DJmihailo
Čuven
- Učlanjen(a)
- 17.11.2004
- Poena
- 695
NeJe l' na njemu nudisticka plaza? Samo pita.
NeJe l' na njemu nudisticka plaza? Samo pita.
Kako se ono kaze, ne znas sta je skupo dok dete u restoranu ne pocne da narucuje samo za sebe 🙂Nije baš svuda preskupo, evo moje iskustvo od prethodnih par nedelja (apropo cena):
Grčka salata, tzatziki, hleb, riba 1kg, vino 1l, sok, voda, sve za 52e. Za nas troje (dete 5g) taman za (obilan) obrok, dobili lubenicu za desert. Ima i skuplje ribe naravno, zubatac je 55e/kg, isto i neka "crna riba", pagar, itd. Ali do 70-80e je obrok za sve. Jeli smo u Prevezi u jednom restoranu suvlaki, salata i tzatziki (bez vina), 36e za nas troje. Giros za nas 4 (priključio se prijatelj) plus salata 20e.
Kupovao ribu u luci, od ribara, 7-8e/kg veći komadi za roštilj. Barbuni i druge sitne ribe za prženje (izmešano) 7e/kg, samo barbuni su skuplji dosta.
Pa sve, bio sam poslednji put na primorju 2004.Šta te oduševilo?
Otprilike isto, letovao u Cg kao klinac i tinejdžer sigurno preko 10 godina. Jednom kad sam otišao u Grčku više nisam pomislio na Cg. Jednostavno što se tiče letovanja i mora Grčka je bolja.Gledam po YT neke novije snimke, pošto nisam bio od 2009. u CG, i apsolutno nemam želju tamo da odem na more. A vidim i da Jakši more i plaža nisu bili prioriteti.
Ove atrakcije i novi lokaliteti su valjda prateći sadržaj, kao kad je klinac prošle godine iz Krašiće išao jedan dan na žičaru a drugi na Lušticu.

Generalno imamo dosta predrasuda prema Albaniji. Bio sam u Tirani dva puta službeno, od čega jednom automobilom, iz Podgorice preko Drača. Put je bio odličan, a iako smo vozili automobil sa Bg tablicama, nismo imali apsolutno nikakvih neprijatnosti niti nas je bilo ko posebno gledao ili uznemiravao. Naprotiv, gde god smo se pojavili bili smo veoma srdačno dočekani, a ljudi su bili ljubazni i gostoprimljivi.Cuti bre, sin isao automobilom, ziv bio nisam.Summa sumarum, proveo se bolje i osecao sigurnije nego da je otisao u Beograd na neku tekmu...
Кавала велики град, има сигурно таксиста, нарочито сад у сезони. Локалци, као и у Србији воле кеш, могуће да нећеш моћи да платиш картицом.Kakva je situacija sa taksistima koji bi me prebacili do Keramotija ako stignem u neko dogledno vreme u Kavalu?
Negde sam naleteo na ovaj link i sačuvao za svaki slučaj 🙂Kakva je situacija sa taksistima koji bi me prebacili do Keramotija ako stignem u neko dogledno vreme u Kavalu?
Ne znam koja ti je krajnja lokacija na Tasosu, al imaš direktan trajekt iz Kavale do Tasosa, tačnije do Prinosa na Tasosu. Ako si na toj strani smešten, to ti je bolja varijanta nego da se cimaš do Keramotija. Ovaj trajekt mislim da ide malo redje ali je rasterećen, nema tolko gužve i ljudi.Imam let za Solun, a krajnja destinacija mi je Tasos. Problem je što avion sleće oko 18:30 po grčkom vremenu. Planirao sam da sa autobuske stanice u Solunu uhvatim prvi autobus za Kavalu, ali sumnjam da ću stići na poslednji autobus za Keramoti, a samim tim i na trajekt u 23:00. U Kavali svakako ne stižem na poslednji trajekt.
Zato razmišljam da bez žurbe hvatam šta stignem i da prenoćim u Kavali, pa da sutradan uhvatim prvi trajekt u 08:30. Druga opcija je da rano ujutru autobusom odem do Keramotija, pošto pretpostavljam da prvi autobus kreće pre trajekta iz Kavale, a i plovidba od Keramotija do Tasosa je dosta kraća.
Kakva je situacija sa taksistima koji bi me prebacili do Keramotija ako stignem u neko dogledno vreme u Kavalu?
I ja brate poludeo sam. Bas bezobrazno sa njihove strane. Ima 200km pod radovima u oba smera, a sve ukupno nisam video jednu lopatu igde.vratio se sa Lefkade za vikend, granice skroz ok. Vratio se prvi put preko Niki-ja, Grcka bas krace, Mak - dosta los put
Nego, Grci su sve tunele (mozda dva da nisu) ogranicili na jednu traku i to bas usporava put... koliko su cunjeva upotrebili majko moja, mi nemamo u celoj drzavi 😆
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari