Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

@Stevcho zahtev za povezivanje kartica iz spojlera podnosiš u inbox-u e/mBankinga (pisamce u gornjem desnom uglu).

Moze li se izvaditi fizicka/virtuelna/“kakva god” platna kartica Visa/MC koju izdaje neka zemlja EU. Potrebna mi je samo za placanje. Nisam drzavljanin EU i nemam boravak u istom. Hvala za bilo kakav “info”.

Moze li se izvaditi fizicka/virtuelna/“kakva god” platna kartica Visa/MC koju izdaje neka zemlja EU. Potrebna mi je samo za placanje. Nisam drzavljanin EU i nemam boravak u istom. Hvala za bilo kakav “info”.
Samo za placanje? A za sta je drugo platna kartica? 🙂

U sustini online ne. Fizicki ti mozes (nelegalno po zakonima Srbije) otvoriti u Bugarskoj ili gde god obican racun i uzeti debitnu.
U Nemackoj ti vrvt nece dati (ne zanimaju ih takvi korisnici) ali mogu da ti otvore...

Potpitanje:
Ima li neko iskustva sa SikiraPay koji za razliku od Wise ili Revolut nerezedentima EU izdaju EU Visa/Master kartice.

Da podelim saznanja...
Za one kojima je potrebna EU kartica za online placanje tamo gde srpske kartice ne prolaze Dukascopy moze biti resenje. U pitanju je zvanična CH online banka, a račun se skroz regularno otvara iz Srbije, online i sa našim pasošem. Traže kratak video poziv da provere dokumenta...
Dobija se CH IBAN a MC virtual je 10 evra. Odrzavanje je 2chf mesecno. Postoji vise nacina uplate/dopune na racun. Ako se koristi Paysend plus prebacivanje na karticu ukupna provizija je 2%. Ako je nekome interesantno moze iskoristiti moj referal u linku Dukascopy banke.

Održavanje kartice je 2CHF, racun je besplatan
Da podelim saznanja...
Za one kojima je potrebna EU kartica za online placanje tamo gde srpske kartice ne prolaze Dukascopy moze biti resenje. U pitanju je zvanična CH online banka, a račun se skroz regularno otvara iz Srbije, online i sa našim pasošem. Traže kratak video poziv da provere dokumenta...
Dobija se CH IBAN a MC virtual je 10 evra. Odrzavanje je 2chf mesecno. Postoji vise nacina uplate/dopune na racun. Ako se koristi Paysend plus prebacivanje na karticu ukupna provizija je 2%. Ako je nekome interesantno moze iskoristiti moj referal u linku Dukascopy banke.

Hmm, ne traze boravisnu EFTA zs karticu? 🤔

Ne, ali samo Master izdaju, iako na sajtu stoji da su u ponudi još UnionPay i Visa Prepaid.

Na jednom nemačkom sajtu mi ne prolazi Yettel Mastercard. Pisanjem sa podrškom kažu da nalog nema restrikcije i da je najverovatnije razlog to što je kartica van EU

Postoji li neki trik da iz Srbije otvorimo karticu koja se gleda kao da je "iz EU"?

Naši građani po zakonu ne mogu slobodno otvarati račune u Evropskoj uniji. NBS to dozvoljava samo u specifičnim situacijama: studiranje, privremeni boravak, lecenje, prodaja nekretnine.
Većina banaka u EU automatski odbija klijente koji nemaju boravak u istom.
Postoje izuzeci kao sto je CH banka Dukascopy koju sam pre 3-4 posta spomenuo. Omogucavaju nasim gradjanima bez boravka u EU da otvore racun, da ga koriste i pri tome izdaju regularno platnu karticu. Ukoliko račun koristiš isključivo za lične potrebe, kupovinu i regularno plaćanje na internetu, ne bih se brinuo, dok god se radi o tvojim ličnim, legalno stečenim sredstvima.

Ma da, radi se o regularnim ličnim kupovinama koje su do aprila prolazile najnormalnije, ali više ne.

Vrvt je sajt odlucio samo EEA kartice da prima zbog provizija. Biznis kartice iz EEA ne rade u ovakvim situacijama isto.
Imajte na umu da Svica nije u EEA, fee cap ne vazi, i moze da se desi da Svica kartice ne rade isto.

Na jednom nemačkom sajtu mi ne prolazi Yettel Mastercard. Pisanjem sa podrškom kažu da nalog nema restrikcije i da je najverovatnije razlog to što je kartica van EU

Postoji li neki trik da iz Srbije otvorimo karticu koja se gleda kao da je "iz EU"?
Yettel kartice su, meni bar, cesto pravile problem prilikom placanja. Priority pass aerodrom Dortmund, dopuna kredita kod operatera u BiH i Crnoj Gori i ostali sajtovi. Jedino, kada sam kao opciju placanja ima Paypal, sve je bilo ok.

Na kraju sam ugasio račun, jer to jednostavno nije banka...

Nazad
Vrh Dno