Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Ovo nisam nikad koristio. Imam neka pitanja. Kupim ovaj paket od 30 dana i uzmem broj koji hocu. Da li ovaj broj mogu da koristim dugo vremena? Da li mogu da uplaćujem ovu cenu paketa i tako da ga produzavam? Da li mogu da menjam mesečno da menjam pakete i da mi ostane broj koji cu dugo koristiti? Nadam se da sam jasan. Hvala, pozdrav.

Ovo nisam nikad koristio. Imam neka pitanja. Kupim ovaj paket od 30 dana i uzmem broj koji hocu. Da li ovaj broj mogu da koristim dugo vremena? Da li mogu da uplaćujem ovu cenu paketa i tako da ga produzavam? Da li mogu da menjam mesečno da menjam pakete i da mi ostane broj koji cu dugo koristiti? Nadam se da sam jasan. Hvala, pozdrav.
Ukratko, može sve to...

@Resworbrot imam nalog na glavnom broju gde mogu kontakti da me nađu. Ovaj globaltelov sam hteo da registrujem za testiranje botova i neke grupe koje bih pratio, ali da nema nikakve veze sa glavnim brojem. Jednostavno mi traže da potvrdim na drugom uređaju, što nema smisla, s obzirom da tek registrujem broj.
Da, to je baš bez veze. Ranije je dodavanje broja/naloga na istom profilu bilo lako, ne znam zašto su zamrsili stvar.

Jel vam radi plaćanje parkinga preko globaltel mreže? Dobra stvar je što na globaltelu ne smaraju promoteri sa ponudama. Na a1 ubijaju.

Ne znam za danas, budu neretko smetnje, ali u opštem slučaju radi. Što se tiče A1, povučeš pristanak na obradu podataka (ima u podešavanjima Moj A1) i neće više zvati.

Jel vam radi plaćanje parkinga preko globaltel mreže? Dobra stvar je što na globaltelu ne smaraju promoteri sa ponudama. Na a1 ubijaju.
Iskreno nemaju sta ni da ponude. U A1 a i kod drugih gledaju da te vezu za njih sa nekim ugovorom na 24 meseca a u Globaltelu i ne postoji nista osim pripejda. U GT eventualno te pozovu kada resis da preneses broj u drugu mrezu.

Jel vam radi plaćanje parkinga preko globaltel mreže?
U principu radi, ali ja u poslednje vreme imam često problema oko plaćanja parkinga. Primer: pošaljem poruku, nema odgovora, pošaljem još jednu, nema odgovora, sin pošalje sa svog telefona (isto Globaltel), odmah mu stigne odgovor, pošalje još jednu (trebalo nam je više sati), odmah stigne odgovor, onda pogledam detaljnije SMS sa potvrdom i shvatim da je uračunao i moje dve poruke (iako nije bilo odgovora) i da smo platili 4 h parkiranja 🙂 Sreća, pa mi ta usluga nije potrebna često 😀

ĆAo nisam dugo pratio forum. Jel i salje može u globaltetu da se onaj bonus od 200fb produzuje sa onim laketom od 300 400dinn. Hvala najlepse

Dižem ruke od globaltela, poslednjih mesec dana mi se ljudi konstantno žale da me ne čuju dobro, da prekida zvuk, bilo da je poziv preko VoLTE ili 2G, nezavisno od lokacije. Uz to je i MTS iz nekog razloga ugasio B1 sektor na obližnjoj baznoj stanici, pa od nekadašnjih 100+Mbps je brzina kući pala na 25Mbps. Bilo je lepo dok je trajalo ali ipak moram da dignem ruke. Sad samo razmišljam šta je manje zlo od druga dva operatera, na prepaid-u.

Isti problem sa pozivima... VoLTE ikonica uglavnom stoji samo kao ukras, jer se pri uspostavljanju poziva u nekom trenutku mreza prebaci na 2G i kvalitet razgovora bude katastrofa. Nekad radi VoLTE kako treba, ali jako retko. Svakako neupotrebljivo za glavni broj. Steta

Kod mene VoLTE iskljucen od prvog dana.

Meni je pre brljavio sad radi "ok".U zadnja 3 meseca mozda me jednom sagovornik nije cuo.

jel mozete da kazete kako se zove taj paket i sta sadrzi, u aplikaciji vidim samo freepaid-ove, pa obzirom da uzimam taj paket od 999rsd zbog dobijenih 200gb nakon prenosa broja? Ako moze da se uzme jeftiniji paket i da se zadrze 200gb, sto da ne 🙂

Ne mogu sad da priložim snimak ekrana iz aplikacije, ali ovde i ovde imaš sve mogućnosti koje nisu freepaid. Zanima te uzbudljiva konekcija, 5 GB na 30 dana za 370 dinara.

Isti problem sa pozivima... VoLTE ikonica uglavnom stoji samo kao ukras, jer se pri uspostavljanju poziva u nekom trenutku mreza prebaci na 2G i kvalitet razgovora bude katastrofa. Nekad radi VoLTE kako treba, ali jako retko. Svakako neupotrebljivo za glavni broj. Steta
Isti problem vec otprilike preko 2 meseca.
Na svakih nekoliko mojih poziva sagovornik me ne cuje,secka itd.
Pa kao ukljuci VoLTE,a to im i ne radi,bar kod mene. Nema ikonice a i dalje cekam po nekoliko sekundi da se veza uspostavi.
Iskljucim ga odmah jer vidim da od doga nema 'leba. Dokazali su da su nesposobni jer preko godinu dana ne znaju da sve to srede da radi kao kod drugih.
Pisao reklamaciju, i kao javice,ali nikada ne jave. Uvek sam moram da zovem da pitam, i ako imaju obavezu da to rese,a ne resavaju.
Totalni amateri i neznalice.

Nisam znao da na kosovo okolina Gnjilane ,radi internet iz paketa Freepaid Smart 10+40 GB

Nisam nasao na forumu mozda je pomenuto oko obnove paketa na Globaltelu, uveli su da obnova vazi 30 dana od trenutka kada rucno obnovim paket i ne nadovezuje se na predhodno isticanje paketa. Konkretno paket mi je isticao 10.7 ja sam ga obnovio rucno 2.7 i umesto da se nadoveze da istcie 10.8 oni mi krajcovali 8 dana. I paket vazi do 2.8. Ja sam uvek 10 dana pred istek rucno obnavljao posto ne verujem u automatsku obnovu, svima u okruzenju se bar jedanput nije obnovio paket pa su izgubili promociju ili pogodnosti koje skupe.
Zvao sam tehnicku i potvrdili su mi da ako rucno obnovim npr. 5 dana pre isteka da mi se ne nadovezuje vec gubim 5 dana. Neverovatno sta rade da te nateraju na automatsku obnovu koja ce u nekom trenutku da zakaze i da promo paket koji imas izgubis.

Nije to ništa novo, svaki paket je za sebe, jedino što se saobraćaj prenosi dok god je nešto aktivno. Isto važi ako obnoviš i jedan dan unapred, taj dan izgubiš. Stvarno je automatska obnova jedini način da imaš sve pune dane, to je istina. Ipak, uvek u slučaju problema sa tim vraćaju saobraćaj, tako da problem ispadne samo ako ne primetiš na vreme, a hitno ti treba.

Ja mislim da ako se to i dogodi greškom sistema, vratiće posle primedbe. Tako da mislim da se bez potrebe opterećuješ.
A inače, ok.. verujem da znaš primere da je do grešaka dolazilo, ali ima i druga strana - mi smo u porodici svi njihovi višegodišnji korisnici i za ovo vreme nama se to nije dogodilo.

Ostavi na automatici i ne misli o tome.
Globaltel je bukvalno dodati dopunu četiri puta godišnje i ništa više potrebno. Barem je to moji sistem i iskustvo.
Probaj i ti tako..

Pa imali su razne promocije ako placas redovno odnosno imas automatsku obnovu, paket se sa tipa 1250din sputao polako na nekih 950din. Zena je to koristila jako dugo i kada joj nije obnovio naravno sledeca obnova opet 1250din. Mi smo zvali tehnicku i dobili odgovor kao vise ne potoji ta promocija i ne mogu da je vrate na 950din. Ja godinama placam paket koji ne postoji zvao se nekada jaka osmica 888din i dan danas ga obnavljam. Da mi automatika ne obnovi samo jednom nikada mi vise ne bi vratili taj iznos posto taj paket nigde ne postoji. A inace automatska obnova zakazala bukvalno svima bar jednom u mom okruzenju. Kod mene su svi na Globaltelu. Dobijes porku kako nisi imao sredtstava na kartici iako uredno imas i ne obnovi se paket.

Jasno. Ok.
Onda ništa - vodi računa.
Bezveze što je tako..

Ta akcija sa spuštanjem cene je svakako bila ograničenog trajanja. Neka me neko ispravi ako grešim, naravno, ali mislim da više niko ne plaća freepaid jeftinije. Ali dobro je pitanje šta bi se desilo kada bi zapelo sa automatskom obnovom jake osmice. Svakako, rešenje koje radi bez problema je obnova iz kredita umesto sa kartice, jer to prosto ne može da omane.

Da li se nekom desilo da ne može da uspostavi vezu, nema zvučnog signala kad se zove. Iz korisničke službe su mi odgovorili da stavim u airplane mode 5 sekundi pa da isključim. Nikad mi se nije desilo na mts-u a ovde bar jednom nedeljno.

Na istom uređaju?

Airplane mode kada se isključi i uključi, resetuje "antene". Zato pretpostavljaju da je do uređaja.
A može biti i do onoga ko se poziva.

Inače, kod mene toga nema. Ali i ne pozivam puno različitih kontakata..

Da li se nekom desilo da ne može da uspostavi vezu, nema zvučnog signala kad se zove. Nikad mi se nije desilo na mts-u a ovde bar jednom nedeljno.
Da, desilo mi se skoro, zvao na mobilni, bilo zauzeto, pa probao na fiksni. Tad mi je bila prikazana poruka da nije moguće uspostaviti vezu. Zvao drugi fiksni iz istog mesta, zvoni. Zvao opet broj koji nije hteo, ne može opet.

Inače, na mts-u dok sam ga kratko koristio pre nekoliko meseci, desilo mi se da mi zvoni telefon, a sagovornik ne čuje tonski signal. Kad se javim, nema nikakvog zvuka a ni pozivalac ništa ne čuje. I tako par puta za nekoliko meseci.

Dižem ruke od globaltela, poslednjih mesec dana mi se ljudi konstantno žale da me ne čuju dobro, da prekida zvuk, bilo da je poziv preko VoLTE ili 2G, nezavisno od lokacije. Uz to je i MTS iz nekog razloga ugasio B1 sektor na obližnjoj baznoj stanici, pa od nekadašnjih 100+Mbps je brzina kući pala na 25Mbps. Bilo je lepo dok je trajalo ali ipak moram da dignem ruke. Sad samo razmišljam šta je manje zlo od druga dva operatera, na prepaid-u.
Ja sam privatni broj prebacio iz A1 u Globaltel baš iz ovog razloga. Službeni je takođe A1. I ništa mogao da podnesem lošu pokrivenost i loš kvalitet zvuka. Globaltel mi je dosta bolji od A1.
Dakle, prelaskom u A1 ništa ne dobijaš.
Probaj yettel pa javi.

Da, desilo mi se skoro, zvao na mobilni, bilo zauzeto, pa probao na fiksni. Tad mi je bila prikazana poruka da nije moguće uspostaviti vezu. Zvao drugi fiksni iz istog mesta, zvoni. Zvao opet broj koji nije hteo, ne može opet.

Inače, na mts-u dok sam ga kratko koristio pre nekoliko meseci, desilo mi se da mi zvoni telefon, a sagovornik ne čuje tonski signal. Kad se javim, nema nikakvog zvuka a ni pozivalac ništa ne čuje. I tako par puta za nekoliko meseci.
Ovo mi se često dešava kad zovem određenog kolegu i nema veze sa kog broja zovem (A1 ili Globaltel). Njegov broj je takođe u A1.
Dešavalo nam se da dobijem poruku da nije dostupan a čovek sedi pored mene i ne telefonira (NBG, bul z đinđića).
I dešava nam se da se pojavi propušten poziv a da se nismo pozivali (dešavalo se sa i između više kolega iz firme).
Luuudo burazere.

Nazad
Vrh Dno