Šta je novo?

Kombinovana masina za pranje i susenje veša

• Začetnik teme Začetnik teme Stevix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Stevix

Zapažen
Učlanjen(a)
17.08.2021
Poena
21
Pročitao sam temu o msšinama za veš, gde se pominju i kombinovane mašine, ali nisam naišao na baš tu temu, pomoć oko izbora kombinovane mašine za sušenje i pranje veša, pa postavljam ovde pitanje, ako može pomoć. Zna li neko išta oko hisence kombinovanim mašinama, da li je čemu da primer ova

Kažu da je bolja od gorenja, pošto se radi u Sloveniji, garancija 5god, a cena ok.
Molim za neku preporuku kombinovane mašine? Da li je bolje kupiti ovako nešto za 46000 ili ići na LG za 30000 veće cene?

Evo da dodam svoje iskustvo nakon nekoliko meseci korišćenja Hisense WD5I1245BWR: https://rs.hisense.com/uredjaji/pra...5I1245BWR-WD5I245BWR-HSN/p/000000000020015318

Blago rečeno, uređaj za izbegavanje! Čisto da se ljudi ne lože pošto je kao model sa toplotnom pumpom.

Ukratko:
  • Ono što je definitivno crveni alarm je sušenje vesa, veš je konstantno pun prašine i mora se istresati nakon sušenja, bilo da je posteljina ili peškiri ili šta god
  • Auto-dosing se može podešavati samo preko wi-fi, čak i kada se stavi ma maximum od 100ml, nema dovoljno deterdženta za pranje kad se mašina napuni a kao prima 12kg veša
  • Senzor za auto-dosing signalizira za deterdžent i omekšivač da fali tečnosti ako nema preko pola ladice napunjeno a uzima samo 100ml iako ne povuče ni toliko, faktički treba ti litra deterdženta po pregradi samo da bi oprao jednu turu. Besmisleno skroz, kao što sam ranije rekao sama opcija je totalno neupotrebljiva. Ako želiš da promeniš deterdžent na dečiji, moraš da isprazniš fioku što je popriličan haos
  • Ima još štošta ali ovo iznad je užas pa se ostalo i zaboravi

Sve u svemu, za taj novac smo očekivali dosta više, u kranjem slučaju da normalno suši, ovako smo dobili polu/proizvod. Ne znam kakva je opcija za vraćanje ali definitovno ću probati i na kraju je prodati ispod cene da kupim nesto iole pristojno.

Trebao si Haier kupiti. Hisense je na forumu dobio očajne ocene forumaša.
Ma trazio sam kao eto neku sa toplotnom pumpom, bila je samo Electrolux ali je kostala 200k. Onda se pojavila ova, novi model itd. sa pristojnom cenom. Sad vidim da je to glupost teska, nikakve koristi od te toplotne pumpe.
Znam da je Haier dobar kao marka, ali ne bi vise rizikovao sa kinezima. Ako uspem da se resim ove, kupicu neki Electrolux, Bosch ili cak rekose da Samsung susi jako lepo bez prasine.

Ma trazio sam kao eto neku sa toplotnom pumpom, bila je samo Electrolux ali je kostala 200k. Onda se pojavila ova, novi model itd. sa pristojnom cenom. Sad vidim da je to glupost teska, nikakve koristi od te toplotne pumpe.
Znam da je Haier dobar kao marka, ali ne bi vise rizikovao sa kinezima. Ako uspem da se resim ove, kupicu neki Electrolux, Bosch ili cak rekose da Samsung susi jako lepo bez prasine.
Odakle dolazi tolika prašina?

Odakle dolazi tolika prašina?
Dolazi iz veša. Svaka mašina za sušenje ima onu mrežicu na vratima koja pokupi to sve. Ova nema mrežicu jer je kombinovana nego rupu oko dihtung gume kroz koju odlazi sve sa vodom ta prašina. Bolje mašine to verovatno bolje handluju, ova ne može, ostane haos one crvene prašine po celom vešu pa se mora istresati.

Dolazi iz veša. Svaka mašina za sušenje ima onu mrežicu na vratima koja pokupi to sve. Ova nema mrežicu jer je kombinovana nego rupu oko dihtung gume kroz koju odlazi sve sa vodom ta prašina. Bolje mašine to verovatno bolje handluju, ova ne može, ostane haos one crvene prašine po celom vešu pa se mora istresati.
O moja Hisense kombinerka slicno radi, takodje nema nikakvu mrezicu ka komori sa grejacem i turbinom, ali ne ostaje neki haos od prasine. :/ ALI OSTAJE CEBE NA GREJACU I PERAJIMA PLASTICNE TURBINE J#BO IH KER DA IH J#BO! Resenje, po servisnom osoblju, je da sacekam da se nakupi i kad osetim da smrdi paljevina ili da turbina huci, jeci ili lupa oni dodju, utvrde kvar, poruce i posle 15 do 30 dana mi to srede. Svaki put. Kazu da imaju racunice.

Evo da i ja napisem nesto za
Beko HTV 8636 XSO

Kupili smo ovu kombinovanu pre 3-4 godine.
Vec posle 1-2 meseca koriscenja je crkao deo za susenje (mislim da je motor crkao) koji je zamenjen u garanciji.

Zena mi se pozalila da ne radi susenje.
Nije nista susila od prosle zime.
Da napomenem da je redovno cistila ona peraja i ulaz sa prednje strane.

Zanimalo me u kakvom je stanju ovaj deo za susenje te sam ga izvadio i imam sta da vidim:

Kao sto moze da se vidi, sa gornje strane postoje tragovi od praska i omeksivaca
Na prvoj slici se vidi haos sta sve ovaj grejac uvlaci dok susi i pored redovnog ciscenja.
Izvadio sam komplet sve ovo, i kako je na slici gde je dihtung, tako je i unutra.

Da ne spominjem rdju, koja je prisutna na ovom hladnjaku kao i na stranicama same masine - koja je krenula da rdja posle godinu dana od kupovine.

Ova kombinovana je placena koliko se secam oko 80000 rsd.

Nova grejna jedinica kosta oko 12000 rsd - ali mi se ne isplati jer prvo trebam da razvalim celu masinu kako bih ocistio bubanj za susenje.

Prilozi

• IMG_0124.webp
    IMG_0124.webp
    117.1 KB · Pregleda: 22
  • IMG_0116.webp
    IMG_0116.webp
    71.6 KB · Pregleda: 22
  • IMG_0120.webp
    IMG_0120.webp
    157.5 KB · Pregleda: 22
Pročitao sam temu o msšinama za veš, gde se pominju i kombinovane mašine, ali nisam naišao na baš tu temu, pomoć oko izbora kombinovane mašine za sušenje i pranje veša, pa postavljam ovde pitanje, ako može pomoć. Zna li neko išta oko hisence kombinovanim mašinama, da li je čemu da primer ova

Kažu da je bolja od gorenja, pošto se radi u Sloveniji, garancija 5god, a cena ok.
Molim za neku preporuku kombinovane mašine? Da li je bolje kupiti ovako nešto za 46000 ili ići na LG za 30000 veće cene?
LG

Pa ta masina je jos u garanciji,Beko daje 5 godina garancije.

Uspeo sam da pronadjem racun.
Garancija je do 02.11.2026, skoro pa jos mesec dana 😀
haha, ne verujem.

Ispravka za cenu: 48000 je placena ne 80000.

Aj da napisem nekoliko primera i ja.
Za sve kombi vazi ako se puste da skroz osuse, oseca se "guma", manje ili vise.

Prvo Samsung WD80T4046EE/LE, od svih koje imamo/smo imali se najbolje pokazala. Vrlo malo se oseca guma cak i na skroz osusenom vesu (ali ipak se oseti naspram zasebne susare). Nismo imali problema sa njom.

LG F4J6TG0W. Lepo susi, ali miris gume je jaci. Nismo imali problema. Lepo susi i ima bas mesta. Ja je ne bi koristio da skroz susi nego samo 30-60 min, ves ostane malo vlazan da se dosusi sam na zici. Tako se ne izguzva a opet se ubrza.

Neka LG sa onim uzasnim dispenserom za deterdzent! Izbegnite u sirokom luku. Tu sam uzeo u Nemackoj, 5 puta je popravljana u garanciji, plus je dispenser totalni horor... tu se i bakterije i prljavstina nahvataju kao ludi. A zapusuje se i nikad do kraja ne uzme sve iz dozera za pranje.
Ves lose susi! Jako! Ne smem da kazem da li ga ona unistava i pranjem ili je to do uzasne vode u Stutgarttu (mnogo vise kamenca nego centar BGa!).
Jedino sto moze da se koristi je do 30 min ciklus susenja. Tako izvuce prilicno vode, ne guzva mnogo ves (ali ga ipak i na tako kratko guzva naspram druge dve).
Generalno kaze majstor da mnogo imaju problema sa ovim dispenser masinama pa bi ih izbegao 100%

Nazad
Vrh Dno