Šta je novo?

Gde ste poslednji put bili na odmoru i kada?

• Začetnik teme Začetnik teme k1z4
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nije baš svuda preskupo, evo moje iskustvo od prethodnih par nedelja (apropo cena):

Grčka salata, tzatziki, hleb, riba 1kg, vino 1l, sok, voda, sve za 52e. Za nas troje (dete 5g) taman za (obilan) obrok, dobili lubenicu za desert. Ima i skuplje ribe naravno, zubatac je 55e/kg, isto i neka "crna riba", pagar, itd. Ali do 70-80e je obrok za sve. Jeli smo u Prevezi u jednom restoranu suvlaki, salata i tzatziki (bez vina), 36e za nas troje. Giros za nas 4 (priključio se prijatelj) plus salata 20e.

Kupovao ribu u luci, od ribara, 7-8e/kg veći komadi za roštilj. Barbuni i druge sitne ribe za prženje (izmešano) 7e/kg, samo barbuni su skuplji dosta.

Nije baš svuda preskupo, evo moje iskustvo od prethodnih par nedelja (apropo cena):

Grčka salata, tzatziki, hleb, riba 1kg, vino 1l, sok, voda, sve za 52e. Za nas troje (dete 5g) taman za (obilan) obrok, dobili lubenicu za desert. Ima i skuplje ribe naravno, zubatac je 55e/kg, isto i neka "crna riba", pagar, itd. Ali do 70-80e je obrok za sve. Jeli smo u Prevezi u jednom restoranu suvlaki, salata i tzatziki (bez vina), 36e za nas troje. Giros za nas 4 (priključio se prijatelj) plus salata 20e.

Kupovao ribu u luci, od ribara, 7-8e/kg veći komadi za roštilj. Barbuni i druge sitne ribe za prženje (izmešano) 7e/kg, samo barbuni su skuplji dosta.
Kako se ono kaze, ne znas sta je skupo dok dete u restoranu ne pocne da narucuje samo za sebe 🙂
Mi imamo dvoje koji su to poceli 😀

Donja Lastva kod Tivta, bio u CG na moru 5 dana posle 22 godine, oduševljen Bokom, Lovćenom...
Južnije od Budve se ipak vidi da napredak nije toliki ali sve skupa - CG je fantastična

Šta te oduševilo?

Šta te oduševilo?
Pa sve, bio sam poslednji put na primorju 2004.
Evo ukratko "hajlajta" sa 3-dnevnog puta - 1. dan Žičara i panoramsko razgledanje Škaljara i Kavača 😀, poseta Njegoševom mauzoleju i Kotoru, put ka Tivtu starim putem. 2.dan Perast i Gospa od Škrpjela, 3. dan Luštica bay i kupanje na plaži...

Khm, khm. Tri dana obilaska, tj puta - CG je fantastična. U redu
Imam utisak da nisi nigde skoro bio u prirodi 🙂

Gledam po YT neke novije snimke, pošto nisam bio od 2009. u CG, i apsolutno nemam želju tamo da odem na more. A vidim i da Jakši more i plaža nisu bili prioriteti.
Ove atrakcije i novi lokaliteti su valjda prateći sadržaj, kao kad je klinac prošle godine iz Krašiće išao jedan dan na žičaru a drugi na Lušticu.

Kad smo kod CG, prošlog leta sam proveo nekoliko dana na Durmitoru, smestili se u neko vikend naselje, u šumi. Koliko god mi je CG primorje stvorilo negativnu sliku o celoj državi, toliko je Durmitor popravio. Jedna ekipa ide i sledeći vikend, ali sam pogledao vremensku prognozu, pa ipak preskačem, da ne kvarim prelepe utiske od prošlog leta 🙂

Durmitor + More - za CG, što se mene tiče Grčka za more, Španija za sve ostalo...ostalo onako može da prođe ali je sve to manje više slično pogotovo cetralno Evropski gradovi.

Crna Gora ima stvarno lepu prirodu, nama utisak kvari to što na 250km obale pokušavaju da smeste što veći broj turista, i da im uzmu što veću količinu novca. Kada bi se birali termini kada da se ide, odabere "bolja" lokacija gde nema gužve, lepo organizuje vreme sa izletima i obilascima, restoranima, itd, može stvarno lep i sadržajan odmor da se napravi.

Problem je što to košta enormno mnogo, da se mogu organizovati 2-3 letovanja na drugim, jeftinijim destinacijama. A za mene CG treba da bude jeftina destinacija, jer za letovanje ne pruža ugođaj ni blizu kao Hrvatska, Grčka, pa čak i Italija (ovo gde sam bio). Ali sve što valja je preskupo, što je jeftinije je prenatrpano ljudima. Na sve to, lakše stignem do manje/više bilo kog dela Grčke ili do onoga što me interesuje u Hr (Istra, ostrva na severu). Ali reći da je bezveze makar ta priroda mislim da nije fer.

Gledam po YT neke novije snimke, pošto nisam bio od 2009. u CG, i apsolutno nemam želju tamo da odem na more. A vidim i da Jakši more i plaža nisu bili prioriteti.
Ove atrakcije i novi lokaliteti su valjda prateći sadržaj, kao kad je klinac prošle godine iz Krašiće išao jedan dan na žičaru a drugi na Lušticu.
Otprilike isto, letovao u Cg kao klinac i tinejdžer sigurno preko 10 godina. Jednom kad sam otišao u Grčku više nisam pomislio na Cg. Jednostavno što se tiče letovanja i mora Grčka je bolja.

Bangkok 7 dana neke bleje... Tesko za opisati. Ogroman grad, i cist, i prljav, i cedan i perverzan i tih i bucan, jednostavno treba ga iskusiti. I opet svako ce imati neku svoju perspektivu s obzirom sta tamo trazi, a bez obzira sta trazi tamo ce naci. Hoces da meditiras u tisini i uzdignes se duhovno ili da izadjes u grad i za vece ispunis sve mladalacke fantazije haha bukvalno sve ovaj grad nudi. IMG20260705160328.webpIMG20260705215009.webpIMG20260706165520.webp

Bangkok 😍 Bili smo u martu u povratku sa Phuketa na ~3 dana, nismo videli ni 1%... Danas bih otišao ponovo, nego moram na posao 🙂

@nikornla evo oko 23h uveče jedna street view sa omanjom gužvicom u saobraćaju 🤣
bangkok.webp

Da ne ide neko do Tirane na koncert ovog Kardasijanskog zeta ? Kanye West . Sin ide sa drugarom, autom...ziv nisam.Pfffff.

/ padobranac mode off

Omg 😱 Kanye West lights up Tirana 🔥

Cuti bre, sin isao automobilom, ziv bio nisam.Summa sumarum, proveo se bolje i osecao sigurnije nego da je otisao u Beograd na neku tekmu...

Imam let sutra ujutru u 5 i 15. Znam da treba da se dodje bar 2 sata ranije. Osim taxija ima li jos neka mogucnost posto predpostavljam da GSP linije i onaj kombi sa Slavije ne rade.

Cuti bre, sin isao automobilom, ziv bio nisam.Summa sumarum, proveo se bolje i osecao sigurnije nego da je otisao u Beograd na neku tekmu...
Generalno imamo dosta predrasuda prema Albaniji. Bio sam u Tirani dva puta službeno, od čega jednom automobilom, iz Podgorice preko Drača. Put je bio odličan, a iako smo vozili automobil sa Bg tablicama, nismo imali apsolutno nikakvih neprijatnosti niti nas je bilo ko posebno gledao ili uznemiravao. Naprotiv, gde god smo se pojavili bili smo veoma srdačno dočekani, a ljudi su bili ljubazni i gostoprimljivi.

Imam let za Solun, a krajnja destinacija mi je Tasos. Problem je što avion sleće oko 18:30 po grčkom vremenu. Planirao sam da sa autobuske stanice u Solunu uhvatim prvi autobus za Kavalu, ali sumnjam da ću stići na poslednji autobus za Keramoti, a samim tim i na trajekt u 23:00. U Kavali svakako ne stižem na poslednji trajekt.
Zato razmišljam da bez žurbe hvatam šta stignem i da prenoćim u Kavali, pa da sutradan uhvatim prvi trajekt u 08:30. Druga opcija je da rano ujutru autobusom odem do Keramotija, pošto pretpostavljam da prvi autobus kreće pre trajekta iz Kavale, a i plovidba od Keramotija do Tasosa je dosta kraća.

Kakva je situacija sa taksistima koji bi me prebacili do Keramotija ako stignem u neko dogledno vreme u Kavalu?

vratio se sa Lefkade za vikend, granice skroz ok. Vratio se prvi put preko Niki-ja, Grcka bas krace, Mak - dosta los put
Nego, Grci su sve tunele (mozda dva da nisu) ogranicili na jednu traku i to bas usporava put... koliko su cunjeva upotrebili majko moja, mi nemamo u celoj drzavi 😆

Kakva je situacija sa taksistima koji bi me prebacili do Keramotija ako stignem u neko dogledno vreme u Kavalu?
Кавала велики град, има сигурно таксиста, нарочито сад у сезони. Локалци, као и у Србији воле кеш, могуће да нећеш моћи да платиш картицом.

Imam let za Solun, a krajnja destinacija mi je Tasos. Problem je što avion sleće oko 18:30 po grčkom vremenu. Planirao sam da sa autobuske stanice u Solunu uhvatim prvi autobus za Kavalu, ali sumnjam da ću stići na poslednji autobus za Keramoti, a samim tim i na trajekt u 23:00. U Kavali svakako ne stižem na poslednji trajekt.
Zato razmišljam da bez žurbe hvatam šta stignem i da prenoćim u Kavali, pa da sutradan uhvatim prvi trajekt u 08:30. Druga opcija je da rano ujutru autobusom odem do Keramotija, pošto pretpostavljam da prvi autobus kreće pre trajekta iz Kavale, a i plovidba od Keramotija do Tasosa je dosta kraća.

Ne znam koja ti je krajnja lokacija na Tasosu, al imaš direktan trajekt iz Kavale do Tasosa, tačnije do Prinosa na Tasosu. Ako si na toj strani smešten, to ti je bolja varijanta nego da se cimaš do Keramotija. Ovaj trajekt mislim da ide malo redje ali je rasterećen, nema tolko gužve i ljudi.

I da, prespavaj u Kavali, lep grad, obidji tvrdjavu na brdu, sjajan pogled.

vratio se sa Lefkade za vikend, granice skroz ok. Vratio se prvi put preko Niki-ja, Grcka bas krace, Mak - dosta los put
Nego, Grci su sve tunele (mozda dva da nisu) ogranicili na jednu traku i to bas usporava put... koliko su cunjeva upotrebili majko moja, mi nemamo u celoj drzavi 😆
I ja brate poludeo sam. Bas bezobrazno sa njihove strane. Ima 200km pod radovima u oba smera, a sve ukupno nisam video jednu lopatu igde.

• Like
Reagovanja: cof
Hvala vam...
@lanmi86
Bio sam pre dve godine u Kavali, lep je grad, obišao tvrđavu samo je gužva bila nenormalna.
Evo prilike da ponovim izlet, a inače sam u Limenasu sa smeštajem. Hvataću lokalni bus, ako ne dođe ekipa po mene.

Nešto sam razmišljao da ipak sačekam trajekt iz Kavale u 08:30. Iako prvi trajekt iz Keramotija polazi u 04:15 pa sam zbog toga mislio da, dok bih ovamo čekao, odem do tamo, ali nema tako rano bus iz Kavale pa mi dođe isto.

Nazad
Vrh Dno