Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Ovo nisam nikad koristio. Imam neka pitanja. Kupim ovaj paket od 30 dana i uzmem broj koji hocu. Da li ovaj broj mogu da koristim dugo vremena? Da li mogu da uplaćujem ovu cenu paketa i tako da ga produzavam? Da li mogu da menjam mesečno da menjam pakete i da mi ostane broj koji cu dugo koristiti? Nadam se da sam jasan. Hvala, pozdrav.

Ovo nisam nikad koristio. Imam neka pitanja. Kupim ovaj paket od 30 dana i uzmem broj koji hocu. Da li ovaj broj mogu da koristim dugo vremena? Da li mogu da uplaćujem ovu cenu paketa i tako da ga produzavam? Da li mogu da menjam mesečno da menjam pakete i da mi ostane broj koji cu dugo koristiti? Nadam se da sam jasan. Hvala, pozdrav.
Ukratko, može sve to...

@Resworbrot imam nalog na glavnom broju gde mogu kontakti da me nađu. Ovaj globaltelov sam hteo da registrujem za testiranje botova i neke grupe koje bih pratio, ali da nema nikakve veze sa glavnim brojem. Jednostavno mi traže da potvrdim na drugom uređaju, što nema smisla, s obzirom da tek registrujem broj.
Da, to je baš bez veze. Ranije je dodavanje broja/naloga na istom profilu bilo lako, ne znam zašto su zamrsili stvar.

Jel vam radi plaćanje parkinga preko globaltel mreže? Dobra stvar je što na globaltelu ne smaraju promoteri sa ponudama. Na a1 ubijaju.

Ne znam za danas, budu neretko smetnje, ali u opštem slučaju radi. Što se tiče A1, povučeš pristanak na obradu podataka (ima u podešavanjima Moj A1) i neće više zvati.

Jel vam radi plaćanje parkinga preko globaltel mreže? Dobra stvar je što na globaltelu ne smaraju promoteri sa ponudama. Na a1 ubijaju.
Iskreno nemaju sta ni da ponude. U A1 a i kod drugih gledaju da te vezu za njih sa nekim ugovorom na 24 meseca a u Globaltelu i ne postoji nista osim pripejda. U GT eventualno te pozovu kada resis da preneses broj u drugu mrezu.

Jel vam radi plaćanje parkinga preko globaltel mreže?
U principu radi, ali ja u poslednje vreme imam često problema oko plaćanja parkinga. Primer: pošaljem poruku, nema odgovora, pošaljem još jednu, nema odgovora, sin pošalje sa svog telefona (isto Globaltel), odmah mu stigne odgovor, pošalje još jednu (trebalo nam je više sati), odmah stigne odgovor, onda pogledam detaljnije SMS sa potvrdom i shvatim da je uračunao i moje dve poruke (iako nije bilo odgovora) i da smo platili 4 h parkiranja 🙂 Sreća, pa mi ta usluga nije potrebna često 😀

ĆAo nisam dugo pratio forum. Jel i salje može u globaltetu da se onaj bonus od 200fb produzuje sa onim laketom od 300 400dinn. Hvala najlepse

Dižem ruke od globaltela, poslednjih mesec dana mi se ljudi konstantno žale da me ne čuju dobro, da prekida zvuk, bilo da je poziv preko VoLTE ili 2G, nezavisno od lokacije. Uz to je i MTS iz nekog razloga ugasio B1 sektor na obližnjoj baznoj stanici, pa od nekadašnjih 100+Mbps je brzina kući pala na 25Mbps. Bilo je lepo dok je trajalo ali ipak moram da dignem ruke. Sad samo razmišljam šta je manje zlo od druga dva operatera, na prepaid-u.

Isti problem sa pozivima... VoLTE ikonica uglavnom stoji samo kao ukras, jer se pri uspostavljanju poziva u nekom trenutku mreza prebaci na 2G i kvalitet razgovora bude katastrofa. Nekad radi VoLTE kako treba, ali jako retko. Svakako neupotrebljivo za glavni broj. Steta

Kod mene VoLTE iskljucen od prvog dana.

Meni je pre brljavio sad radi "ok".U zadnja 3 meseca mozda me jednom sagovornik nije cuo.

jel mozete da kazete kako se zove taj paket i sta sadrzi, u aplikaciji vidim samo freepaid-ove, pa obzirom da uzimam taj paket od 999rsd zbog dobijenih 200gb nakon prenosa broja? Ako moze da se uzme jeftiniji paket i da se zadrze 200gb, sto da ne 🙂

Ne mogu sad da priložim snimak ekrana iz aplikacije, ali ovde i ovde imaš sve mogućnosti koje nisu freepaid. Zanima te uzbudljiva konekcija, 5 GB na 30 dana za 370 dinara.

Broj je prebačen iz Yettela u ovaj nesrećni Globaltel. Dobijena nova kartica, kada je broj ugašen u Yettelu ubačena njihova kartica, trošen bonus dobrodošlice i posle aktiviran Freepaid. Problem je što su brzine interneta uglavno katastrofa i što se telefon nikada ne kači na 5G mrežu. Cimao ih više puta i dobijam stalno generički mail sa mrežom 5G pokrivenosti i slične gluposti. Sedam dana na Zlatiboru i nikada telefon nije pronašao 5G mrežu, njihov odgovor je da na Zlatiboru nemaju 5G mrežu. Ima li neko sličnu situaciju, telefon je Honor 400pro,kartica probana i u Poco F8 Ultra kratko vreme, takođe nije nalazio 5G?

Pa jug valda ceo nema 5g na Mts tako da nista cudno. Za jug ti je zaduzen @poglavicas

Zlatibor je na zapadu, 5G nije pronašao nigde na Milošu Velikom, nema ga ni kod kuće u Lazarevcu.

Zapad ili bolje rečeno jugozapad im je takođe rupa, tako da nema 5G na Zlatiboru, nije greška. MTS ni nema zvaničnu mapu pokrivenosti, ali imaš nezvanične ovde i ovde, samo filtriraj po operatoru i tehnologiji. Tu je i ova tema. Ima ga, međutim, u Lazarevcu, Ćelijama i Ljigu, tako da ipak nešto nije u redu ako ni tu nije hvatao. No dalje (južnije) od toga stvarno nema.

Što se 5G mreže mts-a tiče, pisano u drugoj temi. Naime tačno 9 upravnih okruga u Srbiji nemaju 5G na mts-u, ni jednu jedinu BS. U pitanju su:
  • Borski - Bor, Majdanpek, Kladovo, Negotin
  • Zaječarski - Zaječar, Knjaževac, Boljevac, Soko Banja
  • Pirotski - Pirot, Dimitrovgrad, Bela Palanka, Babušnica
  • Jablanički - Leskovac, Vlasotince, Lebane, Bojnik, Medveđa, Crna Trava
  • Pčinjski - Vranje, Bujanovac, Preševo, Surdulica, Vladičin Han, Bosilegrad, Trgovište
  • Toplički - Prokuplje, Blace (Kopaonik), Kuršumlija, Žitorađa
  • Raški - Kraljevo, Novi Pazar, Vrnjačka Banja, Raška, Tutin
  • Moravički - Čačak, Gornji Milanovac, Ivanjica, Lučani (Guča)
  • Zlatiborski - Užice, Požega, Čajetina (Zlatibor), Arilje, Bajina Bašta, Kosjerić, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Sjenica

Na teritoriji ovih 9 okruga, mts za mobilnu mrežu koristi Huawei opremu. Ova oprema tehnički ima mogućnost za 5G, ali mts ne sme da aktivira 5G na njoj, jer bi momentalno dospeli na listu kompanija pod sankcijama OFAC-a. Ovo bi se desilo jer se Srbija, Vašingtonskim sporazumom obavezala da za 5G neće koristiti opremu nepouzdanih dobavljača. Kako je Huawei pod sakncijama SAD, ne smeju da uključe 5G na Huawei opremi.

Ostali upravni okruzi nemaju Huawei opremu na baznim stanicama mts-a, tamo se koriste Nokia ili Erricsson, te administrativnih prepreka za aktiviranje 5G mreže nema.

Sva mesta koja sam boldovao imaju 5G na A1 i/ili Yettel mreži, ali nemaju na mts.

Kako Globaltel koristi mts bazne stanice - 5G ne može da radi ako na nekom području mts nema aktiviran 5G.

Ovo je jedan od gorućih skandala sa Telekomom - da stvar bude još gora - Vašingtonski sporazum je potpisan u septembru 2020. a mts je Huawei opremu montirao po baznim stanicama u pediodu od 2021. do 2023. godine! Tada su znali da na Huawei području neće moći da puste 5G!

Od decembra (starta 5G mreže) do danas nisam niti čuo niti video da su bilo koju BS u ovih 9 okruga zamenili za ne-huawei opremu. Ono što sam siguran, da i bazne stanice postavljene u poslednjih par meseci (potnuno nove) idu sa baš Huawei opremom, na području ovih 9 okruga!

Detaljna priča, po običaju, ali malo su ti boldovi neprecizni, čisto da napomenem. Lučani imaju 5G oba operatora, dok Guča, Kosjerić i Raška imaju Yettelov. Ipak, svugde je Yettel na 700 MHz, što je u praksi često lošije od 4G+ (i to kažem baš iz svoje prakse iz navedenih mesta), tako da samo Lučani imaju "pravi", A1 na 3500 MHz. Tutin ima Yettel čak na oba opsega. Ostali neboldovani sa (jugo)zapada stvarno nemaju ništa. Za (jugo)istok baš ne znam, nije moj kraj, ali ne sumnjam da se može proveriti situacija na mapama koje sam linkovao.

Ipak sam ovde na jugoistoku. Ti imaš bolje i svežije informacije sa terena. Boldovao sam ono za šta znam.

Isti problem sa pozivima... VoLTE ikonica uglavnom stoji samo kao ukras, jer se pri uspostavljanju poziva u nekom trenutku mreza prebaci na 2G i kvalitet razgovora bude katastrofa. Nekad radi VoLTE kako treba, ali jako retko. Svakako neupotrebljivo za glavni broj. Steta
Isti problem vec otprilike preko 2 meseca.
Na svakih nekoliko mojih poziva sagovornik me ne cuje,secka itd.
Pa kao ukljuci VoLTE,a to im i ne radi,bar kod mene. Nema ikonice a i dalje cekam po nekoliko sekundi da se veza uspostavi.
Iskljucim ga odmah jer vidim da od doga nema 'leba. Dokazali su da su nesposobni jer preko godinu dana ne znaju da sve to srede da radi kao kod drugih.
Pisao reklamaciju, i kao javice,ali nikada ne jave. Uvek sam moram da zovem da pitam, i ako imaju obavezu da to rese,a ne resavaju.
Totalni amateri i neznalice.

Nazad
Vrh Dno