li serija ima smislen kraj ili je samo otkazana pa je praktično nezavršena? Ukoliko je koliko-toliko zaokružena priča sa nekim smislenim krajem onda bih se možda i odlučio da nastavim od S2 nakon toliko godina od S1. U S1 se manje više sećam cele priče i timeline preklapanja pa bih reprizirao samo poslednju epizodu i nastavio sa S2.

Inače da ne budem da stalno nešto pitam pokušaću da dam svoj doprinos ovoj temi koja mi je jedna od omiljenih na forumu... Odgledao sam nedavno prvu sezonu The Agency i serija mi se svidela. Zaplet je malo naivan kada vidiš šta je glavni lik spreman da rizikuje zbog švalerke, a verovatnoća nekih događaja da se dese se meri u promilima, pa se opet nekako dese. Sve u svemu mora postojati neka priča da vozi seriju i ona je malo tanka, ali mi je casting, dinamika, pa u nekim momentima i napetost sasvim odgovarajući i po mom ukusu tako da je mogu preporučiti za ljubitelje špijunskih vikend romana. 🙂

Drugu sezonu sam počeo, stigao sam do neke treće epizode, i ono što deluje je da S2 ima dosta brži tempo od S1 koja baš polako počinje, što je i logično jer u S2 već imamo sve poznate likove (sviđa mi se što je main casting isti u S2 kao u S1) pa se ne gubi vreme na njihov razvoj nego se odmah kreće u “akciju”. I u S2 mi je zaplet naivan (da pale celu CIA mašineriju zbog jednog realno, za sada, nebitnog lika), ali sve što sam napisao za S1 i priču važi i ovde. Videćemo šta će biti dalje do ep 10.

I da… nije mi bio jasan side story iz S1 sa Iranom koji se dešava svo vreme, ali sada koliko mi se čini nakon 3 epizoda S2 i ta priča će se sklopiti i dobiti smisao što mi deluje zanimljivo u najavi.

Sve u svemu serija mi je bolja od Teherana koji sam počeo neposredno pre ove (gledao mi se takav tip serije) ali sam Teheran batalio nakon 3-4 epizode zbog dosade i praznog hoda. Iako je priča/zaplet jednako tanak u obe serije, u The Agency dinamika, dijalozi i likovi su mi mnogo bolji nego u Teheranu.

Kad smo već kod Westworlda da li ga je neko odgledao do kraja? Ja sam pogledao S1 još kada je izašla pre ihahahaj godina i bila mi je topina sa mnogo detalja u priči, dobrim castom, build up-om priče, različitim timelineovima, twistovima, itd…. Tada sam jedva čekao da se snimi i S2, ali kada je ona najzad izašla koju godinu kasnije kritike su bile katastrofa pa se nisam ni potrudio da nastavim.
Mislio sam da je nakon toga serija otkazana a sada nakon vaše priče i podsećanja na seriju videh da ima čak 4 sezone, da je Hopkins i u S2 a Ed Haris skroz do kraja. Na IMDB vidim da ocene i za preostale S2, S3 i S4 nisu tako loše, prosek oko 8 po epizodi, pa mi ne deluje da je toliki krš koliko sam čitao kritike.
Da li je neko odgledao svih 4 sezona te da li serija ima smislen kraj ili je samo otkazana pa je praktično nezavršena? Ukoliko je koliko-toliko zaokružena priča sa nekim smislenim krajem onda bih se možda i odlučio da nastavim od S2 nakon toliko godina od S1. U S1 se manje više sećam cele priče i timeline preklapanja pa bih reprizirao samo poslednju epizodu i nastavio sa S2.
Ja sam pogledao do kraja. Svaka sezona je sve losija i losija ali i dalje su gledljive, svakako vredi gledati. 8.4 ocena od 560,000 ljudi valjda nesto govori. Sto se tice dal ima smialen kraj, ne secam se

Poslednja izmena:
Euphoria sezona 2, sa zakašnjenjem gledam jer me nije oduševila prva sezona. Ova mi se svidjela iako mi nisu jasni neki momenti snimanja (npr. Zašto je glavna glumica pošteđena iako mi ništa posebno?). U prvoj epizodi pretjerali sa mrcinama. I onda se pojavi par mrcina sa 5cm.

The East Palace 2026 me privuklo ali mi nezanimljivo u odnosu na Alchemy of Soul 2022. U zadnje vrijeme korejci mi nekako loši.

Westworld odgledati s01 i stati.

Postavljen prevod za poslednju osmu epizodu druge sezone serije "Šećerko". 🙂

Nadam se da ste uživali u seriji i da vam je prevod dodatno ulepšao gledanje.
Hvala svima koji su pratili seriju, ostavljali komentare i pružali podršku tokom cele sezone.

Sugar.webp

Sad se vraćam da dovršim seriju "Nije lako biti Margo". Znam da komedije često prođu ispod radara, ali ovoj stvarno vredi dati šansu.
Duhovita je, odlično napisana i toliko pitka da epizode samo klize jedna za drugom.
A realno, i zbog Mišel Fajfer. Ako vam ona nije dovoljan razlog da pustite prvu epizodu, onda stvarno ne znam šta jeste.
U tim godinama izgleda toliko dobro da čovek zaboravi šta je hteo da kaže.
Nisam siguran da li bolje glumi ili bolje prkosi kalendaru.

BTW - Postavljen je prevod i za petu epizodu serije "Nije Lako Biti Margo!"

Margo's Got Money Troubles.webp

Vidimo se uskoro uz nove prevode. 🍻

Pasovao mi sasvim Šugar u ove vruće letnje dane. Reko' 'ajde da mu dam šansu kad već nisam pre dve godine i taman dobrodošlo kao neka pitka priča.

Nazad
Vrh Dno