Šta je novo?

AIK Banka

Meni su bas danas stigli i Ananas i Shoppster vaucer, a poslala sam mejlove 31. jula tj u petak. Jel i pre bilo samo par dana da se iskoristi Shoppster vaucer? I meni je do 7.8 rok da njega iskoristim, bas malo vremena daju. Ananas daje 90 dana sto je ok

Ako sam dobro ispratio, i u prvom krugu je bilo da traju sedam dana od poslednjeg dana trajanja kruga, nezavisno od toga kad su ti poslati. Taj krug je trajao do 10. juna, pa su vaučeri izdati dotad važili do 17. juna. Ja sam konkretno dobio svoj vaučer 15. maja, ali trebalo bi da je sa istim rokom dobio svako. Isto tako, trebalo bi da svi izdati nakon toga, u drugom krugu, važe do 7. avgusta. Sve u svemu, više vremena za odluku imaju oni koji su ranije (u toku kruga) otvorili račun, što jeste nezgodno, ali tako je kako je.

Da li neko može da mi pojasni kako prebacujete pare iz jedne banke u drugu a da vas ne oderu na proviziju pošto kod mene u otp mesečni minimum u aplikaciji je 60k a ako se ide preko šaltera onda uzimaju proviziju od par posto. Ne želim da dižem keš to mi baš nije neka opcija.

Da li neko može da mi pojasni kako prebacujete pare iz jedne banke u drugu a da vas ne oderu na proviziju pošto kod mene u otp mesečni minimum u aplikaciji je 60k a ako se ide preko šaltera onda uzimaju proviziju od par posto. Ne želim da dižem keš to mi baš nije neka opcija.
Pa evo ja mogu da ti kazem kako sam ja sada, jer sam bas sada u procesu prelaska iz Unicredita u Aik. Unicredit naplacuje naknadu 20 dinara za svaki transfer novca mbankingom ispod 300k, a naplacuje 0.25% za sume preko 300k, to sve pise u tarifniku banke. Tako da ako prebacujes neku vecu sumu, bolje ti je da je podelis u vise manjih transakcija i da ti uzmu samo 20 x broj transakcija, umesto procenta. E sad tako je u Unicredit banci, ne znam za OTP banku, ali baci pogled na njihov tarifnik, valjda ne bi trebalo ni oni da uzimaju mnogo vise od toga?

Juče mi pitanje uopšte nije bilo jasno, hahah, a sad sam valjda skontao: pitanje je kako prebaciti novac iz OTP u Aik? Ako da, koliko sam upućen, a evo i tarifnika, OTP uzima fiksnu naknadu, koja zavisi od paketa, ali ista je za sve iznose, isto kao Aik. Drugim rečima, trebalo bi da račun može da se isprazni jednim relativno jeftinim prenosom.

Ali opet ne znam na šta se odnosi pominjanje nekog mesečnog minimuma od 60k. Možda je ipak maksimum, limit, kao gornja granica? Ako da, može to sigurno da se poveća. Slična je priča u Aiku: opšti dnevni limit je 400k, ali može da se poveća pozivom digitalne filijale. Ne može se, nažalost, samostalno promeniti u aplikaciji u bilo koje doba.

22 jula dobio recikliran broj za praćenje kartice, evo i sada stoji status "prijem" i ne mrda. Čoveku pre mene sa istim brojem; prijem status, sutra uručenje.

Rođak otvorio račun posle mene, kada sam mu rekao za promociju, dobio karticu pre više od nedelju dana, a nije poruku da je poslata, PIN i dalje čeka.

Da se nisam lično uverio, ne bih verovao da postoji neorganizovanija banka od yettela.

Račun otvoren 24. juna, a od PIN-a i kartice ni traga. Dobio sam i neki broj za praćenje koji je takodje iskorišćen, tako da ni karticu nije bilo moguće pratiti.
Uzeo sam i kreditnu karticu, a juče mi stiže izvod. U njemu moja adresa, ali poštanski broj potpuno pogrešan – pripada mestu udaljenom stotinama kilometara od mesta u kojem živim.
Baš neozbiljno za jednu banku.

Nazad
Vrh Dno