Šta je novo?

Kombinovana masina za pranje i susenje veša

Stevix

Zapažen
Učlanjen(a)
17.08.2021
Poena
21
Pročitao sam temu o msšinama za veš, gde se pominju i kombinovane mašine, ali nisam naišao na baš tu temu, pomoć oko izbora kombinovane mašine za sušenje i pranje veša, pa postavljam ovde pitanje, ako može pomoć. Zna li neko išta oko hisence kombinovanim mašinama, da li je čemu da primer ova

Kažu da je bolja od gorenja, pošto se radi u Sloveniji, garancija 5god, a cena ok.
Molim za neku preporuku kombinovane mašine? Da li je bolje kupiti ovako nešto za 46000 ili ići na LG za 30000 veće cene?

Potrebna kombinovana masina za pranje i susenje, znam i ja da je bolja kombinacija odvojenih masina, ali prostor u stanu ne dozvoljava...
Imam dilemu koju kupiti, do 80k dinara
-HAIER HWD80-B14979-S 1400o/min 8+5kg
-LG F2DV5S7N0E ili LG F2DV5S7S1E (ne vidim koja je razlika izmedju ove dve, razlika u ceni 1000 din) obe 1200o/min 7+5kg
-LG F4DV328S0U 1400o/min 8+6kg
-neka samsung ili electrolux ili pak nesto peto...
Ako neko ima iskustva sa navedenim molim za pomoc.

Pozdrav,
Supruga i ja smo u potrazi za kombinovanom mašinom za pranje i susenje vesa. Da li imate neke preporuke koju bismo uzeli? Mi smo u stanu u kom smo prethodno bili podstanari imali imali Candy 8+5 kg koja je dobro prala, medjutim stalno su ostajala sitna vlakna od bebinih stvari koja su se posle lepila na nasu garderobu.
Gledao sam i ove ekonomicne varijante, vidim da imaju neke Beko masine povoljno ali sam skeptican malo u vezi njih. Budzet bi nam bio max do 70 hiljada.

Hvala puno

Ja koristim Candy Smart pro, 8kg i zadovoljan sam, a stavio sam je na ves masinu Gorenje i tako sam resio prostor u kupatilu...Sve to radi super, bar za mene i moju porodicu

Јел могуће да нико нема ништа овде да напише. Дајте људи реците коју марку бар гледати (LG, Samsung Bosch, нешто пето). Мени је битно да има 5 година гаранције и треба ми само један уређај (да не почну људи да причају узми 2) пошто немам места за други. Цена може до 700е

Јел могуће да нико нема ништа овде да напише. Дајте људи реците коју марку бар гледати (LG, Samsung Bosch, нешто пето). Мени је битно да има 5 година гаранције и треба ми само један уређај (да не почну људи да причају узми 2) пошто немам места за други. Цена може до 700е
Ima tema o masinama za ves pa se mozda tamo provuku sve kombinovane
Bosch - po meni za totalno izbegavanje. I kombo i zasebne.
Lg i Samsung - neke odlicne, neke krs.. imamo dobru lg i odlicnu Samsung kombo. Super peru a ok suse )Samsung bolja). Ali lg sa Dispenserom... unistava ves na pranju samo tako.
Imao sam staaaaru Ariston - zadovoljan jako bio, dok je radila, ali to nije za poredjenje.
I HiSense.. vise puta u garanciji crkavala. Kao i ona LG sa Dispenserom... ali HiSense je ok bila za razliku od lg.

Ima tema o masinama za ves pa se mozda tamo provuku sve kombinovane
Bosch - po meni za totalno izbegavanje. I kombo i zasebne.
Lg i Samsung - neke odlicne, neke krs.. imamo dobru lg i odlicnu Samsung kombo. Super peru a ok suse )Samsung bolja). Ali lg sa Dispenserom... unistava ves na pranju samo tako.
Imao sam staaaaru Ariston - zadovoljan jako bio, dok je radila, ali to nije za poredjenje.
I HiSense.. vise puta u garanciji crkavala. Kao i ona LG sa Dispenserom... ali HiSense je ok bila za razliku od lg.
Кад кажеш са диспензером мислиш на онај као резервоар за прашак? Прочитах да су се неки жалили на то.
какве су канди, са њима нисам имао додира већ неких 20 година

• Like
Reagovanja: M J
Zasto su Bosch i kombinovane i zasebno sranje?Kombinovane su sranje i za susenje (neki modeli),za pranje su ok.
Nijedna mi ne ispira dobro.

@einstein da, taj rezervoar. Nije on problem vrvt uopste ali su dosta izmenili u tim modelima i bas sam nezadovoljan koliko unisti ves.
Ispere dobro ali..

какве су канди, са њима нисам имао додира већ неких 20 година
Meni je top. Evo 10 ak meseci skoro😄 Inverter, 11 godina garancije...Kad je puna, ne cuje se...

Na nekim visim temperaturama guzva ves, ali zimus sam smanjivao istu, pa nije bilo problema...

Citao sam komentare ljudi nisu zadovoljni, mnogi...E ja sam takav kad 99 njih nije zadovoljno sa necim, ja cu biti 100 ti koji ce kupiti bez problema 🤣

Mi svaki dan palimo masinu, sto zbog nas, sto zbog malog deteta...

Screenshot_20240724_115006_simply-Fi.jpg

Kombinovane masine peru npr 8kg vesa al zato suse 5kg vesa, pa mora da se izvadi ves ili manje stavi za pranje. To je kvaka kod kombinovanih. Nije Plug'n'play :)

да ли је овај ок можда: LG F4DV509S2E
Ja imam slican (ili mozda bas isti) model (ne mogu da proverim jer nisam u BG) i zadovoljan sam.
Dobro pere i ispira, susenje je OK (za combo je dobra, jedina bolja kombo po meni je Samsung koju moji imaju) - WD80T4046EE

Jel možda neko razume lepo koja je razlika između F4DV509 i F4DR509. Kapiram da je prva bolja al ono zavrte mi se u glavi od upoređivanja speifikacija, a LG nema compare

Hvala, ubih se a nisam uspeo da nadjem na sajtu (naravno *****, nisam probao da guglam ili nešto sl).

P.S. Samo dobra fora, ovo im ne radi klikneš dodaj i odmah ovaj ekran
1722328292096.png

Nijedna mi ne ispira dobro.

@einstein da, taj rezervoar. Nije on problem vrvt uopste ali su dosta izmenili u tim modelima i bas sam nezadovoljan koliko unisti ves.
Ispere dobro ali..
U kom smislu unisti ves ? Vidio sam sa su ubacili to i na hisense, razmisljam se o tome da ne bih morao pri svakom pranju sipati, ili ih ipak treba izbjegavati ?

Te nove masine, koje skucajno imaju dispenser, uniste ves.
Mkslim da je do LG, ne znam da li su o drugi brendovi menjani na isti nacin zbog dispensera.

Te nove masine, koje skucajno imaju dispenser, uniste ves.
Mkslim da je do LG, ne znam da li su o drugi brendovi menjani na isti nacin zbog dispensera.
Hisense mene interesuje, za lg stvarno ne bi dao 1100€ zbog dispenzera a hisense je duplo jefftiniji sa vecim kapcitetom 12/8, ako bih davao toliko najprije bi uzeo onda miele 😂 to je kvalitet bez premca, no koliko para toliko muzike

LG ima masina kojima Miele ne moze prici - ali van Koreje ih ne nalazim

1800rpm, ves milina, buka da moze da se spava pored nje (imao - spavao i nisam ni shvatio da centrifugira). N'o...
Dispenser je glupost po meni ;) Prlja se uzasno, stoji prasak i omeksivac dugo, susi se, mora dispenser cesto da se pere, samo tecni prasak naravno... i kod LGa barem izgleda je nesto samo zbog toga izmenjeno da pravi probleme. BTW, ne znam da li sam rekao - i kvare se vise. Serviseri ovde ih obozavaju :D Sve ovo je za LG.

LG ima masina kojima Miele ne moze prici - ali van Koreje ih ne nalazim

1800rpm, ves milina, buka da moze da se spava pored nje (imao - spavao i nisam ni shvatio da centrifugira). N'o...
Dispenser je glupost po meni ;) Prlja se uzasno, stoji prasak i omeksivac dugo, susi se, mora dispenser cesto da se pere, samo tecni prasak naravno... i kod LGa barem izgleda je nesto samo zbog toga izmenjeno da pravi probleme. BTW, ne znam da li sam rekao - i kvare se vise. Serviseri ovde ih obozavaju :D Sve ovo je za LG.
Pricas iz iskustva za dispenser LG ? Ma da sve to stoji ali mi nismo u Koreji Imaju li te u koreji metalne bubnje a ne plastične 😀
I u Americi ima GE koji za 2h opere i osuši i poseban filter na kombinovanoj za mucice koje nijedn kombinovana kod nas nema, pa ni njih neće biti kod nas, to je već druga tema 😀

Ne vjerujem da je na svim brendovima los dispenser, nije valjda da se osusi nakon 24 pranja 😂

Nije lose u smislu kada se uradi delay, tada ne mozes koristit nista sem praskastog praska ( osim ako nema disp)
Ljudi, kakva su vam mišljenja/iskustva sa Hisense kombinovanom veš mašinom ? Pere 12 suši 8 kg ima auto dose i najbitnije ima direktnu garanciju od 5god bez da mora da se produžava online. Imao sam običnu samsung veš mašinu tad i nikad više, problem sa balansom ima baš, tako da bih nju ovoga puta izbjegao.

Ili Indesit / Electrolux / LGnešto treće

Poslednja izmena:
IZ iskustva za LG. Da ne gusim temu - izbegavajte LG sa dispenserom :)
Moze 24h bez dispensera sa tecnim. Masine imaju za njih bas delitelj (deo koji zatvara da ne ide tecni prasak). Nije on zbog delaya tu vec da tecni ne ide u ves pre nego treba u ciklusu.

Nazad
Vrh Dno