Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2026

E al ti primer. Zar nije bio period 2-3 godine da nije sviran penal protiv Zvezde? A u Evropi ih svakako pregazi i trećerazredna ekipa.
Dobro, da ne ulazimo sad u to koga su gazile trećerazredne ekipe, kakve su ekipe koje su gazile Zvezdu i o rezultatima naših ekipa u Evropi jer ćemo otići previše u off a nije za ovu temu...

Mislio sam na penal protiv Bordoa u nadoknadi vremena recimo...

Nadjoh jedan komentar na FB, covek lepo objasnio utakmicu, apolutno se slazem sa ovim sto je napisao
1000115771.webp

Baš mi je krivo. No, bilo je lepo dok je trajalo. Znao sam da će se slomiti na Španiju, ovo je za mene bilo na neki način finale. Mislio sam da će trikolori pružiti neki otpor ali vidi se da u nekim stvarima zaostaju.
Gledali smo zanimljiv fudbal, malo prljav ali dobro, svašta se dešava.
Možda Zidan donese taj next-gen u reprezentaciji o kom se priča. Igračina je to.
Mislim da je Španija osvojila i ovaj Mundijal premda bih voleo da je i Englezi koje ne volim dobiju.

Dobro, da ne ulazimo sad u to koga su gazile trećerazredne ekipe, kakve su ekipe koje su gazile Zvezdu i o rezultatima naših ekipa u Evropi jer ćemo otići previše u off a nije za ovu temu...

Mislio sam na penal protiv Bordoa u nadoknadi vremena recimo...
To ono iz 2012? Pa pogledaj ko je igrao za Zvezdu a ko za tadašnji Bordo, koji je sada u četvrtoj ligi.

Nadjoh jedan komentar na FB, covek lepo objasnio utakmicu, apolutno se slazem sa ovim sto je napisao
Pogledajte prilog 546458
"imaju brutalan possession", al je ovaj gen Z objasnio utakmicu, svaka mu čast lol

I opet se Argentincima namiješta lakša ekipa 😁😁.
Dame i gospodo - Njegovo Visočanstvo Rodrigo Hernández Cascante. On, Ruiz i Olmo su ih masakrirali

Odlican komentar sa neta
Spain play football like they all play with each other at club level. Brilliant football
🎯

Bukvalno su izgledali kao klupski tim

Moja analiza:

Timska organizacija kao razlog prolaska Spanije i poraza Francuske. Vise nego ocigledna

Na najvisem nivou fudbala gde su u ove 4 reprezentacije verovatno prvih 50 od 80 najboljih fudbalera sveta, nema individualno. Nema Dembele daje 3 nekim zalutalima.

U takvom setting-u u modernom fudbalu, gde je svaki igrac elitni, pobedjuje taktika i organizacija a ne individualitet

Spanija je odrzala lekciju Francuzima koji su drugi sut na gol imali tek u 92 minutu.

Razlika je bila toliko drasticna, da je na terenu dominacija organizaovane igre Spanije bila vise nego primetna svih 90 minuta

Ne rizikujes greske u odbrani, gradis napad, cekas priliku, koristis individualne kvalitete igraca po specificnoj poziciji. Savrsena igra Spanije

Francuska ? Katastrofa. Sve neki random napadi po strani pa po principu "nas igac je brzi od spanskog ... verovatno". Imaju Rabiot-a koji nije primio krstenu loptu ceo mec. Koja je poenta imati dobrog organizatora ako ti je cela taktika Brute Force po bokovima ?

Prosto mi je neverovatno da je Porro .. jedno 10 puta prodao Francuzima foru "krene nazad - okrene se i krene napred" - i to sa uspehom, i tako daje cak i gol. Ali DESET puta

Sto je, pored lose organizovane igre, takodje i ekstra veliki propust Francuza da mu dozvole da ih tako okrece covek

Kukarela majstor odbrane, covek je STUB.

Nisam strucnjak, analiza mi je amaterska al bar nisam imo favorita u ovoj tekmi, dont @ me

Fra nije igrala dobar presing kad izgube posed, za razliku od Špa, možda jer su njihovi ofanzivni igrači slabije podredili sebe kolektivu i kolektivnoj odbrani. Što im se na kraju obilo o glavu. Pretrčali ih Španci onako kolektivno.

Kao naši kosarkaski na OI, bolje brozna proslavljena nego zlato.

Ja iskreno te utešne utakmice i ne računam, ko još želi da bude treći u nečemu 🙂
Mogu ja da budem treći misici sveta, ne bunim se.
Što se tiče utakmice, Španija majstorski odradila i drugo poluvreme. Možda čak i bolje od prvog. Dembelela i Mbapea nije bilo nigde. Jak udarac na njihov ego. U napadu je Jamal dosta muke zadavao po desnoj strani, iznudio penal, a kod drugog gola su svi gledali da pokriju njega, a zabopravili ostale. Biće i sutra dobra tekma.

Znam ja, al ne smem da kažem ovde. Pravila... 😀

Francuska ko mi, Dešamp Ki Stojković. Loše, loše. Još im onaj Kante sedi na klupi.

Španija se pregrupisala, postavila taktiku i pokazala "Francuzima" fudbal. Možda je samo Jamal trebalo da zaradi barem jedan žuti, a mogao je tri.

Još ako Engleska pobedi Argentinu, a nije nemoguće, jer je uvek bilo da se određene reprezentacije poguraju do polufinala, eto veselja i smrtno dosadnog finala 😀

To ono iz 2012? Pa pogledaj ko je igrao za Zvezdu a ko za tadašnji Bordo, koji je sada u četvrtoj ligi.

"imaju brutalan possession", al je ovaj gen Z objasnio utakmicu, svaka mu čast lol

Šta je loše napisao, prvo poluvreme su ih zgazili posedom, 57% prema 43%. Jednostavno videla se klasa veceras, a Spanija je poslednjih 15ak godina postala nocna mora za Francusku.

@delboy @MegaSkot odakle vam info da F. neće u subotu igrati za 3. mesto?

Vise sam figurativno napisao, ionako je utakmica za trece mesto nebitna.

Doktorski fudbal Spanije veceras. Spanci nisu dobro igrali grupnu fazu, glavni igraci su im dosli na SP tek oporavljeni. Ali kako prvenstvo odmice igraju sve bolje.

Ovo veceras je takticki bilo perfektno, delovalo je da Francuzi ne bi dali gol tri meca da igraju..

Fali samo Murinjo da preuzme Englesku
Murinjo uzima Portugal i sa Ronaldom ide na last dance 2030 do kraja

Ja iskreno te utešne utakmice i ne računam, ko još želi da bude treći u nečemu 🙂
Treće mesto pripada pobedniku jer moraš da pobediš da bi bio treći 😂

Stvarno nisam pametan za sutra, nadam se goleadi pa neka bolji pobedi.
Ja se samo nadam da Argentina izgubi

Šta je loše napisao, prvo poluvreme su ih zgazili posedom, 57% prema 43%. Jednostavno videla se klasa veceras, a Spanija je poslednjih 15ak godina postala nocna mora za Francusku.

Vise sam figurativno napisao, ionako je utakmica za trece mesto nebitna.
Pa kaže se posed, čak je i kraća reč, imam ja sestrića, napadače zovu strajker (striker) cirkus a inače to gledanje poseda je odavno prevaziđeno, nije 2010. godina pa da to bude zanimljivo.

Stvarno nisam pametan za sutra, nadam se goleadi pa neka bolji pobedi.
Sutra nadam se 1-0 za Englesku, nikako goleada tipa 5-3 za Englesku ali Mesi da 3 gola, pošto ima utakmicu i za 3 mesto a onda dok Mbape ne obori rekord slušamo kako je Mesi najbolji igrač svetskih prvenstava ikada.

Pa da, reprezentacijama kao sto su Hrvatska, Maroko, Belgija mozda nesto znaci ali Francuskoj koja je zelela titulu slaba uteha.

• Francuska – Senegal 3:1 (16. jun)
  • Francuska – Irak 3:0 (22. jun)
  • Norveška – Francuska 1:4 (26. jun)
  • Francuska – Švedska 3:0 (30. jun)
  • Paragvaj – Francuska 0:1 (4. jul)
  • Francuska – Maroko 2:0 (9. jul)
  • Francuska – Španija 0:2 (večeras)
Izgleda da kod Francuza koncetracija pada posle 28 dana (4 nedelje - ciklus)

Nazad
Vrh Dno