Šta je novo?

AMD Ryzen™ 7000 (Zen 4)

Trenutno jedan na radijatoru ne radi a pasta je neka Dž. Pomoglo ili ne da završim sa tim pa šta mu bog da. Svaki stepen znači našto.

ventilatori ti ne mogu pomoci jer ti je radijator svakako hladan, a pasta te ce biti razlike koliko je i greska u merenju i ambijentalnoj temperaturi ali ajde zameni pa ces videti.
Džabe se piše o ovome, ne slušaju ljudi.

Nisu popravili čitanje XMPa nego ne dozvoljava promene koje su radile prethodno. Možda bi bilo bolje da je memorija EXPO.

Džabe se piše o ovome, ne slušaju ljudi.
Šta vredi nameštenje jedne stvari ako ostalo nije u najboljem redu?

Imao jedan ventilator i imao push&pull na radijatoru, imaćeš iste temp. To je poenta.

Samo da javim u HU su mi uvazili garancije na 7900x i 7950x3d, dali nov i povracaj para za drugi, nazalost i 3ci 7950x isti problem ne radi reboot ili se pali iz 2-3 pokusaja na svim profilima od 5200+ do 6000 taj je kod nas rekamiram sve sa video snimcima, svi 5xx i 9950x nisu imali ove probleme samo za mene 79xx serija generalno oni mogu tako radit stabilno ali ga na expo ili xpm palis iz par puta pa kad se upali radi.... ili traning memorije traje 5minuta ako se tu ne zablokira kao meni, stim kad je potpuno ispravan trening traje par sekundi na restartu (jedan 7950x3d je jedino bio 100% ok i on se restartuje pali brzinom munje)
Ali ja takve procesore nisam mogao nikom prodat cak ni ispod cene....
Moja iskrena preporuka je da ne uzimate jace 7xxx bez garancije HU ili domace ali da je ima!

Još malo spašavanja polu uspelih vejfera.

Razmisljao sam dugo o ryzen 5 7600x,vidim sada se pojavio ryzen 7 7500x3d,slicna cena, sta mislite o ovom novom procesoru i da li je bolji od 7600x(maticna je B650 steel legend)

Nisam expert, koliko sam citao, ako ti treba za gaming onda ryzen 7 7500x3d, ako je za multi-threaded softwer, video rendering, compiling ili sto bi se reklo za posao.. onda ryzen 5 7600x.
Takodje bitna stavka je i sa prvi ima TDP 65W, a drugi 105W. Sacekaj i drugi savet nekog ko bolje poznaje materiju pa vidi sta ti odgovara..

Isti procesor ali x3D ima malo nižu frekvanciju boost-a

X3D je bolji u igrama koje mogu iskoristiti dodatni kes, kojih ima dosta

Razmisljao sam dugo o ryzen 5 7600x,vidim sada se pojavio ryzen 7 7500x3d,slicna cena, sta mislite o ovom novom procesoru i da li je bolji od 7600x(maticna je B650 steel legend)
Ako igras cpu heavy igre, znacice ti 7500x3d, ako igras gpu intensive igre, neces primetiti osetnu razliku izmedju ta dva ni za gaming.

Nazad
Vrh Dno