Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2026

Ako se vec niko ne razume i pise, da kazem i ja, koji se takodje ne razumem, da utakmica ne izgleda kao borba za prolaz u finale svetskog prvenstva. Setite se nekoliko prethodnih, mnogo vise zara za prolaz dalje

Sad prosto covek da se zapita kako su fancuzi dosli do polufinala?

Ako se vec niko ne razume i pise, da kazem i ja, koji se takodje ne razumem, da utakmica ne izgleda kao borba za prolaz u finale svetskog prvenstva. Setite se nekoliko prethodnih, mnogo vise zara za prolaz dalje
Slažem se, nemam osećaj da gledam polufinale SP,mlako mi nekako sve od igre do komentatora(ovo je verujem bolke na stranim televizijama a da nisu Fr i SP)

Francuzima se desilo nešto potpuno suprotno od očekivanja i planirane taktike pre početka meča - mislili su da igraju isključivo na kontre, bez obzira bilo nerešeno ili još bolje ukoliko oni daju gol a nakon glupog ali čistog penala dobili su sa druge strane ekipu koja zna da se brani i još pritom da igra kontre.

Mnoge kolege sa foruma su pisale kako ce pamtiti ovo SP i niko nije pomenuo dobar fudbal. Tako ce i ostati. Najupecatljiviji lik sa ove utakmice je ovaj mali covek u roze majici 🙂

Šerki bi trebao igrati od početka. Igrali bez klasične desetke, isto umesto Dinja morao je Hernandez koji igra sa više energije.

Digne tragičar a Kukurelja i Rodri doktoraki spakovali Olisea i ekipu. Nisam očekivao iskreno ovakav ishod.

Kako mi je drago sto ovi ishajpovani Francuzi idu kuci. Jos da Argentina otrese Englesku i onda Spanci da otresu Argentinu u finalu i objedine evropsku i svetsku titulu.

Ništa, navijaće se za Špance u finalu....
200.gif

Razočarenje... Onaj penal je dosta pokvario.
Ali ono što se vidi kod Španije jeste da pokazuju šta je next-gen fudbal. Nije snaga. Već sama i isključivo pure tehnika.

Francuzima se desilo nešto potpuno suprotno od očekivanja i planirane taktike pre početka meča - mislili su da igraju isključivo na kontre, bez obzira bilo nerešeno ili još bolje ukoliko oni daju gol a nakon glupog ali čistog penala dobili su sa druge strane ekipu koja zna da se brani i još pritom da igra kontre.
Još gore, nepotrebnog penala, ne bi Jamal ni znao šta da radi sa tom loptom, Dinj zamalo da pređe u PSŽ. Čak su i imali prostora da igraju kontre ali lopta se bukvalno odbijala od njih, sporo se kreću, okreću, niko ne igra na prvu, pa ne može u finale SP sa takvom igrom.

To je ono kad igrač i ne gleda šta se dešava oko njega.

Koliko su samo takvih tupavih penala napravili igrači Zvezde...

• Francuska – Senegal 3:1 (16. jun)
  • Francuska – Irak 3:0 (22. jun)
  • Norveška – Francuska 1:4 (26. jun)
  • Francuska – Švedska 3:0 (30. jun)
  • Paragvaj – Francuska 0:1 (4. jul)
  • Francuska – Maroko 2:0 (9. jul)
  • Francuska – Španija 0:2 (večeras)

Razočarenje... Onaj penal je dosta pokvario.
Ali ono što se vidi kod Španije jeste da pokazuju šta je next-gen fudbal. Nije snaga. Već sama i isključivo pure tehnika.
Kakva tehnika, odigrali su taktički savršen meč, svi golovi nakon greške odbrane pod pritiskom, presing na polovini rivala, ekipa kao Francuska bi morala da ume da se izbori sa time ali nisu pokazali baš ništa.

do poslednjeg minuta su igrali kao da je 0:0 svaka cast

Ja ne znam sta je bilo sa francuzima. Uopste nisu licili na sebe iz prethodnih meceva.

Bezveze, rasplakali su moju sedmogodišnju ćerku koja prvi put navija za Francusku u nečemu 🙂 Toliko je želela da pobede, pokušavam da shvatim njeno prvo razočaranje, boli me srce malo, ali to je sport, to je fudbal. Baš se zainteresovala nakon što sam joj objasnio sva pravila. Aj da kažem da je Srbija izgubila, pa da kažem da je strašno, al šta da se radi, ovde je rođena, to je "njena" ekipa, ovi naši nisu ni imali šansu da je razočaraju hehe.

Francuska prvo uopšte nije dobro pripremljena za današnji meč - uopšte oni nisu lošiji igrači nego što su bili ali su izašli samo da planom A, koji je pao u vodu a oni uopšte nisu imali plan B nakon čega su se pogubili i to je samo i isključivo greška Dešava.

Сјајна поставка селектора Шпаније, Унаи Симон издоминирао човек, буквално је све лопте Француза у простор он покупио и угасио их где су најјачи.

Ja razumem da mi ne znamo nista o fudbalu, ali gde nadjose ovako strucnog analiticara na RTS-u? Sa druge strane, Rade mi je gotivan lik, sta god pricao. Po mom misljenju, uvek prica dobro, ali gledajuci neke druge price deluje nekad i ne toliko strucan.

Edit: treba ukinuti brojanje lajkova samo za ovu temu, ne znam da ih ne istrosim ako krenem redom like

Bezveze, rasplakali su moju sedmogodišnju ćerku koja prvi put navija za Francusku u nečemu 🙂 Toliko je želela da pobede, pokušavam da shvatim njeno prvo razočaranje, boli me srce malo, ali to je sport, to je fudbal. Baš se zainteresovala nakon što sam joj objasnio sva pravila. Aj da kažem da je Srbija izgubila, pa da kažem da je strašno, al šta da se radi, ovde je rođena, to je "njena" ekipa, ovi naši nisu ni imali šansu da je razočaraju hehe.
A jooooj brate moj! 😍
Biće pobeda u budućnosti. Fino je to što je već sad usmerena na fudbal samo neka se ne nervira mnogo. Slično je i moja sestra koja je već odrasla devojka ali razume se u fudbal bolje od mnogih.

Nazad
Vrh Dno